Reklama

Reklama

Sin City - město hříchu

  • USA Sin City (více)
Trailer

VOD (1)

Noirový thriller plný násilí, v němž se prolíná několik dějových linií z oblíbených komiksů Franka Millera, vykresluje obraz nejděsivějšího města bez slitování pohledem těch nejdrsnějších postav. Bruce Willis exceluje v roli policajta s nemocným srdcem, který přislíbil ochranu sexy striptérce (Jessica Alba); Mickey Rourke hraje mrzoutského psance s posláním pomstít smrt své jediné životní lásky (Jaime Kingová) a Clive Owen ztvárňuje Shellieinu (Brittany Murphyová) tajnou lásku Dwighta, který po nocích brání Gail (Rosario Dawsonová) a její lehké děvy z Old Townu (Devon Aokiová a Alexis Bledelová) před drsňákem (Benicio Del Toro) se zálibou v násilí. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 582)

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Jsem laik, co si před zhlédnutím pletl Franka Millera a Henryho Millera, avšak ani to mi nezabránilo, abych si užil takhle stylovou podívanou. Tím nejpřitažlivějším na filmu je však svět, ve kterém se naší neohrožení hrdinové pohybují (tedy více méně zabíjejí). Město plné zvrhlosti, bezpráví a nemilosrdného práva silnějšího skrývá ještě několik čestných hrdinů, kteří mají ještě kousek toho citu pro spravedlnost. Tenhle rozpor mezi jedincem a zhroucenou společností mě lusknutím prsty přenesl na černobílé plátno. Vše zdobí vyšperkované dialogy a stylová výtvarná stránka. Sice už nemám žádnou potřebu si přečíst předlohu, ale to mi ani v nejmenším nevadí. Když obrázky, tak jedině v pohybu. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Nemůžu říci, že tohle je ten nejlepší film, co jsem v životě viděl, ale na tenhle zážitek do konce života nezapomenu. Vše co film odlišuje od ostatních adaptací je černobílá obrazovka s opravdu komiksovými efekty. Stejně tak ukazuje i násilí a krásu ženského těla. Pokud jste fanoušek komiksů a obzvláště Sin City, budete spokojeně vrnět blahem a klidně si dávejte plné hodnocení. Já nemůžu. Nečetl jsem předlohu, tak mi nebylo všechno úplně jasné. Navíc, někteří aktéři jsou jen zde pro efekt a doplnění hvězdného seznamu. Musím to napravit. Třeba po přečtení předlohy hodnocení změním. Jen ať to není k horšímu. Spolu s Hellboyem je tohle nejlepší komiksová adaptace co jsem kdy viděl. ()

Reklama

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden z 500 největších filmů všech dob časopisu Empire. Jeden ze 100 nejlepších akčních filmů - 100 Greatest Action Movies http://www.csfd.cz/uzivatel/136528-rhk/. Celosvětově divácky úspěšný film. Černobílý "barevný" filmový noir komiks s krásnou kontrastní strukturou, občas i inverzní a často řízlý nějakou vhodnou zdůrazňující barvičkou (blýsknutí zelenýma očima, červená i bílá krev, žlutohlavý vrah). Přes to, že jde vlastně o povídky, film drží dohromady atmosféra zločinu a jen dva "kladní" hrdinové (zachránce dívky a policista Willis neprávem odsouzený za pedofilní vraždy a opravdu drsný bouchač Mickey Rourke mstící svou zabitou milou Goldie). Zábavná jízda od pánů Rodrigueze, Millera a Tarantina. Trailer: http://www.csfd.cz/film/178904-sin-city-mesto-hrichu-sin-city/videa/ ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Na Sin City jsem se opravdu těšil, už kvůli reklamě, která hřímala , že něco takového tu ještě nebylo, navíc se na tom zázraku podílelo tolik známých herců...O to vím mě výsledná podoba filmu mrzela. Tedy filmu...Rodriguez nepochopil zásadní rozdíl mezi oběma médii a jeho obdiv ke komiksové látce ho zcela zaslepil. Je to jako by se někdo rozhodl zfilmovat román slovo od slova, větu po větě. Vznikla by příšernost, protože jde o dvě zcela rozdílná média. Totéž platí o vztahu komiksu a filmu, i když k sobě mají přece jen blíž vzhledem k důrazu na obrazovou složku. Sin City chybí to, co dělá film filmem - tedy filmový scénář. Čtenář komiksu si děj mezi jednotlivými políčky domýšlí, autor tedy pracuje s nadsázkou a komiks podněcuje fantazii. To ve filmu neplatí, ten potřebuje více dialogů, rozvíjení postav, aby nezůstaly jen plochými figurkami. Sin City není víc než rozpohybovaný komiks. Nemůže uspokojit příznivce ani jednoho média. Jistě, výtvarně je to zajímavé, na první dojem dokonce úchvatné a ženy jsou stělesněním erotických představ nejednoho muže. Ale to vše je málo...Celkový dojem 55 %. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Takže jaké jsou nakonec pocity z toliko očekávaného filmu? I přes mírné zklamání se nakonec nedokážu ubránit nadšení. I když Rodriguez potvrdil, že prostě nikdy nebude režijní eso, přesto dokázal dát Sin City osobitý styl, který (pro některé až příliš) věrně zachycuje komiks. Nejslabším článkem celého filmu je jeho prostředí epizoda, kterou nejen dokonale vorá přehrávající Owen (moc by mě zajímalo, čí nápad byl ten robotický hlas), ale zároveň jsou v ní i ty nejslabší momenty. Vzhledem k tomu, že úvodní epizoda prakticky nemá chybu (Rourke je vynikající) a závěrečná je nejsvižnější a má naprosto bezchybného Willise, dávám nakonec zatraceně solidní 4 hvězdičky. Na to, jak moc to byl film očekávaný, takový verdikt vůbec není špatný. Jinak nepochybuji, že film se nezapíše do srdcí všech, protože pro některé bude málo akční, a pro druhé až příliš sázející na předlohu... ale o čem jiném by adaptace takové komiksu ostatně být měla... ()

Galerie (85)

Zajímavosti (78)

  • Nick Stahl (Žlutý parchant) musel v několika scénách nosit celotělový latexový návlek, jehož aplikace zabrala až pět hodin. (Seejey8)
  • Rozhovor s dámou v červeném na balkoně v úvodní scéně s názvem „The customer is always right“ připomíná scénu z filmu Ďáblův advokát (1997). Obě scény se odehrávají na balkóně výškové budovy a v obou případech žena s červenými šaty kouřící cigaretu hledí na noční město, zatímco muž k ní přichází z večírku zevnitř. Charaktery postav a zakončení scény jsou však v obou filmech rozdílné. (Thanoris)

Související novinky

Sin City míří do televize

Sin City míří do televize

01.06.2017

Drsná comicsovka Sin City - město hříchu vydláždila v roce 2005 cestu ke Třístovce a k Watchmenům. Fanoušci ihned volali po dvojce, Robert Rodriguez s ní ale otálel dlouhých 9 let a nakonec vydělala… (více)

Noir Film Festival 2014 startuje již 21. 8.!

Noir Film Festival 2014 startuje již 21. 8.!

16.08.2014

4 dny, 4 místa, 40 projekcí... Unikátní přehlídka noirových filmů, kterou letos hostí královský hrad Křivoklát, se nezadržitelně blíží! Druhý ročník festivalu, který se zaměřuje na inspirativní… (více)

Michael Clarke Duncan zemřel ve věku 54 let

Michael Clarke Duncan zemřel ve věku 54 let

04.09.2012

Jeho nejvýraznější rolí byl bezesporu dobrácký obr Coffey ze Zelené míle, za jehož ztvárnění získal nominaci na Oscara. Jeho mohutná přítomnost (výška 196 cm) však byla nepřehlédnutelná v jakémkoli… (více)

Conan je mrtvý, ať žije Oheň a led

Conan je mrtvý, ať žije Oheň a led

28.04.2012

O tomto projektu už jsme před nějakým časem psali. Chvíli to vypadalo, že upadl v zapomnění, ale Robert Rodriguez se ho nevzdal. A teď tvrdí, že hned po Machete Kills a Sin City 2 konečně natočí… (více)

Reklama

Reklama