Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nathan vyrazí se ženou na rodinné podzimní setkání. Zde se mu manželka chystá říci, že je těhotná. Na místě ale zuřivý jelen napadne jejího otce. Rodina se rozhodne prozkoumat les, aby zjistili, proč bylo zvíře tak agresivní. Netuší, co je v lese čeká. (LIVINGDEAD)

Recenze (43)

petero 

všechny recenze uživatele

Rád by som prevetral i ďalšie animals kill people, ale po dopozeraní Proie sa mi do ďalšieho podobného kúsku fakt nechce. Z diviaka okrem rypáka nevidíme nič až kým nie je mŕtvy (ano, nie je jeden), problém je v tom že sa to odohráva dosť v noci a noc je priateľom zlých režisérov so slabším rozpočtom a nepriateľom diváka ako som ja. I keď sa v lese zišla sľubná skupinka navzájom sa neznášajúca ako už dávno nie, nie je to žiadny zázrak. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Téměř ve stejnou dobu jsem viděl Proie a Chawu, přičemž v obou případech šlo o horory s krvelačnými divočáky, kteří si pochutnávali nejenom na zvířecím mase. Když oba snímky porovnám, tak každý mě zaujal něčím jiným. V jihokorejském Chawu se mísil horor a (ne)chtěný humor a samotné monstrum zde bylo ukázáno v plné kráse a bylo obstojně udělané. Zatímco Proie moc prasečí monstra neukázal, spíše jenom náznaky a rypáky, nicméně mě zase zaujal svým příběhem. Vedle nebezpečných zvířat se zde řeší i rodinné problémy, což se na první pohled do hororu nehodí, ale v tomto případě šlo rovněž o hybatele děje, takže to nebylo nijak rušivé. Líbila se mi hudba, která se skvěle doplňovala s obrazem. Zkrátka obstojně natočený snímek, který těží z atmosféry a minima postav. ()

Reklama

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Galský kohút ani tento x neprilial olej do ohňa a zviezol sa na " vymačkanej " filmovej fráze - vylej krv ,poďme do lesa a iste sa tam nejaký likvidátor nájde. Odbrzdený " CHAW " oprášený "RAZOR " nedáva mimo letného kina šancu na úspech. Kohút má ale 1 výhodu - dokáže to celé šikovne zabaliť a krvilačným celý ten balík primerane zaseknúť do tváre.. Disponuje totiź mohutným castom a povestná aspiration je cítiť . Ak sa " odpojíš " sadneš kancovi na hrb " - je to príjemné LA BÉTE TOXIQUE ACHARME CINÉ ALARME DE FRANCE. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Atmosféra je velkou část filmu dobrá, ale ukazuje se, že „Proie“ dovede zklamat po stránce příběhu, který prostě není tak silný, aby povedenou atmosféru dokázal podpořit. A tak je to skoro jako film, který je převlečenou nudou. Dobře převlečenou, že mu i chvíli budete věřit, že je to skutečně dobrý horor. Ale ono se nakonec ukáže, že se jedná o horor spíše průměrný. Dost průměrný. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Nechoďte lovit šílená prasata, pokud mezi členy vaší lovecké skupinky nemáte harmonizovány mezilidské vztahy. Jinak si zaděláváte na potíže. Takovéto ponaučení bychom si mohli odnést z této nejnovější francouzské hororové bajky. Proie je jedním z mála zvířecích hororů, které se berou (a lze je brát) vážně, což je určitě plus. Mínusem jsou naopak typicky francouzsky nesympatičtí hrdinové (nevím, čím to je, ale na opravdu příjemnou postavu jsem ve francouzském hororu snad ještě nenarazil) a až přehnaně krátká stopáž a předčasný konec - ten film mohl klidně ještě minimálně deset minut pokračovat (protože děj ještě nějak pokračovat musel!). Ale mám z toho celkově příjemně pozitivní pocit, pašíci jsou přecejenom záporáci, kterých se člověk ještě neměl šanci zcela přesytit. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama