Reklama

Reklama

Kličko

  • Německo Klitschko (více)

Obsahy(1)

Podívejte se na detailní portrét dvou výjimečných sportovců, ale především bratrů, Vitalije a Vladimíra Kličkových. Sledujte jejich osudy a kariéru během dětství na socialistické Ukrajině, v dobách jejich tvrdých boxerských začátků i ve chvílích, kdy se z nich staly mezinárodní sportovní legendy. Prožijte s nimi úspěchy i dílčí nezdary, zlá období i triumfální návraty, stejně jako jejich vzájemné konflikty. Příběh bratrů – boxerů upoutá a inspiruje sportovní fanoušky i ty, kteří dosud nikdy nespatřili ring. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (179)

BuryGol 

všechny recenze uživatele

Asi bez debat nejlepší dvojčata v boxu, který jen tak nikdo nepřekoná. Už dlouho patřej do mý špičky spolu s Alim, Tysonem, Holyfieldem, Loisem, Robinsonem, Marcianem, Maskem, de la Hoyou a spol. Chytlavej dokument s náhledem do historie i současnosti. Dokud tihle dva budou aktivní, mistrovský pásy se asi nikam nepřestěhujou. Otázka, kdy to začne diváky nudit. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Skoro dvouhodinový doumentární film sleduje kariéru dvou ruských a posléze německých boxerů - Vitalije a Vladimíra Kličkových. Zádumčivá hudba, zpomalené záběry příchodu do ringu či soubojů samotných. Těmito atributy je orámováno vyprávění o mládí, dospívání a životní kariéře Kličkových. Dozvíme se, že jejich otec dobrovolně šel likvidovat následky havárie v Čenobylu, jak probíhala komunistická výchova na tehdejších školách, vše doprovázeno dobovými záběry, a pak už přejdeme na první výhry, vítězství v mistrovství Ukrajiny a posléze SSSR, o emigraci do Německa, a dalších zápasech. Dokument je stylizován pro skutečné fanoušky těchto boxerů, a navíc nenabízí nic dalšího. Dokonce ani záběrů z tréninků moc neuvidíme. Dozvíme se třeba, že a Ukrajině byly těžké časy, ale v obraze vidíme, jak cvičí Vladimír bojového psa. Dozvíme se však, že oba bratři vystudovali vysokou školu a v ringu více přemýšlejí. Jak říkám, dokument ocení především fanoušci boxu a obou bratrů. Mne osobně neláká ani jedno, proto těžko mohu hodnotit - ale nějak mi nic nového dokument nepřinesl. http://www.dvdextra.cz/dvd-kratke-recenze/klicko.html ()

Reklama

manonfire 

všechny recenze uživatele

Proboha, co to pořád melete o tom, že proti nim nechodí nejlepší možní vyzyvatelé? Nikdo lepší v současnosti prostě není a není to jen poslední rok, ale již pěkná řádka let. Kdepak, tady není čas na staromilství, a ač se může kritikům zdát současná konkurence méně výbušná, a exkluzivní svou demencí (Tyson and other Apes of the Jungle), pravda je ta, že i box se vyvíjí a železný Mike by i ve svých nej letech Klička dostal jen hodně těžko. Je tu rozdíl ve výšce, fyzičce i taktických dovednostech, a to říkám i přesto, že vysokým borcům zpravidla nefandím. Tihle dva ale ostatní převyšují i intelektem a co si budem povídat, to srdce jim taky nechybí. Škoda, že to mělo jen 110minut, taky bych raději delší úseky z jednotlivých přelomových zápasů, ale tenhle formát dokumentu směřoval trochu jinam. 80% ()

canni 

všechny recenze uživatele

Paráda. Jako fanoušek bojových sportů nemám co dodat z hlediska kritiky (možná zaujatost) :) Ale i pro lidi, kteří nejsou zrovna v obraze, tak tito dva pánové jsou žijící a ještě boxující legendy. Krásný důkaz fungující rodiny a myslím, že nebýt jejich výchovy ze strany rodičů určitě by dneska nebyly tam kde jsou teď. 100% ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

O boxu vím to, že se jedná o sport, kde do sebe dva řežou jak smyslů zbavení a čekají, kdo z nich skončí na lopatkách nebo na vozíčku. O Kličkovi jsem věděl to, že se jedná o jednoho z nejlepších (možná i nejlepších) boxerů současnosti. Tento dokument mi trochu přiblížil jeho život, boxerské začátky a i to, že mimo ring se jedná o charismatického chlapíka, kterému nejde jen o to z někoho vymlátit duši. Kromě těchto informací se jedná o velice zdařilý a dobře natočený dokument, který není pouhým studijním materiálem ale zábavnou podívanou z atraktivního boxerského prostředí. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (1)

  • Pracovným názvom filmu bolo označenie Klitschko: Inside the Ropes. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama