Reklama

Reklama

Kličko

  • Německo Klitschko (více)

Obsahy(1)

Podívejte se na detailní portrét dvou výjimečných sportovců, ale především bratrů, Vitalije a Vladimíra Kličkových. Sledujte jejich osudy a kariéru během dětství na socialistické Ukrajině, v dobách jejich tvrdých boxerských začátků i ve chvílích, kdy se z nich staly mezinárodní sportovní legendy. Prožijte s nimi úspěchy i dílčí nezdary, zlá období i triumfální návraty, stejně jako jejich vzájemné konflikty. Příběh bratrů – boxerů upoutá a inspiruje sportovní fanoušky i ty, kteří dosud nikdy nespatřili ring. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (179)

canni 

všechny recenze uživatele

Paráda. Jako fanoušek bojových sportů nemám co dodat z hlediska kritiky (možná zaujatost) :) Ale i pro lidi, kteří nejsou zrovna v obraze, tak tito dva pánové jsou žijící a ještě boxující legendy. Krásný důkaz fungující rodiny a myslím, že nebýt jejich výchovy ze strany rodičů určitě by dneska nebyly tam kde jsou teď. 100% ()

campix 

všechny recenze uživatele

Klasický sportovní dokument o boxujících bratrech, kteří v dnešní době nemohou najít přemožitele. Stále tomu tak nebylo a jak už to bývá, cesta na vrchol rozhodně nebyla jednoduchá. Bratry sužovali problémy, ale oni to zvládli a dostali se nahoru. Klasické dokumentární řemeslo. Nenudí, ale bohužel ani výrazně nenadchne. Stačí jen smeknout před bratry Kličkovými. ()

Reklama

heyda 

všechny recenze uživatele

Dobrý dokument o dvou radioaktivních chlapících, kteří drtí jednoho boxera za druhým. Škoda, že nemají tu odvahu postavit se proti sobě navzájem. Ale chápu to. Kéž by v dnešní době ještě na rychlo vyrostl nějaký geniální boxer, jenž by byl alespoň vyrovnaným soupeřem. Zpracování dokumentu bylo bez problému, jen bych uvítal kratší stopáž. Myslím, že takových 90 minut by bohatě stačilo. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

I po zhlédnutí dokumentu si budu bratry Vitaliho (nar. 19. července 1971) a Wladimira (nar. 25. března 1976) plést, ale asi určitě v tom nebudu sám. Jejich otec Wladimir Klitschko (1947–2011) se podílel jako pilot na likvidaci havárie v Černobylu a byl ozářen, ale později podstoupil úspěšnou operaci v Německu. Pokoj dospívajících bratrů zdobily plakáty akčních hrdinů Arnolda Schwarzeneggera a Chucka Norrise, kterým se chtěli podobat. Bratři při boxování používají každý zcela odlišný styl a díky němu je lze v ringu rozpoznat. Vitali Klitschko začínal kickboxem a stal se šampionem na Ukrajině a poté celého Sovětského svazu. Při boxování se vůbec nekryje a spoléhá na své reflexy a soupeřovým úderům se vyhýbá. V zápase s Lennoxem v roce 2003 utržil nepěknou ránu nad okem a zápas musel být doktorem ukončen, protože mohl přijít o oko. Mladší bratr Wladimir Klitschko boxuje klasicky a údery blokuje a box přirovnává k šachům. Jako amatér vyhrál v roce 1996 v Atlantě olympijské zlato a má silnou levačku. Dokument nabídne dostatek informací z ringu a soukromí a má šanci zaujmout i publikum, které se o box nezajímá. ()

SniperG1 

všechny recenze uživatele

Bratři jak se patří !! Výborný dokument o dvou velice inteligentních boxerech, kteří to už od malička neměli moc lehké! Ale vypracovali se a k tomu jim určitě hodně pomohl jejich fotík - disciplína! Mě osobně se jejich styl boxování líbí a vidět jak to řezali už za mlada je nářez! Kličko se rázem řadí mezi mé oblíbené dokumenty! Jinak by se nám do parlamentu taky hodil nějakej ten " Kličko " :) jo a Chuck Norris se snad nikde neztratí :D 95% ()

Galerie (24)

Zajímavosti (1)

  • Pracovným názvom filmu bolo označenie Klitschko: Inside the Ropes. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama