Reklama

Reklama

Wu xia

  • Hongkong 武術 (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Liu (Donnie Yen) je výrobcem papíru v období dynastie Qing a vede jednoduchý život s manželkou Ayu (Tang Wei) a jejich dvěma syny. Do jejich odlehlé vesnice přijde detektiv Xu (Takeshi Kaneshiro), který vyšetřuje smrt dvou banditů během loupeže. Xu rychle zjistí, že to nebyla obyčejná zpackaná loupež. Jeho houževnaté dotazy vynášejí na povrch temné tajemství Liuovy minulosti, která ohrožuje nejen jeho rodinu, ale i celou vesnici. (LordMovie)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (65)

Segrestor 

všechny recenze uživatele

To máte tak, když Hercule Poirot přijede na místo Čínu a než aby si svolal podezřelé a postupně jim vysvětlit, jak se to všechno semlelo, pozve si zkrátka jen toho největšího vrahouna dynastie Tic Tac. A co čert nechtěl, skamarádí se spolu. Po zbytek filmu tam Donnie Yen chodí s žampionem na hlavě nebo si hraje na jednorukýho banditu. A na konci vám k titulkům zahrají Balls to the wall ale pozpátku. Ovšem, vyplatilo se. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

JAK MOHL NEOZBROJENÝ PAPÍRNÍK PORAZIT TRÉNOVANÉHO ZABIJÁKA?....... /// A taková to byla spokojená rodinka...., jenže jediná možnost, jak odstranit minulost je smrt! (Jenže umřete, když jste kurevsky dobrej bojovník...) Podle zásady - ,,každej dobrej skutek musí bejt po zásluze potrestanej“ – pátrá detektiv po minulosti Liu Jin xia. KDO JSI? CO JSI ZA ČLOVĚKA? V první hodině jeden souboj. Skvělej! Choreo, ve kterým Donnie dokáže vést bojovníky tak, že ublíží sami sobě. A pak ten detektiv ctící zákony. Do posledního písmenka, i kdyby to měla vodsrat jeho rodina, i kdyby šel proti zákonům v přírodě, i kdyby ....prostě je takovej, no. A v tom je problém. Já říkám: ,,debilní, negativníma emocema nabitej příběh, plnej debilních lidí, kteří mě serou“. No a co, že to tak chtěli?! Vedle toho mi chlápek, kterej nejde zranit mečem připadá naprosto normální! Můžu si dovolit napsat o filmu s D.Yennem, že je debilní? Zkusím to... JE TO DEBILNÍ !!! Já totiž zas až tolik v sílu blesku nevěřím! (To jste mě zas vytočili vy kluci šikmooký!) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nechápu, nač chce manželka používat rybí měchýř. 2.) Můj život je plnej výrazů jako: ,,Meridián Žen-jing; Šan-čung; Tchient...“. Léčím totiž své tělo a charakterové vlastnosti navzájem. 3.) Chci ve filmu hledat víc, než o čem je film a proto mi čtyři souboje stačí. 4.) Thx za titule ,,Lagardere“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Reklama

Ceres 

všechny recenze uživatele

Příjemná změna, čekal sem kvalitní kung-fu film s Donniem, ale toto? Konečně se film nesoustředí jen na bojové scény, děj mě příjemně překvapil a celé je to strašně dobře zabalené do krásného prostředí, nebýt "useknuté ruky" a toho konce, tak by tohle mohla být opravdová bomba, takhle jen velmi dobrý film s Donniem, což rozhodně není málo, jelikož většinou kromě bojových scén se není nač dívat, opravdu příjemná změna, přál bych více tak kvalitních filmů s ním. ()

Seti 

všechny recenze uživatele

Moje očekávání Swordsmen bohužel vůbec nenaplnil. Doufal jsem, že dost dlouhá a poměrně nudná expozice bude vyvážena zaslouženým akčním nářezem, jenže režisér Peter Chan hodil klasickou béčkovou šablonu podobných příběhů za hlavu a snažil se o něco hlubší uchopení. Žádné inferno se tak nekonalo a finále pro mě bylo značně rozčarující a zcela neuspokojivé. Hořké zklamání a nečekaná nuda. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

K filmu jsem měl veliké předsudky ( Nemám rád Wu xiu, dlouhá stopáž a historický podtext na mne nedělá velmi lákavý dojem) ale! klobou dolů, je to vážně pecka. Ve filmu se sice nachází pouze 4 souboje, ale za to dlouhé (5 minut) choreograficky dokonalé s precizní kamerou, dech beroucím vizuálem a úžasnými detaily. Hleděl jsem s otevřenou tváří, jak stylově Peter Chan si s kamerou pohrává a divák dostává vskutku spektakulární a nevšední zážitek i díky bravůrnému Donnie Yenovi. Potěší i role inteligentního detektiva Takeshi Kaneshira, který naopak vyráží dech svou chytrostí a rafinovaností. Dialogy, průběh děje a zvraty až neobvykle solidní na akční film. Užil jsem si to na 90%. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (3)

  • Snímek je přepracováním grafické novely "A History of Violence" z roku 1997 autorů Johna Wagnera a Vincenta Lockeho. (Conspi)
  • Akční režii na filmu dělal Donnie Yen. Kredit akční choreograf sdílí Yan Hua a Kenji Tanigaki. (Rominator)
  • O bojovou choreografii se postaral Donnie Yen, představitel Lia. (ČSFD)

Reklama

Reklama