Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Veřejnost, média i policie jsou zmateni... čtyři studenti jsou nezvěstní. Osmnáct dní od jejich záhadného zmizení se objeví Liz, která jako jediná přežila. Je však zcela traumatizována a není schopna policii poskytnout žádné informace. Jediné co si vzpomíná je vojenský bunkr, ve kterém strávili zamknuti posledních 18 dní svého života. Nikdo nechápe, jak je možné, že při obyčejném bouřlivém večírku studentů, přišli o život tři mladí lidé... Ani policejní psycholožce Philipe se nedaří událost objasnit. Jak se ukazuje, Liz není schopna spolupracovat. Nerozlišuje fikci od skutečnosti nebo pravdu záměrně potlačuje. Jediné co Philipa pochopí je fakt, že si parta mladých lidí vymyslela kanadský žertík, který skončil tragicky... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (157)

Vicco 

všechny recenze uživatele

Já tleskám a upřímně nechápu ta nízká hodnocení. Temná psychologická hra, rozehraná na pozadí mrazivého příběhu. Příběh má několik verzí - někdo lže, ale kdo, a hlavně, jaký má motiv? Jen škoda, že s průběhem filmu začínalo být rozuzlení víceméně jasné, a spíš než jako šok - jak by tomuto filmu slušelo - přichází v závěru jako potvrzení domněnek, které divák po chvíli sledování získá. Tak trochu lze filmu vytknout i občasné nepochopitelné jednání některých postav v určitých situacích - například arogantní jednání Martina s vyšetřujícími policisty, které vzhledem k jeho situaci tak nějak nedává smysl. Přesto si však film za vývoj příběhu, mrazivou atmosféru a v neposlední řadě za překvapivý konec (ne, nemluvím o rozuzlení, jak jsem napsal výše , to vám dojde už dřív), zaslouží rozhodně víc, než průměrné hodnocení. ()

runner85 

všechny recenze uživatele

Tak hele, na začiatok by bolo treba napísať jednu vec, kto by nechcel stráviť pár nocí s partiou v nejakom starom opustenom bunkri ? Ja sa hlásim, ak by to znamenalo nejakú poriadnu párty tak prečo nie, teda samozrejme ak by tam boli slečny ! Keiru by som tam zo sebou teda zobral ale to materialistické chomelo Thoru Birch určite nie, šak sa ani odviazať nevedela, len stále myslela na to ako prefikne svoju vysnívanú lásku :D ale ako sa vraví, nie je horšej kombinácie ako malá, hlúpa, nadržaná :D ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Vyvolení v díře. Bandička rozmazlenejch spratků se nechá zavřít v protileteckym krytu, kde si po tři dny hodlají užívat slastí života. Jenže co se stane, když to najednou nejde ven? Čekal jsem všechno možný od ponorky a paranoi mezi ústřední čtveřicí přes vraždícího byvakujícího maniaka až po duchy těch, co v krytu zemřeli. V tomhle případě jsem byl překvapen. Jenže chování postav, atmosféra v bunkru a vůbec celkově vystavěný příběh, to všechno mě totálně zklamalo, stejně jako herci. Další zmršenej, celkem dobrej, námět. 10% ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DivX/// Obsazení 5/10 Děj 6/10 Hudba 9/10 Efekty 5/10/// +hudbou natřískaná, atmosférou nabytá, dobrou kamerou zabíraná -scénářem však roztříštěná, herecky neobsazená, efektně neukázaná díra/// No Keira tady ztělesnila jednu se zvých prvních rolí, což je v obsazení také jedině +, ostatní herci se do dnešní doby neprosadili. Nebo snad jen zmíním Desmonda Harringtona, který později hrál ve filmu Pach krve. Asi by to byla díra do černého, kdyby to bylo pojato jako postupný rozklad osobností uzavřených v jedné temné díře, ale nestalo se tak. Co je taky na škodu, že je to pojato i jako krimi, což v souvislosti s námětem docela vyčnívá a příjemně se na záběry mimo díru nedívá. Ale jinak jo, šlo to. Díky soundracku a atmosféře jsem se bavil./// Celkem 62%/// ()

tron 

všechny recenze uživatele

Diera tak úplne nevie, čím by chcela byť. Hororovo ladené scény (ne)ladia s psychologickou rovinou o platonickej láske, ktorá môže viesť na nebezpečné územie. Flashbacky sa striedajú so scénami z prítomnosti, ktoré dávajú iné vyznenie flashbackom. Už prvý záber na podzemný lesný bunker, kde vás nikto nepočuje, je úžasný. Atmosféra je často neznesiteľne dusná (v dobrom). Napriek tomu sa nepodarilo prekonať Bunker s Jasonom Flemyngom. I tak ale príjemné (hororové?) prekvapenie. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo z velké části v Somersetu ve Velké Británii. (Terva)
  • Snímek byl natočen na motivy románu "After the Hole" Guye Burta. (Terva)
  • Nick Hamm chtěl tento příběh natočit již v roce 1994. (Terva)

Reklama

Reklama