Reklama

Reklama

Na úspěchy vojáků, kteří bojovali ve 30. komandu, by měl být hrdý celý národ. Tento film vypráví skutečný příběh jedné z nejdůležitějších elitních jednotek v historii britských ozbrojených sil. Kvůli tajnému charakteru akcí není mnoho lidí, kteří by o jejích osudech věděli. A přesto členové jednotky riskovali životy, aby chránili svou zemi. Film Čas hrdinů se s hrdostí nechal inspirovat jejich odvážnými činy. Čas hrdinů je britský akční thriller natočený podle skutečných příběhů 30. komanda Iana Fleminga během druhé světové války. Z jeho zkušeností čerpají britské speciální jednotky dodnes. Sean Bean (Pán prstenu, Zlaté oko) a Danny Dyer (Biznis, Hooligans) se přestavují v hlavních rolích adrenalinem nabitého akčního dobrodružství, ve kterém se naši hrdinové po bitvě na plážích Dunkirku vydávají do norských hor na nebezpečnou misi za nepřátelskou linii, která, pokud bude úspěšná, může výrazně ovlivnit průběh války. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (121)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Akční thriller natočený podle skutečných příběhů 30. komanda Iana Fleminga během druhé světové války. Tak se píše v popisku na tento film. Kdo něco ví o práci a zázemí takových commandos, uzná, že je to natočeno v celku věrně. Jenomže nějak divně. Příběh je málo propracovaný a tak docela nezáživný. Už na začátku chybí nějaký logický pořádný výcvik. Snímek by se sice od jiných nijak neodlišoval, ale nebyla by to alespoň taková podivnost. Střih nemá logiku a je zmatečný. Zasloužilo by si to i daleko delší stopáž, aby každá dějová etuda mělo více prostoru a nebyla to taková naprosto zbytečná fofr akce. Jediné co se povedlo je soundtrack. Ten je tak dobře poslouchá, až je ho na takový film škoda. Snímek měl rozhodně na víc. A tak opět nevyužitá šance na pořádný biják. ()

Mallinali 

všechny recenze uživatele

Tak válečný film, ve kterém napochoduje německá jednotka úmyslně a komplet před hlavně krytých, zhruba stejně početných ale z přesily(!) vyděšených commandos, aby je provokovala mučením jejich kamaráda je jistě vojensky přesná, stejně jako scéna kdy němečtí pěšáci nemají při nočním přepadu nic lepšího na práci, než pochod před hlavně nepřátelského kulometu. Přínosná je i soucitná střelba do vlastního vojáka když mohli sejmout nekrytého nepřítele všude okolo včetně velícího důstojníka. Vážně jsem se při tomhle snímku vzdělal v umění válečném a možná taky přestanu chlastat, neboť jsem konec naprosto nepobral - kdo, co, komu, čím...prostě taková bavorská kamasutra...kde je bílých míst jak v porodnici Ku-Klux-Klanu. ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý vojnový film z britskej produkcie. Má dosť dobrý príbeh o špičkovej vojenskej jednotke, ktorá dostane za úlohu splniť veľmi nebezpečnú misiu, byť vysadení hlboko za nepriateľskými líniami a zmocniť sa tajného nemeckého zariadenia, ktoré môže výrazne ovplyvniť celú leteckú vojnu o Britániu. Spracovanie sa síce určite dalo aj vylepšiť, ale som celkom spokojný. Ešte akčný úvod pôsobí pomerne nezaujímavo, ale potom sa to vylepší, začne dlhý zaujímavý tréning, následné vysadenie a už dlhá úloha za nepriateľskými líniami. A oceňujem, že sa film prakticky ani nevenuje žiadnym zbytočnostiam ako osobný život vojakov, ich lásky a podobne, jednoducho vojaci sa vycvičia a idú do nebezpečenstva. Akcie tu moc nie je a tá nie je zlá, ale mám z nej skôr len priemerné dojmy. Ak nepočítam krátky úvod, tak je tu prakticky len jedna väčšia hlavná akcia a ešte jedna menšia prestrelka a na obe sa celkom dobre pozerá, ale kazí to ten lacný vizuál. Herecké obsadenie je celkom slušné, síce viac zaujme iba Sean Bean a Danny Dyer, ale ani zvyšok neprekáža. Réžia a technická stránka sú skôr sklamaním, nemal by som problém, keby ako som už spomínal to celé nevyzeralo tak príliš lacno a navyše som celý čas mal skôr pocit, že sledujem nejakých súčasných vojenských nadšencov pri ukážke vojenskej akcie a nie vojakov, ktorí behom druhej svetovej vojny sú na skutočnej misii. Určite nie som sklamaný, na film sa celkom dobre pozerá a navyše som si nevšimol, že by nemal koniec, čo som si v mnohých komentároch prečítal, čoho som sa pôvodne obával, jedine ten nízky rozpočet filmu ubral na kvalite. 63% ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Ze snímku mám trochu rozpačitý pocit a skutečně netuším, jak hodnotit. Válečná tématika je pro mě pole neorané a voda neznámá. Nevím, jak dalece se děj blíží skutečnosti a hodnocení, které se mu zatím dostalo, je velice matoucí. Že by tolik znalců historie z období druhé světové války? Film byl natočen docela dobře s veškerou brutalitou, která provázela zvěrstva páchané nacisty na civilním obyvatelstvu. Žádné mega akce nečekejte, je to opravdu komornější, což je podle mě pochopitelné. Pokud to byl příběh skupiny elitní jednotky, tak to ve skutečnosti asi nebyly masy vojáků. Nicméně se zde objevil jeden nešvar, tak typický pro akční filmy. Museli zde vrazit babu a to mimořádně krásnou a schopnou babu, která nejenže dovedla zacházet s kanónem, ale byla statečnější než cvičení vojáci. ()

mosnak odpad!

všechny recenze uživatele

Tak za prvé. První čeho si člověk na tomto snímku všimne je,že celé to pusobí jako byl to natočili nějací amatéři. Atmosféra absolutně nepřipomíná 2.světovou válku a místama jsem se musel smát,jak směšně působí můj (bohužel) oblíbený herec Danny Dyer v roli nenapravitelného vojáka,který se najednou stane krotkým beránkem. A to jen proto,aby mohl být v nějakém komickém komandu,kde vedle sebe stojí jeden 60kg hošík vedle druhého. Těšil jsem se alespoň,že uvidím nádhernou krajinu... nic! Sněhu je tam,ale dost. Jinak Sean Bean - tragický (v tom bílém roláku byl nejlepší) - 4% ()

Galerie (13)

Zajímavosti (23)

  • Vojenská polícia britskej armády dostala názov až po vojne (1946). Dovtedy sa nazývali Zbor vojenskej polície (CMP), nie Kráľovská vojenská polícia (RMP). (Johnny.ARN)
  • V skutočných misiách druhej svetovej vojny, na ktorých je založený tento film, aj vo filme Hrdinovia z Telemarku (1965) sa predstavili britskí vojaci. Oba filmy skúmajú prácu týchto britských jednotiek v Nórsku, pričom oba filmy sa tam aj čiastočne natáčali. (Johnny.ARN)
  • V posledných scénach Jonesov (Sean Bean) samopal Thompson strieľal s uzáverom, ktorý nielenže nebol natiahnutý, ale ani sa nepohol pri každom výstrele. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama