Reklama

Reklama

Kids

Trailer

Obsahy(1)

52-tiletý režisér Larry Clark ve filmu Kids velmi přesvědčivě zachytil podle scénáře devatenáctiletého mladíka jeden den ze života newyorských teenagerů, jejichž čas takřka beze zbytku vyplňují drogy a sex. Mladíček Telly je posedlý získáváním nezletilých panenských milenek. Kromě jiných předností to pro něj znamená jistotu, že se nenakazí nějakou pohlavní chorobou. Právě on však nevědomky šíří AIDS...
Film je velmi sugestivní a znepokojivou moralitou, varující před drogami, násilím a promiskuitou. Clark obsadil do filmu výhradně neherce, jež dokázal přimět k mimořádně spontánnímu projevu. Dospělí se ve filmu až na několik výjimek neobjevují; svět osmnáctiletých "dětí" tu existuje jakoby v izolaci, takže dospělí tu nevystupují ani jako "nepřátelé". Clark bohužel nezachycuje sociální zázemí svých postav a jen sporadickými náznaky obohacuje jejich poněkud jednostrunnou charakterizaci. Snímek, v četných erotických scénách balancující na hranici měkké pornografie, je v domácích kinech přístupný (na rozdíl o některých zahraničních států) již od patnácti let. Právě mladé generaci je totiž Clarkovo dílo jako memento určeno. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (267)

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

America's sweethearts aneb život amerických teenagerů v praxi. Překvapivě drsný pohled na jejich život, soužití, přežívání a trávení volných chvil. Leo Fitzpatrick ve své první roli ihned dokázal, že se pro herectví narodil. Škoda, že si poté herectví znechutil a objevoval se na plátně stále méně často. Jeho postava Telly - lhostejný, sexuální deviant a pedofilní smrad - je zahrána s takovým přesvědčením a zaujetím, až z toho běhá mráz po zádech. Celý příběh se odehrává během jednoho dne Tellyho života a že se toho stane požehnaně, taková je prostě Amerika. Země neomezených možností. Jsem rád, že jsem nemusel vyrůstat právě tam. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ťažko povedať, či je zvolený Clarkov štýl úmyselná štylizácia, ktorej zámerom je hlavne šokovať, alebo iba snaha o čo najrealistickejšie zobrazenie života dobovej mladej generácie, poprípade toho, kam by jej chovanie mohlo až zájsť. Asi z každého niečo. Podľa mňa je film prehnaný, ale nepovažujem to za negatívum, pretože vám aspoň na nejakú dobu uviazne v hlave. Za nejaké prevratné umenie ho ale nepovažujem a nemal som nikdy chuť ho vidieť ešte znova. ()

Reklama

arie 

všechny recenze uživatele

Kids sú pomerne jednostranným pohľadom režiséra Clarka na život súčasnej mládeže. Snímka ukazujúca každodennú realitu a skazenosť partie mladých ľudí, ktorých život závisí na sexe, alkohole a drogách na mňa rozhodne nezapôsobila až tak ako som očakával. Clarkov realistický prístup je určite hodný obdivu, nachádzame sa nezávislých vodách a preto určite od snímky neočakávajte zábavu pre celú rodinu vhodnú na nedeľné popoludnie, i keď napriek kontroverznému obsahu je snímka určená prevažne mladým ľudom, pre ktorých má pôsobiť ako varovanie. Clark sa nesnaží odpovedať na otázky, ktoré film nastoľuje, je len nezúčastneným pozorovateľom ukazujúcim krutú, i keď treba povedať, že až príliš jednostrannú realitu a taktiež neodsudzuje životný štýl prezentovaný vo filme, teda necháva diváka, aby si sám odpovedal na otázky. Tentokrát by som k negatívam pripočítal aj celkové nezávislé vyznenie snímky a hlavne fakt, že Kids nemajú prakticky žiadny príbeh, i keď občas je pomerne zručne načrtnutý - dievča nakazené AIDS - sú len sledom viac či menej zaujímavých epizódok. Je to snímka, ktorá ma nedokázala dostatočne osloviť a ani ma príliš nešokovala, ba naopak, pomerne často som sa pri filme nudil, no hlavne preto, že obsahuje pomerne zaujímavú myšlienku ho nedokážem úplne odsúdiť. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Film ukazující vyprázdněnost některých mladých, kteří žijí jen pro sex, drogy a nějaký ten chlast. Jenže Kids je spolu se Spring Breakers tím nejlepším, co tenhle typ filmů s tímhle sdělením nabízí, navíc Kids pro mě o něco vede. Má nějaký příběh, jde víc do hloubky a ukazuje i rodiny hlavních antihrdinů, čím se také stává hlubší výpovědí a kritikou tohohle smyslu "života". Má i podmanivou atmosféru, jen škoda, že scénář není dotažen a že tomu všemu chybí pořádně silný závěr. To mi na Kids vadilo nejvíce, ačkoli to vůbec není špatný film. Jen se na něj nedívá zrovna nejlépe... Ale jako podobenství o vyprázdněné mládeži to postačí. Silné 3* ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Píčovina. Pamatuji si, jak jsem kdysi viděl obal od tohohle filmu ve videopůjčovně a vždycky mě lákal ten nápis na něm : Vaše děti nesmí tenhle film vidět! Což o to ono by to potenciál na lehce šokující a provokativní dílko mělo, ale já v tom nevidím nic než dementní nesnesitelně nudnou story o AIDSákovi kterej odpaňuje třináctky ve stylu ošustit a opustit, ale aspoň jim nechá něco na památku, aby na něj fakt do konce života (ten přijde brzy) nezapoměli. odpusťte mi můj cynismus, ale mě to fakt nic nedalo kromě 90 minut brutální nudy.15% ()

Galerie (26)

Zajímavosti (21)

  • Zákaz na dva roky dostal snímek v Jihoafrické republice, později byl změněn rovněž na přístupnost od 16 let. [Zdroj: časopis Cinema 04/2019] (ČSFD)
  • Britská rada pro klasifikaci filmů trvala na tom, aby bylo 40 sekund vystřiženo ze scény, kdy se malý chlapec probudí na pohovce a najde znásilněnou dívku. [Zdroj: časopis Cinema 04/2019] (ČSFD)
  • Postava, ktorú stvárnil Justin Pierce mala meno Casper. Toto meno prebrala od inej filmovej postavy z rovnomenného filmu. Aj preto Casperovi vo filme niektorí účastníci párty neveria, že je to jeho skutočné meno. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama