foto

Noel Clarke

  • nar. 6.12.1975 (40 let)
    Londýn, Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Noel Clarke (1975, Londýn) je britský herec, scenárista a režisér. Snímek Dospělost (2008) je jeho celovečerní režijní debut. Jako herec má za sebou mnoho rolí v televizních seriálech a dramatech, mimo jiné pro Channel 4 Metrosexuality, Waking the Dead pro BBC. Dále ve filmech Judge John Deed, Adventures Inc, A Touch of Frost, Jane Hall, Native, Take 2, Superhero, a v dramatu W10 LDN. K němu napsal i scénář stejně jako k celovečerním filmům Kidulthood (2006) a Dospělost, v nichž také ztvárnil hlavní roli. V roce 2003 získal Cenu Laurence Oliviera pro nadějného herce za roli Richarda Wilsona ve hře Where Do We Live v Královském divadle (Royal Court Theatre).

44. MFF K. Vary 2009

Herecká filmografie

2016 Brotherhood
2015 Postradatelní agenti
2014 Anomálie
Chasing Shadows (TV seriál)
I Am Soldier
The Assets (TV seriál)
2013 Saving Santa
Star Trek: Do temnoty
2012 Fast Girls
Knot, The
Storage 24
2011 Screwed
2010 Centurion
Huge
Sex & Drugs & Rock & Roll
4.3.2.1
2009 Doctor Who at the Proms (TV film)
Doghouse
Heartless
Pán času: Konec času - 2. část (TV film)
2008 Dospělost
West 10 LDN (TV film)
2006 Kidulthood
2005 Dubplate Drama (TV seriál)
Jane Hall (TV seriál)
Pán času (TV seriál)
Pán času: Vánoční invaze (TV film)
2003 Pomsta bratra
2002 Last Angel, The
2001 Judge John Deed (TV seriál)
2000 Doctors (TV seriál)
Mrtvé probouzeti (TV seriál)
1999 Holby City (TV seriál)
Native
1992 Inspektor Frost (TV seriál)
1986 Casualty (TV seriál)
1984 Poldové (TV seriál)
1983 Auf Wiedersehen, Pet (TV seriál)

Dokumentární

2013 Doctor Who: The Doctors Revisited (TV seriál)
2011 Doctor Who: Best of Specials (TV seriál)
2005 Doctor Who Confidential (TV seriál)

TV pořady

2016 The EE British Academy Film Awards 2016 (TV pořad)
2012 Sunday Brunch (TV pořad)

Hudební videoklipy

2008 The Prodigy - Invaders Must Die (hudební videoklip)

Scenáristická filmografie

2016 Brotherhood
2010 4.3.2.1
2008 Dospělost
West 10 LDN (TV film)
2006 Kidulthood
Torchwood (TV seriál)

Režijní filmografie

2016 Brotherhood
2014 Anomálie
2010 4.3.2.1
2008 Dospělost

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace