Reklama

Reklama

Kids

Trailer

Obsahy(1)

52-tiletý režisér Larry Clark ve filmu Kids velmi přesvědčivě zachytil podle scénáře devatenáctiletého mladíka jeden den ze života newyorských teenagerů, jejichž čas takřka beze zbytku vyplňují drogy a sex. Mladíček Telly je posedlý získáváním nezletilých panenských milenek. Kromě jiných předností to pro něj znamená jistotu, že se nenakazí nějakou pohlavní chorobou. Právě on však nevědomky šíří AIDS...
Film je velmi sugestivní a znepokojivou moralitou, varující před drogami, násilím a promiskuitou. Clark obsadil do filmu výhradně neherce, jež dokázal přimět k mimořádně spontánnímu projevu. Dospělí se ve filmu až na několik výjimek neobjevují; svět osmnáctiletých "dětí" tu existuje jakoby v izolaci, takže dospělí tu nevystupují ani jako "nepřátelé". Clark bohužel nezachycuje sociální zázemí svých postav a jen sporadickými náznaky obohacuje jejich poněkud jednostrunnou charakterizaci. Snímek, v četných erotických scénách balancující na hranici měkké pornografie, je v domácích kinech přístupný (na rozdíl o některých zahraničních států) již od patnácti let. Právě mladé generaci je totiž Clarkovo dílo jako memento určeno. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (268)

FrodoF 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála filmů, který opravdu poměrně autenticky zobrazuje dnešní mládež (nebo aspoň mládež nižších vrstev). Bylo mi sympatické, že 15-17letí kluci hrají opravdu herci, kteří na ten věk vypadají. V ostatních filmech, je většinou hrají o x let starší herci. Jenom pár sén bylo trochu přehnaných a paradoxně ubíraly na autentičnosti (sex s holkou která spí a nezbudí se, totální zmlácení skejťáka). ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Exkurzia do života skazenej americkej mládeže. No neviem nakoľko je tento film autentický, ale vlastne ma to ani nejak veľmi netrápi. Pár hustých scén a pár zbytočných obohacujúcich celkom nudnú a klišovítú hlavnú linku. Ono sa tam v podstate nič nestane, ale celkom sa tlačí na formu s jediným cieľom šokovať. A to buď človek Clarkovi zožere, alebo nie. Zo mňa to celkom rýchlo vyprchalo. ()

Reklama

MartinNDL 

všechny recenze uživatele

AIDS je fakt zlej, bere ti imunitu a nikdo s tebou nechce spát. Jenže může bejt i případ, kdy s tebou chce spát každá mladá a naivní newyorkská kočička a pokud AIDS máte nebo jeho přítomnost neřešíte, tyhle kočičky sou dost v prdeli. Ono podle Kids, který perfektně se syrovostí lepší než prsa Agáty Hanychový popisuje život mladých poflakujících se kluků a holek, je v prdeli skoro celá tahle mládež a to na více frontách. Nebo je sraní na školu, chlastání, kouření, fetování, šukání a kecání sraček fajn způsob, jak si užít mládí? ()

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Staré dobré paravidlo: Nie všetko, čo skrsne v chlastom ošialenej hlave je dobý nápad a skončí dobre! No jasné, každý sme mali 15-sť, každý sme boli teenager. Hormóny explodovali a jediné čo v hlave frčalo bola šukačka, šukačka a šukačka. A celý svet sa točil len o tom, kde sa spácha nejaká ekšn ,aby bolo kde šukať. O tom, že chlast, sex a rock´n´roll sprevádza mládež medzinárodne niet pochýb. No môžeme byť zatiaľ radi, že nie vo všetkom sa musíme opičiť po podobne sexom posadnutým Američanoch. Nechcem sa dožiť doby, kedy moja dcéra uvedomele a s podozrením pôjde na AIDStest. Samozrejme že film je určený len veľmi ohranečenému vekovému publiku, do ktorého ešte chvalabohu patrím. Snímok síce kus mimo našu relatívne zdravú Európu, ale i tak trafil do čierneho! ()

molotov odpad!

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně přitažený za vlasy. To snad nemůže nikdo myslet vážně, co se v tom filmu odehrává. Netvrdím, že se něco podobnýho neděje, ale takhle to přehánět? Emocionálně na mě film nezapůsobil ani trochu, rozhodně jsem s nikým z hrdinů nesoucítil, to mi spíš všichni přišli debilní a jednoroměrný. Ty vysledky AIDS testů musel odhadnout snad úplně každý a bylo to dost levný. Co jsem ovšem vůbec nepochopil, byl ten závěr. Ta holka hledala toho kluka, co ji nakazil, aby si to s ním vyřídila nebo co, najde a co udělá? Samo že nic. Zatímco on nakazuje právě další holku. Ta holka je navíc zobrazovaná skoro jako světice z jinýho světa, která měla sex jen jednou za život, v tom případě je dost divný, že ho měla zrovna s tím debílkem a ještě trapněji na mě působilo, jak si v tom baru vzala drogu. Její odpor byl opravdu úžasný. "Já to nechci" "Vem si, no tak" "Tak jo, dík". V tu chvíli jsem byl skoro rád, že ta postava má AIDS, protože někdo tak pitomý si to zaslouží. A dost pochybuji o tom, že zrovna do týhle pozice mě chtěl ten děda rejže dostat. Ale jestli jo, tak se mu to povedlo opravdu skvěle a klobouk dolů. A ten kluk co jí znasilnil na konci, byl taky pekný debílek. Poslední věta filmu, jeho věta "Co se to stalo?" Dost divný závěr, o tom že ta holka ma AIDS nemohl nic vědět a nadrogovaný a ožraný jak prase byl většinu filmu, takže jeho výrok byl hodně mimo. A to se ani nezmiňuji o tom zmlácení černocha v parku, to už mi přišlo jako hodně černá komedie. Slabej konec slabého filmu. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (21)

  • Leo Fitzpatrick (Telly) bol prvou osobou, resp. postavou, obsadenou do filmu. (MikaelSVK)
  • Uvedení filmu bylo provázeno různými protesty a demonstracemi, obzvláště ve Velké Británii, kde byl film rychle odsouzen parlamentem. (-bad-mad-wolf-)
  • Harmony Korine napsal scénář v osmnácti letech. (hot_spot)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno