Reklama

Reklama

Svobodná umění

  • USA Liberal Arts
Trailer 1

Třicátník Jesse se kvůli rozlučkové oslavě vrací na svou bývalou univerzitu. Setkává se tu se studentkou Zibby a netrvá dlouho, než mezi začne vznikat intenzivní pouto. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (122)

jhrasko 

všechny recenze uživatele

Tak trocha Garden State, ale s pre mňa akceptovateľnejším záverom. Náznaky neurotického Woodyho, ale skutočne len náznaky. Nepochopiteľne nevyužitý príbehový i herecký potenciál Richarda Jenkinsa. Ale nakoniec predsa len za ten záver...a za pripomenutie Wagnerovho Tannhäusera. A späť ku Garden State, neviem prečo, ale Braffova a Radnorova artikulácia je chvíľami rovnako iritujúca.... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Josh Radnor pro mě vždycky bude zapsaný jako Ted z How I met Your Mother. Každopádně jsem už jeho jeden film dal a byl jsem spokojený. Tak nějak jsem si všimnul, že texty, co používá ve filmech, kde hraje, hodně používá i v samotném HIMYM, což je fajn. Horší už je, když Vám na HIMYM něco vadí a on to do filmu taky vmáčkne. A tady to přesně tak bylo. Josh totiž hraje týpka, kterej se zamiluje do mladý holky, ale nedokáže jí říct, že jí miluje, protože by, podle něj, jí zkazil mládí. Když mu řekne, že ho miluje, on jí řekne, že spolu nemůžou být a takhle to jede vlastně celej film. V tu chvíli se mi vybavil Ted a jeho vztah s Robin v HIMYM, kde se choval úplně stejně a lidi to neuvěřitelně sralo. Tady to přepísk a mě tímhle jednáním, kdy neví, co chce, hrozně nasral. Zase. ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Do určitého momentu velice příjemná dramedy s tradičně chytlavým soundtrackem a několika životními pravdami, jenže v závěru postava Joshe Radnora učiní několik podivných rozhodnutí (hraničících s pokrytectvím), která ho v mých očích dost shodila a sebrala určitou dávku sympatií, které jsem k němu po celou dobu choval a světe div se, dokázal se s ním ztotožnit. Kdo chce dějový film, tak toho Liberal Arts asi moc neohromí, ale kdo má rád podobné nezávislárny (a Elizabeth Olsen!), bude myslím spokojen. ()

klida 

všechny recenze uživatele

Všechny (rozuměj oba) filmy Joshe Radnora se vyznačují takovou určitou lehkostí a nenásilnou zábavností a to je přesně důvod, proč první hodina uteče jako voda, aniž bych se třeba chtěl dívat na hodiny. Pak se to sice začne trochu drolit, ale pořád moc příjemná zábava. PS: Co čert nechtěl, hned následující díl How I Met Your Mother poté, co jsem viděl Liberal Arts, má velmi podobnou zápletku. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Účelem fikce je boj se samotou. Na druhou stranu,strávení většiny času čtením 1100 stránkové knížky trochu omezí tvůj společenský život. Osamělost se současně zvětšuje i zmenšuje.. (Musím sdílet česky, protože je to něco,co si zaslouží přečíst i neangličtináři). Typický tříhvězdičkový film, který zanechá v člověku neskutečně dobrý pocit, ale vyloženě ho nenadchne. Ale já musím přihodit jednu * navíc za ty krásné myšlenky, jimiž mě film obohatil. Vlastně je to velice inspirující film.("Štěstí se na tebe neusměje, když budeš říkat ne", "Jste nekuřák,gratuluju, dožijete se sta let, ale jaký to má význam, když si života neužijete?") Po shlédnutí mám neovladatelnou chuť si nechat změnit život klasickou hudbou, jít s knížkou jen tak ven do přírody anebo si s někým dopisovat. Kromě toho zde Radnor vyjádřil svou averzi ke Stmívání, diskuze o knížkách byla velice zábavná. Efron jako milovník stromů překvapil a Elizabeth Olsen? Ta strčila svoje sestry do kapsy. Jen mi nepřipadalo úplně logické, když měl hlavní hrdina proslov o morálce a o pět minut později se válel v posteli se svou bývalou profesorkou. Nicméně na to, že nemám ráda Allena, HIMYM a Radnora taky dvakrát nemusím, film se mi zamlouval. Dobrý film je koneckonců ten, který vám změní život :) Anebo vás k tomu alespoň motivuje.... ()

Galerie (35)

Zajímavosti (8)

  • V jednom z prvých záznamov v záverečných titulkoch chýba "s" - "First Assitant Camera". (Marek1991)
  • Na samom začiatku filmu, počas série rýchlych strihov označujúcich plynutie času, nemení žiadna z položiek na nábytku svoju pozíciu. (Marek1991)
  • V prvních verzích filmu byla v závěrečných titulcích chyba, kdy u First Assistant Camera chybělo "S" ve slově Asssistant. (klingr)

Reklama

Reklama