Reklama

Reklama

Nula

(neoficiální název)
  • Austrálie Zero
Krátkometrážní / Animovaný / Drama
Austrálie, 2010, 13 min

Obsahy(1)

Může se z ničeho stát něco důležitého? Tuto otázku se pokusí zodpovědět krátký snímek o panáčkovi s číslem nula, který je ve společnosti vyšších čísel utlačován a marně pátrá po smyslu života. (DaUr)

Recenze (69)

Gelaos 

všechny recenze uživatele

Pět hvězdiček? Pro takovouhle primitvnost fakt ne. Čtyři hvězdičky? Za takovéhle emoční vydírání ani omylem. Tři hvězdičky? Za klubíčka a stokrát omílané klišé? Ale je pravda, že animaci to má hezkou (+1*) a upozorňuje to, že společnost není dokonalá (+1*). Avšak stále je to pouze tuctová a svět na černobílo malující SJW báchorka s dost nedomyšlenou (=pitomou) pointou. Sice se základní myšlenkou filmu (tj. nediskriminujme druhé) souhlasím, ale tady se z vaničky s vodou vylilo i dítě. ()

whack 

všechny recenze uživatele

Po prvom srdcervúcom zhliadnutí prišlo s druhým pozretím vytriezvenie. Snímok ukazuje nuly, ktorými vyššie čísla (ľudia s vyšším sociálnym a finančným statusom) pohŕdajú. Zmení sa to v momente, kedy sa im narodí dieťa. Výsledok: ste nuly a ľudia vami pohŕdajú takými, akí ste? Staňte sa takými, akí sú oni! Zle... ()

Reklama

Anianna 

všechny recenze uživatele

Výborná animace, působivá hra se světlem. Číslo jako nástroj ke stigmatizování jedince vidím v animovaném filmu poprvé, ale obecně to není nic až tak originálního. Co se mi ovšem opravdu líbilo, byla ta pointa/nepointa. Je lepší být přehlíženou nulou nebo siamským dvojčetem, které bude vždycky středem pozornosti? Louže nebo bláto? Pan Kezelos, zdá se, má více démonů (viz film Allure). ()

Thimpu 

všechny recenze uživatele

Umělecké zpracování na jedničku, zároveň příběh podává zajímavou romantickou zápletku. Mě se ten filmek líbil - hlavně ležatá osmička na konci mě mile překvapila, i když byla hodně předvídatelná. Líbí se mi i téma tohoto filmu - "Je možné udělat z ničeho aspoň něco?" Trochu mi to připomíná skoro nějaký reklamní slogan. Pět hvězd ale ne - přece mě tolik tenhle snímek do křesla nijak obzvlášť nepoložil. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ten příběh je až moc otřepaný, aby mě znovu dostal, ale je pravda, že díky formě a zajímavé animaci, se mu to skoro podařilo. Klasický příběh o utlačovaném, který nakonec dojde určitého zadostiučinění. Ty emoce tam jsou, ale celkově mi to přijde takové prvoplánové. Proč by ale někdy prostě nemohl vyhrát ten nejvýjimečnější... ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • Krátkometrážny film Nula bol preložený do viac než 40 rôznych jazykov, bol nominovaný na viacero cien za krátkometrážny či animovaný film a diváci ho mohli vidieť celkovo až na 50 filmových festivaloch. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama