Reklama

Reklama

Territoires

  • Kanada Territories (více)

Skupina přátel se v dobré náladě vrací ze svatby svých známých, když je na pomezí hranic amerických států zastavena dvojicí mužů. V té době ještě netuší, že ti, kteří se vydávají za celní policii, jsou ve skutečnosti psychicky narušení dozorci z nechvalně proslulého tábora v Guantanamu, a jejich jediným cílem je udělat svým obětem ze života peklo. (SICK_BREED)

(více)

Recenze (75)

Ruut 

všechny recenze uživatele

První 2/3 jsou hodně dobře zrežírovaným a castingově dokonale obsazeným psychothrillerem s troškou té krve. Věřím tomu, že to celé mohlo vygradovat do dost nechutného a dostatečně přesvědčivého konce. Nu pan Abbou si ovšem vybral jinou cestu - a to ještě zajímavější. V poslední třetině filmu se objeví jeden "nečekaný" nový element, který načrtne dalších několik zajímavých linií možného vývoje .. a překvapí zajímavě pojatým vyústěním. Na to, jak jsou jednoznačně rozdány karty, jsou Territories krásná mnohovrstevnatá a dobře promyšlená hra. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Rozhodnutie, či udeliť tri, alebo štyri hviezdičky, bolo tentoraz ťažšie než obvykle. Úvodná štvrťhodinka slabučká, no potom začne naberať príbeh o dvoch postirackých psychopatoch z Guantanáma hrozivejšie kontúry a začína sa ten pravý teror. Film však nemá žiadny extrémny trumf, ktorým by prinútil zbudnúť na pachuť zo začiatku. Celkovo však slušné. 68% ()

Reklama

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

"Partiu mladých ľudí vracajúcich sa autom z Kanady zastavia pár kilometrov po prekročení hraníc s USA colní policajti. Požiadajú ich o všetky doklady a keďže sa im niečo nepozdáva, požiadajú pasažierov, aby si vystúpili. Následne im prehľadajú všetky veci, pričom nájdu sáčok marihuany..." Už od tejto úvodnej scény som mal z Territories dobrý pocit. Žiadna zbytočná omáčka či otravné keci sa tentokrát nekonali. Film hneď od začiatku smeruje za cieľom, na ktorý bol vyrobený. Colníci sú veľmi nepríjemní a ich postavy sú zahrané veľmi kvalitne. Takmer som mal pocit, že v tom aute sedím namiesto hlavných hrdinov ja sám a doslova som cítil ten nezmyselný psychický nátlak na nič netušiace budúce obete. Hlavná fáza filmu, teda samotné "explo", síce už trochu povoľuje slučku, ktorú nám okolo krku uviazal úvod, ale pravdu povediac ani som nečakal, že to bude celostopážová nadupaná jazda bez hluchých miest. Samotné mučenie sa tentokrát uskutočňuje takmer výhradne na psychologickej úrovni. A aj keď sú obete dosť výrazne týrané hladom, smädom, či zimou, na mňa zrejme najviac zapôsobila jedna odstrašujúca audio-vizuálna torture scéna, ktorá, bola podaná divákovi nanajvýš reálne. Trošku nezmyselná záverečná pásaž s charizmatickým súkromným detektívom síce odsúva tento film trochu zbytočne na inú koľaj, ani ona však môj celkový dojem z neho výrazne nezhoršila... 70 %! ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Exploitery mám samozřejmě moc rád. Ale tady mne to nějak nechytlo ... Nebo spíš řečeno naopak, chytlo a to hodně, ale pak jak ubíhá děj, tak to jde strmě dolů dějem, obsahem a závěrem, nad kterým jsem úplně kroutil hlavou. Jako šikana party mladých lidí dvěma vyšinutýma "poldama" je mazec... Mrazivý, hnusný, drsný, perverzní ... Potom to mučení, výslechy, lesní atmosféra ještě ok, ale posledních 20 minut je tak "wtf" ve špatným slova smyslu, že se mi to fakt nelíbilo a nudilo mě to ... Připadalo mi to, jako se občas stávalo, že tvůrci už neměli čas a prachy na nějaký dokončování, tak to usekli naprosto nesmyslným a nepůsobivým závěrem ... Škoda, původní "nástřel" to mělo výbornej. Ale jinak v tomto ranku za poslední dobu docela slabota ... (upozorňuju pro neznalé, je to hodně násilnej film vyžívající se v ponižování lidí atd. ...). ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Po počátečním slibným nájezdu je z toho nakonec obrovský zklamání. Prvních 30 minut je OK. Ale nástup starýho pajdajícího šerifa dává pomalu tušit, že tohle nemůže dobře dopadnout. Po pár minutách se na scéně objeví další, v tomhle případě soukromej detektiv a příběh je úplně v jiných kolejích. Já to prostě nechápu. Scénarista je absolutně impotentní. Navíc hlavní dvojice trýznitelů je totálně bez charizmatu. Tyran a ňouma. K tomu všemu naprosto dementní, otevřenej konec. Film táhne pouze kamera Karima Hussaina a kupodivu věrohodný herectví mučených. Ve srovnání se stejně starým a tématicky podobným filmem Undocumented působí Territories jako slabej odvar a prohrává na plné čáře. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (1)

  • Číslo hotelového pokoje detektiva je "18". Stejným číslem jsou označeni i "vězni". Všichni mají na krku vypálené "Delta 18". (kery-)

Reklama

Reklama