Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh o starém skladateli s nadpozemskou představivostí, který si stále myslí, že je mladý chlapec. Ve spánku cestuje do své vzdálené minulosti, kde se jeho stařecké sny smísí s fantazií malého dítěte a hudbou. Zde započne pátrání po vzpomínkách, které jsou pro něj nejdůležitější. (dresi)

Diskuze

Fritaaa

Fritaaa (hodnocení, recenze)

Tom_Lachtan

Já si za tím. Ne náhodou jsou úspěšné filmy s megalomanskými rozpočty a hvězdným obsazením, co kralovalo u diváků minulý rok? Nějaký nezávislý film? Ne,filmy jako Transformers, Avengers, Battleship... Prostě filmy, kde stačí vypnout mozek a jen koukat před sebe. Odnesete si spoustu výbuchů a sexy holek, ale to já nepovažuji za nějaký filmový zážitek, který bych si zapamatoval na delší dobu. Již jsem tu zmiňoval film Ink, kolik lidí o něm ví? Skoro nikdo. Proč? Protože nemá reklamy na osmdesát milionů dolarů a byl natočen takřka zadarmo. Bohužel to tak je, kde nejsou úžasné efekty a světoznámý herci, tak to prostě neletí. Na co se těší lidi nejvíce teď? Na Piráty z Karibiku, Terminátora, Hobita, Avatara, Sněhurku a Lovce.. a tak dále. 

Jako jde v Imaginaerum o efekty? No podle mě vůbec. Přesto jsem v komentářích četl něco jako "místy slabé efekty". To vypovídá o diváckých prioritách. 

na příspěvěk reagoval movieband

Fritaaa

Fritaaa (hodnocení, recenze)

Tohle je totiž přesně ten typ filmu, na který musí být za prvé nálada a za druhé ho ne každý úplně pochopí. Autoři pracují vlastně celý film s fantazií, vizuálními metaforami a podobně a spoustu lidí tento přístup neocení, nepochopí a úplně jim nedojde o co vlastně jde. A o tom to je. Dnešní diváci chtějí přestřelené rozpočty na jakési 3D s velkýma robotama a padajícími mrakodrapy, na tohle ne každý má mozek ,přemýšlení a hlavu. Nemůžete prostě Imaginaerum doporučit všem svým známým, jen dvěma. 

Takže ať si hodnotí jak chtějí, na tom, že jde o překrásný film to nic nezmění. 

na příspěvěk reagoval Tom_Lachtan

movieband

movieband (hodnocení, recenze)

Helo

vidím to stejně ... snad se to zasekne aspoň na těch 75 % .. sice já bych tam radši viděl 91 %, ale tak co nadělám ... 

Helo

Helo (hodnocení, recenze)

obávám se, že se schyluje k dalšímu podhodnocenýmu filmu...  samozřejmě ne každej má tenhle typ filmů rád, ale i tak...

na příspěvěk reagoval movieband

Tom_Lachtan

Tom_Lachtan (hodnocení, recenze)

Taky vás hrozně sere, že na plakátu filmu je krásně zapamatovatelný jméno ale název už má tu nenapsatelnou práchnivinu?    =oD

na příspěvěk reagoval movieband, Helo

Zaek

Zaek (hodnocení, recenze)

Po shlédnutí filmu si nejsem jistý jestli zemřel Alan Wake nebo Mr. Scratch :D

na příspěvěk reagoval Beckett51

movieband

movieband (hodnocení, recenze)

já bych k tomudle filmu rozhodně přirovnal Fauna .. Donnieho možná taky, ale jak sám Helo řekl, je to z jiného soudku což, je sakra pravda .. možná bych přirovnal ještě Blade Runnera .. tam taky film nechává diváka nejistým ... třebas jestli byl Deckard taky replikant .. někde sem to četl ... 

na příspěvěk reagoval Fritaaa

Fritaaa

Fritaaa (hodnocení, recenze)

Helo

Střet králů je nic oproti Bouři mečů, to je panečku knížka! To jsem opravdu přečtl během "chvilky" mě chytlo už od prvních stránek a tam, kde v předchozích dílech byly slabé a silné kapitoly jsou tady jen ty silné. Bohužel, touhle knížkou to mělo skončit protože ten konec byl ukončený, knížka byla dopsaná ale potom si to Martin rozmyslel a dopsal Epilog, aby mohl psát další knížky. Ale můj názor, každého věc. 

Každopádně jsme trochu odbočili od Imaginaerum, čtenáři zde asi nebudou rádi.. :).

Helo

Helo (hodnocení, recenze)

Fritaaa

Já jsem zatím dočetl Střet Králů a pak, poněvadž jsem neměl k dispozici další díly, jsem se pustil do Zaklínačů :D Ale s tou Knihou mrtvých do budoucna počítám, páč o tom každej básní :)

na příspěvěk reagoval Fritaaa

Fritaaa

Fritaaa (hodnocení, recenze)

Helo

Píseň ledu a ohně mi ani nemluv, procházím těžkým zklamáním. Po úžasném třetím dílu jsem jakš-takš během několika měsíců přelouskal Hostinu pro Vrány (třetí díl jsem dal za pár dní, jel jsem non-stop xD) a Tanec s Draky teda zatím o nic moc lepší není. Pořád se nic neděje, jen se postavičky nepatrně posouvají k velkolepému finále. 

Malaz můžu doporučit, i když sám jsem ho před tím odmítal. Je to teda hodně šíleně napsaný, některý řádku čtu dvakrát i vícekrát, někdy se něco stane a já se musím zase vrátit abych věděl co se vůbec stalo.. Erikson je blázen, ale celkový dojem je dobrý.. :) 

na příspěvěk reagoval Helo

Helo

Helo (hodnocení, recenze)

Fritaaa

taky mě nic moc jinýho nenapadá, než ta Fontána... možná ještě Donnie Darko, ale to už je zase trošku něco jinýho, nicméně taky to řadím k filmům, který je třeba vidět víckrát :)

Malazskou knihu padlých jsem ještě nečetl, nějak nestíhám ty knihy číst. Nedávno jsem teprve dolouskal Zaklínače, teď mám rozečtenou Cestu sněžných ptáků, pak se chystám ne Přemyslovskou epopej, potom snad dojedu Píseň ledu a ohně... je toho spousta :D 

na příspěvěk reagoval Fritaaa

Fritaaa

Fritaaa (hodnocení, recenze)

Helo

Ale zase se to nesmí přehánět, všeho moc škodí :). A také to nejsou filmy pro širokou veřejnost, jen pro pár jedinců s představivostí. Pro několik lidí, kteří nepotřebují triky za sto milionů dolarů a hvězdy za dalších padesát. Mě stačí prostě originální námět a nápadité zpracování. Já ale pořád marně pátrám po filmech, krom těchto dvou, které by jim byly alespoň podobné. Opravdu, znáte někdo nějaký takový film? Možná ještě Fontána by se dala přirovnat, snad také vzdáleně Faunův labyrint, ale tím jsem definitivně skončil. 

Což mě opět utvrzuje v tom, že nejlepší věcí, kterou člověk může udělat, je vzít si knížku a číst. Tam mi totiž moji představivost nic nezkazí, snad jen zpackaný film či seriál :). Když jsem u těch knížek, možná bych docela chtěl viděl Malazskou knihu padlých. No... nebo ani nechtěl, nechť mé dojmy zůstanou jaké jsou. 

na příspěvěk reagoval Helo

Helo

Helo (hodnocení, recenze)

Fritaaa

Inka jsem viděl, ale díky :) ale máš pravdu, Ink je taky skvělej film...  :) přál bych si, aby bylo víc takových filmů :(

na příspěvěk reagoval Fritaaa

Fritaaa

Fritaaa (hodnocení, recenze)

Helo

Naposledy mě takhle fascinoval Ink, můžu jen doporučit. V mnoha věcech podobné Imaginaerum, třeba v nápaditosti světa ale hlavně v kostýmech. Mě se zdá film hodně originální a myslím, že komu se líbí Imaginaerum, neměl by si Ink nechat ujít :). 

na příspěvěk reagoval Tom_Lachtan, Helo

Helo

Helo (hodnocení, recenze)

Fritaaa

ono když už člověk zná tu hlavní příběhovou kostru a tak se může zaměřit na ty detaily a spojitosti a různý metafory, tak je to hned nová úroveň, co se týče zážitku :) tohle se mi naposled stalo u Fontány, že čím víckrát jsem jí viděl, tím víc maličkostí a zajímavostí jsem objevil...

na příspěvěk reagoval Fritaaa

Reklama

Reklama