Reklama

Reklama

Pavarotti zpívá v newyorském Central Parku

(koncert)
  • USA Pavarotti in Central Park
všechny plakáty
Hudební
USA, 1993, 105 min

Luciano Pavarotti (1935–2007) se narodil se v italské Modeně jako syn amatérského zpěváka a pekaře. Byl jedním z nejpopulárnějších tenorů vůbec, jeho koncerty vysílaly televize na celém světě. Také se věnoval charitě, pomáhal uprchlíkům a pracoval pro Červený kříž. Na koncertu v newyorském Centrálním parku, který se konal na počátku devadesátých let minulého století mj. uslyšíte ukázky z oper G. Verdiho, G. Donizettiho, R. Leoncavalla, P. Mascagniho, J. Masseneta, G. Bizeta a G. Pucciniho. Program doplní jazzové a swingové vystoupení chlapeckého sboru z Harlemu (The Boys Choir of Harlem), který přednese skladby Dukea Ellingtona, Billyho Strahorna a Calvina Jamese Bridgese. Kompozice pro sólovou flétnu a orchestr přednese Andrea Griminelli, mj. Brilantní fantazii na motivy z Bizetovy opery Carmen. (Česká televize)

(více)

Recenze (2)

otík 

všechny recenze uživatele

Pavarotti mám hrozně rád, moc ho uznávám a jeho top árie si často opakuji. I proto je tento koncert pro mne zklamáním. Zazní spousta pro mne zcela neznámých árii + především v prvních dvou třetinách je to host na hostu, až poslední třetina splňuje to, co jsem od koncertu očekával - známé árie Ó sole mio + Nessun dorma. Škoda, těšil jsem se, ale očekávání to nesplnilo. Ovšem ty desetitisíce lidí v parku byly nadšeny, takže chyba bude asi u mne. ()

bohemia_regent 

všechny recenze uživatele

V titulcích pořadu uvedeno: český název Koncert z newyorského Centrálního parku; originální název Live from Central Park New York; režie Bill Cosel. ()

Reklama

Reklama