Reklama

Reklama

Rok konopí

  • USA Year of Mari©huana
Trailer

Obsahy(1)

V roce 2009 byl Janu Hrnčířovi diagnostikován nádor v oku. Aniž dodnes s jistotou ví, zde jde o zhoubný či nezhoubný nález, začal se intenzivně zajímat a možnosti léčby rakoviny. Ta ho zavedla až k léčebným vlastnostem konopí. Jako autor námětu a producent dal vzniknout celovečernímu filmu mapující téma konopí, jeho léčebných účinků a legislativního rámce nejen v České republice, ale i ve Světě – zvláště v Izraeli, kde je konopí zkoumáno již desítky let a tolik diskutovaná látka THC zde byla poprvé objevena. Rok konopí sleduje řadu postav, které se věnují tématu konopí z nejrůznějších úhlů. Potkáváme českého vědce Lumíra Hanuše, který konopí vnímá jako přírodní zdroj cenných látek. Rozmlouváme s objevitelem THC profesorem Raphaelem Mechoulem. Dozvídáme se o boji lékaře a konopného aktivisty Dušana Dvořáka. Po dva roky sledujeme časosběrnou metodou nemocné s diagnózou rakoviny nebo roztroušené sklerózy. Konopí a legislativní rámec České republiky komentují politické a policejní špičky, adiktologové, účastníci konference v parlamentu, příznivci Million Marihuana March a další. Film Rok konopí hledá hranici osobní svobody každého jednotlivce s právem na zdraví a zrcadlí absurdnost současné reality. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

mojedatabaze

mojedatabaze (hodnocení, recenze)

je to velice proste, vlada ma na marihuanu copyright, ponevadz kdyby byla legalizovana, farmaceuticke spolecnosti by prisly o urcity zisk, s nima i vlada, mene lidi by bylo nemocnych, mene lidi by potrebovali vselijake vetsinou temer neucinne leky, vyleceny pacient je neplatici pacient

mene by se pozival alkohol, dalsi penize v tahu..

legalizace marihuany by do statniho rozpoctu nepridala moc jelikoz se lehce pestuje a neni tudiz nijak narocna, pokud nepocitame extremne vysoke % thc v byline, ktera potrebuji specialni peci

tudiz aj odpada vyraznejsi vyzkum teto lecive byliny u nas (je vubec nejaky? netusim) a spatna prezentace medii

MrD

MrD (hodnocení, recenze)

já vám to vysvětlím, jsou dva způsoby jak se koukat do dýmky a z obou konců to vypadá nějak takhle ©

quip

quip (hodnocení, recenze)

podfukmojedatabaze: Ha, do redakce nám zrovna dorazila tiskovka: "dovoluji si Vám zaslat aktuální informace k premiéře nového českého dokumentárního filmu o léčebných účincích konopí s příznačným názvem Rok konopí / Year of Mari©huana". Ok...pořád to ne©ápu.

podfuk

podfuk (hodnocení, recenze)

quip: To znamena, ze ten co vymyslel ten nazev byl zhulenej jak ©yp ;)

quip

quip (hodnocení, recenze)

mojedatabaze: Myslím ten copyright. Možná mi uniká jeho smysl (co má vystihovat?) - podle anotace je film o zdravotních účincích marihuany a o právní úpravě (souvislost nevidím). Navíc co má znamenat slovo "marichuana"? Nebo do mají být dvě slova ("mari" a "huana") z nějakého důvodu oddělené/spojené copyrightem? Vážně by mě to docela zajímalo = )

quip

quip (hodnocení, recenze)

Film jsem ještě neviděl, ale jaký debil vymyslel anglický název?

Reklama

Reklama