Reklama

Reklama

Bezedné moře

  • USA The Deep Blue Sea
Trailer

Obsahy(1)

Rok 1950, Londýn. V jednom z bytů v patře nájemního domu syčí plyn, mladá žena se tu pokouší spáchat sebevraždu. Příchodem majitelky domu madam Eltonové, která na chodbě ucítila unikající plyn, je Hester Collyerová (Rachel Weisz) zachráněna. Madam Eltonová ovšem svou nájemnici zná pod jménem Hester Page, neví, že tato žena je ve skutečnosti manželkou významného soudce Williama Collyera (Simon Russell Beale), od kterého kvůli románku s bývalým pilotem RAF Freddiem Pagem (Tom Hiddleston) utekla po té, co se s ní manžel odmítl dát rozvést. Freddieho láska je však nestálá. (dopitak)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (64)

Morien 

všechny recenze uživatele

Ani násilný střih nezakrývá divadelní podstatu tohoto kusu. Ani nelineární vyprávění nerozhýbe neměnný stav hlavní hrdinky. Některé scény mi připadají velmi dobře pojaté, třeba sledování němé interakce mezi rozhádanými milenci na pozadí zpívajícího davu v hospodě, ale ve výsledku se mi zdá, že nedošlo k dobrému přerodu mezi divadelním a filmovým žánrem a snímek tak svého, i přejícného, diváka silně frustruje. Speciální kruh pekla bych si pro režiséra představovala za to, že tak výsostně erotickou scénu práskne na samý začátek a ještě jí odejme všechen kontaktní zvuk a podkreslí zcela odcizenou hudbou, takže není žádný čas se na ni připravit a nevedou od ní stopy k tomu, aby ji divák mohl pořádně postřehnout, pochopit, procítit a použít jako vodítko ke všemu, co bude následovat. Díky tomu nemůžu s postavami soucítit, i když bych nakrásně chtěla. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Nie je jednoduché byť vo vzťahu, v ktorom ste milovaný, ale nemilujete. A ešte ťažšie je byť vo vzťahu, kde sa vám nedostáva lásky po akej túžite, ale vy milujete. No a najhoršie je, keď vás milovaný opustí. To prázdno vo vnútri musí byť strašné. Nechápem to nízke hodnotenie, nakoľko to bol veľmi dobrý film. Rachel zahrala úžasne, a to isté sa dá povedať aj o Tomovi. Dialógy nemali jedinú chybu, nevidím problém ani v muzike. Takže ešte raz ... nechápem. ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Příběh o vášni postrádající veškerou vášeň je hluboce nepřesvědčivý. Film začíná na přeskáčku v čase propletenými scénami, kdy je obtížné orientovat se, kde a proč jsme. Měla jsem pocit, že se dívám na trailer. Pak následuje fatální čin, který ale nemá žádné vysvětlení, trocha hysterie, pár blábolivých scén a nevýrazný konec. ()

Skrk 

všechny recenze uživatele

Bezedné moře má tu smůlu, že si to hraje na poetiku, kterou není. Tím pádem se z něj stává k neuvěření nudný film (ano, po pár minutách si myslíte, že bude konec) se scénářem, kterému nevěříte nic i prapodivnými střihy a skoky v čase, díky kterým to celé moc nedává smysl. Hudba mi narozdíl od většiny nevadila. Akorát zdůraznila mojí oblíbenou dobu, ve které se Bezedné moře odehrává. Herecké obsazení mi kromě výborné Rachel Weisz nesedlo. Hiddleston je nevýrazný a ke vší smůle nesympaťák (a může si ty svá očka kroutit jak chce). 20% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Aj takto sa môže skončiť sen o láske povrchnej ženy... Pre mňa jeden z najrozporuplnejších filmov za veľmi dlhú dobu. Na jednej strane som bol uchvátený technickou stránkou snímku a hlavne výrazovými prostriedkami, ktoré sa použili na odvíjanie príbehu, tiež herecký výkon R. Weisz bol ohromujúci, na strane druhej ma ale strašne iritovala samotná hlavná postava a tiež pár ďalších vecí z obsahovej stránky. A muzika? Narozdiel od iných užívateľov mi teda nesadla, skôr pôsobila rušivo. Celkovo to teda vidím na priemer. 60/100 ()

Galerie (25)

Zajímavosti (3)

  • Režisér Terence Davies sa rozhodol obsadiť do role Hester Collyer herečku Rachel Weisz po tom, čo videl jej výkon vo filme Swept from the Sea (1997). Ihneď zavolal svojmu agentovi, aby mu s ňou zariadil stretnutie s tým, že on o nej predtým v živote nepočul, a spýtal sa ho: „Už si niekedy počul o tejto dievčine Rachel Weisz?". Agent mu na to so žartom odpovedal: „Je to víťazka Oscara!". Weisz sa na tom neskôr iba pousmiala a povedala: „Nemyslím si, že Terence Davies pozná veľmi dobre niekoho, kto nehral v čiernobielych filmoch". (jofffo1)
  • Natáčení probíhalo v různých částech Londýna, největší část pak v lokalitách Three Mill Lane, v Dulvichově galerii, na Granville Square nebo ve stanici metra Aldwych. (Terva)
  • Časopis Time zaradil výkon Rachel Weisz vo filme ako štvrtý najlepší výkon roka 2012, zatiaľ čo New York Magazine ho označil za najlepší. (jofffo1)

Reklama

Reklama