foto

Rachel Weisz

  • nar. 7.3.1970 (46 let)
    Westminster, Londýn, Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Když se maďarskému vynálezci a rakouské psychoanalytičce narodila dcerka, těžko mohli tenkrát tušit, že se z ní stane herečka, jejíž mzda bude čítat šest nul. Maminka sama toužila zazářit na prknech co znamenají svět, a proto dceru podporovala, jak jen to bylo možné. Její otec se k tomu stavěl poněkud odlišně, dalo by se říci laxně, ale s tou podmínkou, že nejdřív Rachel dokončí svá studia anglické literatury na univerzitě. Po absolvování Cambridge založila s kamarády divadelní společnost Talking Tongues a to bylo prvním písmenem ve slově Herečka.

Pár divadelních rolí tvoří další písmeno - 'E', filmy pro televizi pak 'R', a v roce 1996 zlomové 'E', za které může Bernardo Bertolucci, když ji obsadil ve filmu SVŮDNÁ KRÁSA jako polonahé křoví pro Liv Taylor. Ještě toho roku málem o své 'E' přišla, když natočila s Keanu Reevesem a Morganem Freemanem film ŘETĚZOVÁ REAKCE, který neuspěl ani u diváků, ani u kritiků. Rok 1999 v podobě MUMIE přináší 'Evelyn Carnamhamové' další stupínek v kariéře - 'Č'. NEPŘÍTEL PŘED BRANAMI (2001), MUMIE SE VRACÍ (2001) a spolupráce s Hughem Grantem ve filmu JAK NA VĚC (2002) si dozajista zaslouží 'K' už za tu proměnu v ženy různých charakterů. V poslední době točí Rachel bez přestání.

Zdá se, že něco ještě chybí. Ano, k tomu, aby byla opravdová herečka potřebuje ještě 'A' a za takovýto vrchol bych považovala nějaké výrazné ocenění v její branži, kterého se jí zatím nedostalo. Ve svých 32 letech má svou kariéru svým způsobem ještě před sebou. Se svou zálibou v improvizaci a časté změně názorů je těžkým úkolem sdělit ostatním její pohled na svět či zda touží po dětech a rodině nebo jestli má přítele v každém rozhovoru totiž s čistým svědomím prohlašuje opak toho, co říkala v předchozím interview.

Rara-avis

Herecká filmografie

2017 The Favourite
2016 Deep Water
Denial
The Light Between Oceans
Známá neznámá
2015 Humr
Mládí
2013 Mocný vládce Oz
Movie: The Movie 2V
2012 Bourneův odkaz
2011 Bezedné moře
Dům snů
Na straně osm (TV film)
360
2010 Informátorka
2009 Agora
Pevné pouto
2008 Bratři Bloomovi
Masterpiece Contemporary (TV seriál)
Určitě, možná
2007 Moje borůvkové noci
Santa má bráchu
2006 Eragon
Fontána
2005 Constantine
Nepohodlný
2004 Závist
2003 Chladnokrevně
Porota
Sexuální rekonstrukce
2002 Jak na věc
2001 Mumie se vrací
Nepřítel před branami
2000 Holčičky na zabití
1999 Historky z metra (TV film)
Mumie
Sluneční jas
1998 Armáda v sukních
My Summer with Des (TV film)
Temná hra
1997 Bent
Take a Number
Vem mě s sebou
Zrozeni z moře
1996 Řetězová reakce
Svůdná krása
1994 Kdo nehraje, nevyhraje (TV film)
Seventeen (TV film)
Smrtící stroj
1993 Dirtysomething (TV film)
Scarlet and the Black, The (TV seriál)
1992 Advocates II (TV film)
1991 Vražedné pobřeží (TV seriál)
1989 Simpsonovi (TV seriál)
1987 Inspektor Morse (TV seriál)

Dokumentární

2010 Guión busca estrella (TV film)
2007 V zákulisí Fontány: Smrt a znovuzrození
2001 Enemy at the Gates: Through the Crosshairs
Filmography (TV seriál)
Inside 'Enemy at the Gates'
2000 This Is Not an Exit: The Fictional World of Bret Easton Ellis
1992 HBO First Look (TV seriál)

TV pořady

2013 Zlatý Glóbus 2013 (TV pořad)
2007 Rencontres de cinéma (TV pořad)
Zlatý Glóbus 2007 (TV pořad)
79. Annual Academy Awards (TV pořad)
2006 78. Annual Academy Awards (TV pořad)
2003 Jimmy Kimmel Live! (TV pořad)
Show Ellen DeGeneresové (TV pořad)
2003 Annual BAFTA/LA Cunard Britannia Awards (TV pořad)
2002 Fashion Police (TV pořad)
2000 GPTV (TV pořad)
1999 The Late Late Show with Craig Kilborn (TV pořad)
1997 The View (TV pořad)
1996 Show Rosie O'Donnellové (TV pořad)
The Daily Show (TV pořad)
1993 Noční show Conana O'Briena (TV pořad)
Noční show Davida Lettermana (TV pořad)
1992 Noční Show Jaye Lenoe (TV pořad)
1986 Oprah show (TV pořad)
1971 Film '72 (TV pořad)

Režijní filmografie

2010 Thief, The

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(5 211)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace