Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V prosinci 1994 čtyři teroristé Ozbrojené islámské skupiny (GIA) unesli letadlo společnosti Air France na letišti v Alžíru s 227 osobami na palubě. Teroristé požadovali osvobození svých spolubojovníků a okamžitý vzlet letadla. Teprve po dlouhých diplomatických vyjednáváních mezi francouzskou a alžírskou vládou a popravě 3 cestujících opustilo letadlo Alžír, muselo však přistát na letišti v Marseilles-Provence, protože nemělo dostatek paliva pro let do Paříže. Film sleduje tři postavy, Thierryho, člena GIGN, Carole Jeanton, ambiciózní technokratku z ministerstva zahraničí, a Yahia Abdallaha, odhodlaného džihádistu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (149)

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Hlavní plus je v tom filtru, kterým byl celej snímek natočenej. Vypadá to skoro černobíle a tím pádem ponuře, což působí dobře a k tomuhle stylu se to hodí. Jinak bohužel nastává situace, že se v podstatě divák neztotožní ani s jednou z postav a tím pádem je vám to všechno v průběhu sledování tak trochu šumák. To je škoda, protože filmy se zásahovýma jednotkama mám rád, většinou mě to dost baví, ale tady to bylo tak nějak napůl. Uvažoval jsem původně o vyšším hodnocení, ale závěr mě utvrdil, že mírnej nadprůměr bude v pořádku (trochu jsem nepochopil, proč do kokpitu šel jeden člen zásahovky sám a za ním už nikdo a proč těm ostatním to všechno tak hrozně trvalo, než se k něčemu zmohli - např. proč tam mezi ně nehodit slzák?!). Ale to jsou moje úvahy, který by mně pravděpodobně někdo znalej této problematiky vysvětlil... ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Ti arabáši už by taky mohli konečně začít unášet letadla nějak zábavněji a záživněji. A ne, že se tam čtyři jen tak unyle nahrnou, hodinu a půl vyřvávají jako muezín s premenstruačním syndromem a sem tam někoho picnou výhradně proto, aby se přihlížející neukousali nudou. Do toho v přestávkách ještě namixují žvanivé, krizové zasedání Mitterrandových žabožroutů na téma "Do prdele, soudruzi, co budeme dělat?", které si ovšem spádem nijak nezadá s psychologickým rozborem traumatizované manželky člena komanda. Nicméně zažil jsem u tohoto filmu spoustu vzrušení a několikrát jsem se i upřímně lekl, když na mě má drahá čtvrtina v pravidelných, patnáctiminutových intervalech láskyplně zaječela: "Kurva, ty už u té televize zase chrápeš a já musím čumět na takovou pičovinu! " ()

Reklama

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Přepadlo mě veliké zklamání. Už titulní buket slibuje divákovi našlápnutou akci a snad i pootevřené dveře do zákulisí francouzského SWATU. Přepadení nic ale takového nenabízí. Jde o pouhou rekonstrukci islámské invaze na palubu Air France. Navíc je to v tempu průměrně nudném, se scénářem trpce odfláknutým, s hudbou nevykreslující, s herci bez jiskry a s akcí na bodu mrazu..to celé podrhuje absurdita závěrečně akce komanda, které,jako by bylo poskládané z bandy imbecilních jdoucích dobrovolně na smrt...50ti % Allah Akbar, víc ani ťuk.. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

UNITED 93 patrí k najnudnejším filmom, aké som kedy videl. Francúzi na to išli, bohužiaľ, veľmi podobnou cestou. Hulákanie teroristov v lietadle je tak trápne, pretože ich dôvody a myslenie nám nie je vôbec priblížené a vzhľadom na snahu o reálnosť je aj príbeh člena špeciálnej jednotky dosť riedky (našťastie si k tomuto hrdinovi môže divák prostredníctvom jeho rodiny vytvoriť aspoň nejaký vzťah). Takže tvrdím to, čo aj pri U93 - téma ani finálna zaujímavá scéna nedokáže spraviť funkčný film. Prepadnutie je v pár jednotlivostiach zaujímavé, ako celovečerák prehra... S.W.A.T. sa nehanbil za svoju komerčnosť a bol lepším filmom... ()

Nemik96 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla nuda ala France ani se nebudu snažit srovnávat Přepadení s UNITED 93 protože to je uplně něco jiného. Řeknu to asi takhle v tomhle filmu si užijete 60 minut Alláhování Akbarování a patnáct minut zásahove akce u které jsem se válel smíchy 30 zakuklencu vlítne do letadla z toho 1 si lehne na zem a postříli všechny Akbary. Slzy v očích střih THE END no není tohle nářez. 2** za pokus. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (3)

  • Unesený Airbus byl po útoku natolik poškozen, že byl vyřazen z provozu. (Caaslav)
  • Tento film je založen na skutečných událostech, ke kterým došlo na letu Air France 8969 24. prosince 1994 a sledovalo je v přímém přenosu 21 milionů diváků. [Zdroj: Film Europe] (Krouťák)

Související novinky

Nová přehlídka francouzského filmu v Praze

Nová přehlídka francouzského filmu v Praze

17.05.2014

Francouzská kinematografie oslovuje tradičně široké masy diváků, a tak se distribuční společnost Film Europe Media Company rozhodla zrealizovat festival Crème de la crème, kde slovenským divákům… (více)

Reklama

Reklama