Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden vtípek o Hitlerovi navíc a přetekl pohár trpělivosti: komik Hans Zeisig proto musí v roce 1938 s falešnými doklady uprchnout z nacistického Berlína. Sní o Hollywoodu, místo toho ale končí v moskevském úkrytu komunistických funkcionářů z celého světa, pověstném hotelu Lux. Zeisig je sovětskou tajnou službou mylně považován za zběhlého dvorního astrologa Adolfa Hitlera a je tak nucen lavírovat na hranici krvavých intrik v rámci Stalinova mocenského aparátu. V hotelu potká také svého bývalého kolegu z jeviště Siggiho a nizozemskou členku odboje Fridu, kteří pevně věří, že komunismus má i dobré stránky. Pro tyto tři přátele však právě začíná dobrodružství na hranici mezi životem a smrtí… (Das Filmfest)

(více)

Recenze (38)

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Hořko-sladká komedie o tom, že vybrat si ve třicátých letech mezi Hitlerem a Stalinem, nebyla opravdu žádná výhra. Aneb z bláta do louže a z louže pod okap. Přesně o tom tenhle vcelku vydařený film vypráví. O nestálém strachu, napětí a rozmýšlení na jakou stranu se přiklonit. Taková o něco horší verze Ztratili jsme Stalina, která má ovšem i v německém podání jisté kouzlo. Přesně na ty tři hvězdičky, ani o kousek míň. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Príjemná komédia, ktorá si berie na mušku politiku a pritom ju podáva znesiteľnou formou. Príbeh pútavý, na zamyslenie, miestami nepriehľadný ale znesiteľný. Herecké obsadenie skvelé, herci dávajú počas celého filmu dobré výkony. Kukura konečne v poriadnej úlohe! Nemci sa trochu vyhrali s CGI technológiou, čo miestami bolo na škodu. Ruské pasáže pridali filmu na autenticite. Za námet, obsadenie a kostýmy 3 z 5 ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

zábavně natočená alegorie na předválečné a válečné události za Hitlerova Německa, která nám přibližuje osudy dvou komiků a jejich strastiplnou cestu za svobodou. Rozhodně stojí za podívání díky dobrému scénáři i hereckým výkonům. A měli byste si z ní odnést přinejmenším ponaučení o tom, jak je užitečné nebát se převlékat kabáty a lozit do prdele - určitě se to vyplatí - hlavně v politice. Doporučuji především těm, co neví jak má vypadat správná sebereflexe a těm, kteří dějiny trochu znají nebo se chtějí dozvědět víc [ PŘÍBĚH: 3 /// ORIGINALITA: 3 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Indyi 

všechny recenze uživatele

(Das Filmfest, Praha 2012) Nejsem fanda bláznivých komediíí, za to jsem fanda Leandera Haußmanna díky jeho perfektnímu filmu Herr Lehmann. Musím říct, že jsem se pobavil a film se mi líbil. Není to žádná hitparáda a asi těžko někdo zatouží se na film podívat opakovaně, ale mix historických reáliíí a černého humoru u mě fungoval. Pro české, resp. spíš slovenské filmové fanoušky může být lákadlem i výborný Juraj Kukura. ()

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Výborný vtipný scénář umisťující děj do doby před vypuknutím druhé světové války a místy až děsuplně reálně ztvárnění Stalina, a Hitlera atd... takhle se to tenkrát opravdu dělo, Evropa se řezala napůl... Plus dokonalé herecké výkony a satirická nálada, hlavně v Moskvě, spousta gagů...ideologická fraška s hlubším přesahem, hlavně pro nás, které komunismus po válce odřízl od světa. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (1)

  • Natáčanie filmu Hotel Lux prebiehalo v Berlíne, Kolíne nad Rýnom a na ďalších miestach v nemeckej spolkovej republike Nordrhein-Westfalen. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama