Reklama

Reklama

Epizody(26)

Obsahy(1)

Jedinou náplní života Amana Jukitera bylo psát si deník do svého mobilního telefonu a povídat si se svými imaginárními kamarády v imaginárním světě. Kamarád, Bůh imaginárního světa, Deus Ex Machina, vymyslel novou hru, která Jukitera nenechá stranou ani v reálném světě. Nejprve se mu v mobilu začnou objevovat zápisky jeho vlastní budoucnosti, čehož vykutáleně využívá a hned poté se dozvídá, že není sám. Je dalších jedenáct a všichni jsou součástí hry na život a na smrt! Zabij je všechny a staň se novým Bohem! (Zíza)

(více)

Recenze (47)

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

O tom, že je "Juki" nejhorší akční hrdina za posledních 100 let už se tady toho napsalo relativně dost, takže to tu rozebírat nebudu. Za sebe musím říct, že Mirai Nikki bylo jedno z mých prvních anime, když jsem se k anime kdysi vrátil a i když mělo opravdu hodně nedostatků, strašně rád na něj vzpomínám. Hlavně na Juno. Tahle postava je dokonalost sama. Roztomilejší než většina ostatních anime charakterů, oddaná, laskavá a milá a zároveň děsivější než Zaraki Kenpachi s Hisokou dohromady. Mě osobně Juno neskutečně bavila a já si jí opravdu moc oblíbil a kdybych se někdy dostal do nějakého těžkého průšvihu, kde by mi šlo o život, tak o výběru partnera do týmu mám jasno, jenom bych se asi musel přejmenovat na "Jukiho"... Nebyla to ale jenom Juno koho jsem si oblíbil, ale třeba i taková Minene byla prostě perfektní děvče a její momenty s Nishijimou brali mé romantické srdíčko opravdu útokem. Zkrátka jsem dostal vše co potřebuji, charaktery, které ve mě budou vzbuzovat silné emoce, originální,ale jednoduchý a srozumitelný příběh, spoustu akce, trochu té zábavy, pěknou hudbu a slušnou animaci. Jistě má to své nedostatky a viděl jsem, že už zde byly rozebrány, ale já hodnotím subjektivně a pro mě tohle byla prostě paráda... 9,5/10 ()

Sokka_ 

všechny recenze uživatele

Jukiterovi bych dal facku. Nebo dvě, pls. Přestože se každým dílem stupňovala moje chtíč dát mu pár koňarů, tak se zárověň i stupňovala originalita. A mě to každým dílem bavilo víc a víc. Námět je prostě bezva! Jedno z nejlepších anime vůbec :) „If today is the worst day ever – tomorrow has to be better." -Ikusaba Marco ()

Reklama

Zíza 

všechny recenze uživatele

Nářez? Ne, běs. On je charakter, který by měl zemřít jako první - já se na toho usoplenýho sraba prostě nedokážu dívat! A co teprve jeho "přítelkyně"? Juno je postrach. Jedna její osobnost je vraždící maniak a rozhodně to není nic, co bych obdivovala nebo na co bych chtěla koukat. Druhá její osobnost je typická pipka, co ťuťuňuňu a já se tak stydím a tady máš obentó a pro tebe cokoliv a já tě tak lavískuju a nikdo jiný tu pro tebe není kromě mě... tenhle kus charakteru je pro chlapi, co potřebujou vládnout světu a chtějí mít po boku typickou japonskou ženu z představ minulého století. A přitom si myslím, že Jukiteru by takovou roli zastával mnohem lépe... A pak je tu ještě ten kus Juny, který mám ráda - nevraždí jak smyslů zbavená, nemluví tím svým cukrkadlovým hláskem na Jukitera, ale rozumně spolupracuje s někým dalším (ne s Jukiterem). Bohužel takových chvílí je pomálu. Nápad zajímavý, ale má na můj vkus až moc postav s charaktery, které prostě nemůžu vystát. Já bych chtěla "silného" hlavního hrdinu. Místo toho mám počůránka a psychopatku. Ne a tahle kombinace mě nebaví. A proto tak nějak mám ráda z celého anime jen dvě postavy Urjú Minene a toho policajta, co ji furt "chytá". Slabé 2*. Nic mi to nedalo, možná tak pálení žáhy... V manze možná lepší, ale přesto má nechuť k postavám se nezměnila. ()

Hees 

všechny recenze uživatele

Mirai nikki je vo svojej podstate do klbka zviazané napätie, ktoré postupne graduje. Najlepšie sú samozrejme situácie keď v istom momente sa so spojencov stávajú nepriatelia a za pár sekúnd môže byť všetko inak. Nebezpečenstvo číha všade a napätie nikdy neustáva. Samozrejme veľa ľudí môže nemať rado hlavného hrdinu. Som zvedavý koľko ľudí sa ocitlo v situácii keď to boli buď zabijem alebo umriem. Ťažko povedať kto je zbabelec kto svoj život len zahodí von oknom a je mu jedno čo sa stane s jeho milovanými potom. Niekto chce predsa žiť za každú cenu. Samozrejme toto anime nemôže poskytnúť všetko a ukázať pravú podstatu prečo žiť keď to ešte nikto nepochopil. Nemôže pojednávať o všetkom keď ide hlavne o napätie a povedzme si jasne o vývoj hlavnej postavy prípadne hlavných postáv. Vývoj tam je a ten je dôležitý. Treba povedať, že niekto radšej zoberie to zlé a hľadá dokonalosť radšej aby zobral s toho dobrého všetko čo sa dá. ()

TomX2 

všechny recenze uživatele

Mirai Nikki nie je skvelé anime. A vlastne ani bohvie ako dobré. Záporné stránky tu prevládajú nad tými kladnými a dospelého diváka to bude skôr dožierať ako baviť. Lenže tentoraz je to jeden z nemnoho prípadov, kedy dávam mojim vlastným pocitom než objektivite a bezúčelnej filozofii (inak by to bolo len za dva). Toto anime je totižto jedno z tých, ktoré ma zatiahli do japonskej kultúry a za to mu impozantne vďačím. V tejto dobe už síce nemám čo len najmenšiu chuť sa na to pozrieť znovu (pár krát som sa o to pokúšal, no už mi to veľmi nebolo po chuti), no stále k tomu mám akúsi autoritu. Určité veci mám stále vryté v pamäti a v žiadnom prípade by som ich z nej nechcel dostať preč. Obzvlášť túto perfektná skladbu: https://www.youtube.com/watch?v=FpSu77yl5W0 ()

Galerie (568)

Zajímavosti (6)

  • První ze dvou závěrečných písní „Blood Teller“ nazpívala zpěvačka Faylan. Ta druhá „Filament“ je od kapely Yousei Teikoku. (CarnTheNunya)
  • Jména ústřední dvojice - Yuno a Yukiteru - odkazují na římského nejvyššího boha Jupitera a jeho choť Juno. I ostatní držitelé deníků budoucnosti mají své protějšky v římském pantheonu, a to s výjimkou Třetího. (Mates2106)
  • Po záverečných titulkoch niektorých dielov nasledujú krátke scény. Jedná sa o špeciálny doplnok s názvom Ura Mirai Nikki Specials, v ktorom vystupuje jedna z vedľajších postáv seriálu, Mura Mura. (TomX2)

Reklama

Reklama