T.N.T.

Akční

USA, 1998, 90 min

Robert Radler

Je to celkom dobrý akčný film s Olivierom Grunerom. Má dosť dobrý príbeh o príslušníkovi špeciálnej vojenskej jednotky, ktorá robí nie práve legálnu činnosť pre jednu spoločnosť, čo sa mu moc nepáči a keď pri jednej akcii dôjde aj k smrti civilistov, rozhodne sa odísť, pričom so sebou má aj dôkazy o zločinoch spoločnosti a žije si v mieri so svojou snúbenkou v príjemnom malom mestečku. Ale keď je jeho úkryt odhalený a bývalí spolubojovníci si po neho prídu, musí znovu vyraziť do akcie. Spracovanie mohlo byť aj o niečo lepšie, ale som s ním spokojný. Po úvodnej vojenskej dvadsaťminútovke sa dej prenesie do mestečka, kde síce takmer úplne zmizne akcia, ale je to príjemne podané a pozerá sa na to dobre, pričom zaujme aj viacero iných postáv a potom opäť poteší dynamická záverečná fáza. Pár detailov mi tu síce prekáža, ale skutočne sú to len detaily a tak dojem zo zvyšku nepokazia. Akcie nie je až tak moc, ale aspoň tá je celkom slušná. Je len priemerne natočená a nie moc nápaditá, ale aspoň je prehľadná a obsahovo je na tom dobre. Úvod prinesie dve vojenské akcie s dostatkom strieľania a nejakým tým výbuchom a potom si okrem jednej barovej bitky treba na akciu počkať až na poslednú tretinu filmu, kde sklame menší počet vojakov, takže o nejakej výraznejšie akcii sa tu hovoriť nedá, ale aj tak poteší pár súbojov jeden na jedného vo vojenskom štýle a trochu toho strieľania. Keďže je tu akcia vojensky ladená, tak by som určite ocenil viac ručných likvidácií a ešte nejaký ten súboj, ale aj takto sa na to dobre pozerá. Herecké obsadenie je celkom slušné, Olivier Gruner v hlavnej úlohe, ktorému sa vojak dá určite uveriť a navyše je tu ten správny sympaťák, ktorý sa násiliu snaží vyhýbať, takže sa mu dá fandiť, celkom dobre sú na tom aj záporáci, Eric Roberts v menšej úlohe a dobré vedľajšie postavy, ako snúbenka alebo šerif. Réžia a technická stránka určite mohli byť aj lepšie, ale vo svojej kategórii nesklamú. T.N.T. určite nie je žiadny akčný hit, ale ja som spokojný, dobrý príbeh, slušné tempo, dobre pozerateľná akcia a ani obsadenie nie je zlé. Kto vie, čo od toho čakať by určite nemal byť sklamaný. Objektívna kvalita filmu- 60%, film sa páči mne na 73%.(12.2.2012)

Ale jo docela to uslo zadna megapecka ale Gruner je solidni kopac ma to nenarocnou stopaz dobre to odsejpa reziser co to zpunktoval neni zadna elita ale jediny co by se mohlo na tomto mega jednoduchym filmu zkazit je akce a k tomu nastesti nedoslo takze solidni prumer dalo se na to koukat(9.5.2012)

• DaveManiak

Co je moc to je moc!(26.7.2006)