Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na opuštěném sídle v současném Berlíně exploduje dvacet let stará bomba. Důkazy usvědčují známou, dnes již zaniklou, anarchistickou skupinu z 80. let. Policie začne pátrat po jejích členech a šest bývalých rebelů se znovu spojí, poprvé po 12 letech, aby vymysleli plán na záchranu před spravedlností. Znovu si připomenou své ideály z mládí a musí je porovnávat se svým nynějším životem. Nový oheň a náboj zapálí nejen téměř zapomenutá přátelství. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (33)

cab 

všechny recenze uživatele

Po vybuchu stare bomby se patra po skupine lidi, ktera ji tam nastrazila, coz divaky zavede az do 80. let minuleho stoleti, kdy v Berline radila anarchisticka skupina slozena z rebelu a despotu. Druha strana pribehu je nynejsi zivot a situace zminenych clenu jiz rozpadle skupiny. Zajimava sonda do zivota dlouho nevidenych pratel na prahu nevyresene otazky, jak se hajit pred spravedlnosti kypici z nove naskytle udalosti. 65% ()

kollis 

všechny recenze uživatele

Vzpomínání střední generace na to, jací byli kdysi drsní buřiči, natočený uhlazeným hollywoodským stylem, kde je nejdrsnějším gestem ulomení znaku z mercedesu. Popíková hudba a značně dementní zápletka s ufňukaným konstatováním o starých dobrých časech. Malá dávka rebelie pro tatíka uvelebeného v křesle. ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Komedie nebo psychologická studie? 1) Zajímavý scénář se rozplizl ve snaze o psychologické sondy, aby to bylo zábavné a současně akční. No, není to ani zábavné, ani akční. Tito rebelové z umělé hmoty (Radek99) mě fakt nenadchli. 2) Na zblonďatlého Tila Schweigera je sice navzdory jeho věku (38) hezké pokoukání, ale tato třešnička na dortu sama o sobě nezasytí. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Když tenhle film vzniknul, v České republice kdejakej odborník, nadodborník a pododborník, zkráceně nedodělek, tvrdil, že německá kinematografie stojí za hovno. Jenže to se nedostal k takovému filmu, jako je třeba tohle. Zajímavý nápad a návrat Německa do blízké minulosti mě totiž dost zaujal, ale nemohl jsem se zbavit dojmu, že to všecko mohlo být daleko zajímavější. Mimochodem, Til Schweiger byl dycky pekelnej bourák. ()

Bohemák 

všechny recenze uživatele

Nemůžu hodnotit nízko, protože se jedná o docela osvěžující podívanou, i když to rozhodně není komedie k popukání. Velmi naivní dílko, ale má to co říci o změně životních hodnot, když jde mládí do háje. Několik mých přátel mělo taky kdysi pocit, že jsou "hrozní rebelové", ale byli neuvěřitelně směšní a otravní. Ale sranda s nimi byla a taky mám pocit, že jsem byl tenkrát "proti všemu špatnýmu". ()

Galerie (18)

Zajímavosti (1)

  • Když Nele (Nadja Uhl) říká, že bomba neměla nikoho zabít, jelikož jejich "Gruppe 36" nebyla jako RAF, Tim (Til Schweiger) odpovídá, že ona v RAF byla. Nadja Uhl si ve filmu Baader Meinhof Komplex (2008) zahrála členku druhé generace RAF, frakce rudé armády. (jirka.jindra11)

Reklama

Reklama