Reklama

Reklama

Antiviral

  • USA Antiviral (více)
Trailer

Obsahy(1)

Satira na současnou společnost a její posedlost slávou sleduje Syda Marche (Caleb Landry Jones), který pracuje jako pašerák nemocí pro lékařskou kliniku zprostředkovávající posedlým fanouškům patogenní viry a bakterie svých glorifikovaných celebrit. Když je Syd nakažen neznámou formou nemoci, na kterou později umírá jedna z populárních hvězd Hannah Geist (Sarah Gadon), mění se jeho tělo v časovanou bombu, jejíž tikot musí Syd zastavit, než ho dožene nevyhnutelná smrt. (Brousitch)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (100)

dubinak 

všechny recenze uživatele

Po prvním zhlédnutí mám velice smíšené pocity, spíše v negativním smyslu. Ale nejdříve klady. Úžasný vizuál, hudba vynikající, některé momenty přímo úchvatně šokující, a navíc hořkosladký Caleb Jones. Na tento snímek jsem se nesmírně těšila a v deníčku si škrtala dny do vypuštění premiéry. První pokus se ale nezdařil. Docela mi to pomotalo hlavu, i když je pravda, že mám tendenci věci příliš řešit a hrabat se v detailech. Antiviral jsem ale už předem pojala za hororovou senzaci a nakonec mi ustavičné kolíbání hlavního hrdiny lezlo trochu na nervy. Tento film proto neohodnotím do té doby, než si dám druhou projekci a budu se na to koukat stále dokola, dokud se mi to nezačne líbit, protože mé prvotní hodnocení by mě určitě samotnou hluboce zklamalo. Po druhém zhlédnutí. Ač by se do druhé projekce Antiviral spousta lidí jistě nehrnula, já jsem se dokázala donutit a nakonec jsem druhý pokus uskutečnila. A světe, div se, pomohlo to! Lépe jsem se už dostala do příběhu a vyrovnala jsem se s faktem, že je to sci-fi jako hrom. Sem tam mám ještě nějaké nesrovnalosti, ale házím to za hlavu. Dávám 4 hvězdy a zatím je tu dlouho ponechám. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Cronenbergovi jsou zvrhlíci. Syn se pěkně potatil. Tam, kde otce zajímají mutace a splynutí technologií s lidským oraganismem, tam zajímají syna nemoci, viry a jejich inovace (zdokonalování a vylepšování). Oba mají stejný zájem o pokusy, experimenty, lékařské prostředí, krev a rozličné nechutnosti (byť tenhle snímek staví zejména na psychologii). Vizuálně minimalistický film si libuje v kontrastech červená - bílá, klinika - doupata pirátů a pašeráků či skutečnost - iluze. Zboštění celebrit jde tak daleko, že jejich obdivovatelé s nimi touží sdílet nemoci či pojídat jejich maso (výloha obchodu se svalovou tkání hvězd je vševypovídající). Hlavní postava Syd se postupně mění v kreaturu nejprve fyzickou, pak i psychickou. Musím říci, že v určité fázi jsem Jonesovi věřil vše. Film není zřejmě pro každého. Jde o kanadský film. V Kanadě vznikají opravdu divné filmy... ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Chcel by som dať viac, ale posledná tretina sa zbytočne ťahá. Zároveň mi bol Landry Jones vždy nesympatický a celý čas tu pôsobí creepy as fuck. Cronenberg má ale svet vymyslený. Pôsobí uveriteľne, je správne nepríjemný a nechutný a oceňujem množstvo detailov ( kamera schovaná za mrežou). Hudba pekne vtieravá a umocňujúca celú atmosféru. Tá je parádna, sterilná a predsa plná detailov ( kvetiny). Preto v zásade zamrzí sterilnosť postáv. Hoci v určitom momente konaniu každej jednej porozumieme. Na konci je to v zásade funkčná, nepríjemná satira na súčasnú spoločnosť, ktorá určite zarezonuje na dlhšie. Ale zároveň jej chýba jedna úderná, pamätnejšia scéna. Keby tam bola zdvihol by som hodnotenie. Koniec samotný sa mi ale páčil. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Myslím, že keby tento film nenatočil mladý Cronenberg, ale iný - neznámy začínajúci režisér, tak by sa dočkal trochu iného prijatia, resp. takého, aké by si zaslúžil. V tomto prípade však majú tzv. kritici už chrobáka v hlave a objavujú aj to, čo tu nie je. Môj názor je, že si Brandonko prečítal bulvárne plátky, z ktorých urobil pseudo-dystopickú story, zavolal Karima Hussaina; aby mu to štýlovo natočil a trochu to vizuálne upgradovali – nech sa nepovie, že to nie je Cronenberg (hoci v tomto ohľade vyzerá lepšie napr. ľubovoľný diel Resident Evila). Čo na tom, že je to rozvláčna, umelá a nehororová nuda s nezaujímavým feťákom v hlavnej úlohe. Slabé 2*. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Priznám sa bez mučenia ihlou, že od začiatku do konca ma bavilo pozerať sa na Caleba Landryho Jonesa. Neskutočná tvár, výborný výber herca. Vizuál bol tiež výborný. Sterilné prostredie, kopec bielej, čiernej, sem - tam červená, zelenomodré steny, tmavý nábytok - nádherné. Nápad tiež nebol zlý, aj keď ja by som nikdy nechcela herpes od Matthiasa, alebo čínsku chrípku od Javiera. Ani zadarmo. Stačili mi v detstve kiahne od sestry. Rannú tvorbu Cronenberga staršieho nepoznám, takže porovnať nemám s čím a je mi vlastne úplne jedno kto je koho syn. Na prvotinu slušné. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • l Nápad na film vznikl v hlavě Brandona Cronenberga v době, kdy procházel těžkou formou chřipky a přemítal tak nad původem viru, který se do jeho těla musel dostat z těla jiného člověka, a v zásadě nad celou zvláštní formou intimity, která toto nakažení doprovází. (Brousitch)
  • V průběhu natáčení navrhli oba hlavní herci, aby se navzájem společně s režisérem nevídali a dodali celému snímku pocit odcizenosti. Až po skončení produkce se všichni tři blíže poznali. (Brousitch)

Reklama

Reklama