Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh dvou teenagerů, spřízněných duších, které společně hledají únik před traumatizujícími životními událostmi ve vlastním světě „svého lesa". Silné vzájemné pouto je přitom tak křehké a návrat do reality tak bolestivý. Dokumentarista Dom Rotheroe chtěl ve svém hraném debutu zachytit intenzitu a intimitu vztahu hlavních hrdinů, proto se rozhodl pro ruční digitální kameru, kterou vedl Robby Müller, zkušený holandský kameraman, jenž točil s režiséry, jako jsou Jim Jarmusch, Wim Wenders nebo Lars von Trier. (Fresh Film Fest)

(více)

Recenze (82)

easaque 

všechny recenze uživatele

hodně příjemný a hlavně přirozený film plný citlivého porozumění. Příběh je smutný, hodně působivý a především přesvědčivý. Sice jsem si delší dobu zvykal na ruční kameru, ale výsledek za to stál. Herecký výkon byl velmi dobrý a hlavní představitelé do svých rolí zapadli ideálně a vytvořili moderního Romea a Julii. Čtyři zářivější hvězdy jsou snad dostatečně silné ohodnocení. [ PŘÍBĚH: 2 /// NÁLADA: 1 /// ART: 2 /// STYL: 2 /// CASTING: 3+ (3*MAX) ] ()

Ephemeris 

všechny recenze uživatele

Kto sa bojí, nech nechodí do lesa. Kto je ale naopak vysratý zo života, ten do lesa chodí asi stále. No neviem, príbehy o outsideroch sa mi asi prejedli, dopozerané na tri razy. Kamera pripomenula hon na marylandskú čarodejnicu, indie film so všetkým, čo k tomu patrí. Hlavní hrdinovia vskutku poľutovaniahodné existencie, napriek tomu ma živelnosť tohto príbehu akosi nevtiahla. A ešte by ma veľmi zaujímalo, kto im každý deň pral tie krásne školské uniformy vyváľané v blate a špinavom lístí. ()

Reklama

Ixbalanke 

všechny recenze uživatele

Typ filmu, kdy máte pocit, že se díváte na život někoho jiného a ne na film. Bez hudby, natočen ruční kamerou a úžasnými hereckými výkony a totálně nepředvídatelným dějem. Náhled do psychiky mladých lidí, kteří se setkali se sexuálním zneužíváním a jak se s tím snažili vyrovnávat po svém, spolu. Film mě totálně pohltil a teď se z něj nějak nemůžu dostat... ()

castor 

všechny recenze uživatele

Syrové milostné drama, které představilo hned několik začínajících tváří (nakonec se šance chopil jen Ben Whishaw). Podivínský mladík trýzněný komplexy a studentka katolické školy ze spořádané rodiny. V lese najdou zázemí a bezpečí, které tam venku v tom ošklivém světě postrádají. Přijdou podivné hry a rituály, které naznačí, že láska má prostě mnoho podob. I tu divokou a extrémní. Za vším stojí britský dokumentarista, kameru velmi sugestivně vede dlouholetý spolupracovník Larse von Triera či Jima Jarmusche. Zajímavé a jiné. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

No nevim, působí to hodně nízkorozpočtově, je používaná jen jedna ruční kamera, postavy se snímaj strašně zblízka, oddaluje se to a přibližuje v jednom záběru, mě to docela vadilo, bylo to snímaný jak nějakej dokument, navíc ani příběh o dvou spřízněných duších mi moc neseděl nebo spíš mě nezaujal, bylo to až moc divný, i když v kontextu následnýho odhalování jejich životů nakonec vcelku pochopitelný, ale na druhou stranu, na to jak to vypadá celý lacině, tak herci jsou fakt skvělý. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama