Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh dvou teenagerů, spřízněných duších, které společně hledají únik před traumatizujícími životními událostmi ve vlastním světě „svého lesa". Silné vzájemné pouto je přitom tak křehké a návrat do reality tak bolestivý. Dokumentarista Dom Rotheroe chtěl ve svém hraném debutu zachytit intenzitu a intimitu vztahu hlavních hrdinů, proto se rozhodl pro ruční digitální kameru, kterou vedl Robby Müller, zkušený holandský kameraman, jenž točil s režiséry, jako jsou Jim Jarmusch, Wim Wenders nebo Lars von Trier. (Fresh Film Fest)

(více)

Recenze (82)

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Chtěl bych toho napsat tolik, ale nic pořádného mě nenapadá. Jen, že jsem právě viděl nádherný, úžasný a smutný film zároveň. Možná časem něco dopíšu nebo celý koment předělám, ale dnes ne. Dnes nemám tu správnou náladu a kdo ví, zda li jí vůbec někdy budu mít. Na tenhle film si už určitě nikdy netroufnu, to vím zcela jistě. ()

lucijelucije 

všechny recenze uživatele

Jak neobyčejně mohou být osudy dvou lidí spřízněné..jak hluboko může člověk sáhnout do svého niterného Já? Tento příběh spojuje dva životy, které nejsou vůbec spjaty náhodou..dovede tedy osud těchto dvou lidí zasáhnout, překvapit a vše zvrátit?Kam až musí sáhnout lidské dno, aby člověk poznal s kým a proč vlastně chce být, jaké hodnoty jsou pro vás v takovou chvíli nejcennější.?Mě tento bizarní příběh upoutal..ač se pocity mísí u různých snímků, tenhle mě svou obyčejnou-neobyčejností zasáhl až na pokraj neočekávanosti, a to nejen svou výbornou stylizaci hereckých výkonů, ale také způsobem natočení kamery..když jste měli být..tak jste uprostřed toho pohádkového lesa opravdu stáli.. ()

Reklama

asirtes 

všechny recenze uživatele

Emocionálne na cucky ma trhajúci príbeh vzťahu Toma a Jessicy úspešne odoláva smetisku spoločenských banalít, agresií, recesií a povrchných flirtov anglických teens. Celé to akoby tiahne do nejakého postmoderného poňatia shakespearovského kopanca do zadku. No proste naprostá filmová mágia. Paralela nejakého mystického zákona Love story a poriadnej milovačky prekladanej traumatizujúcimi životnými udalosťami, nastavenej až halucinogénne (najmä keď v kine čerstvo nalakovali parkety). Dom Rotheroe vykresluje tým najrealistickejším spôsobom maximálne introspektívne pôsobiaci svet. Bez srandy píšem, že tu ide o jedno z najgeniálnejších, najosobnejších a najemotívnejších diel modernej kinematografie! Howk (viac info o filme tu) ()

jakeer odpad!

všechny recenze uživatele

Ešte nikdy som nedal odpad s takou hrdosťou, ako v tomto prípade. Ja mám rád (aj) alternatívu, ale čo je veľa, to je veľa. Film nudný, útrpný, bez dramatických kvalít. V postavách nebol žiadny rozpor, v príbehu žiadny zvrat. Niečo viac v tomto filme nájdu snáď len ľudia, ktorých sa táto téma týka (prosím bez urážky). ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Vynikajúci nízkorozpočtový film, pričom v tomto prípade mi nevadila ani ručná kamerka. Snímok je plný osobnej drámy dvoch mladých ľudí, ktorí nájdu úľavu až keď splynú v jedno. Jedna duša, jedno telo, jeden sopeľ.... Po emotívnej stránke to pekne graduje, pričom záver je v tomto smere už hotový vodotrysk. Ale toho ježka nemuseli, to už bolo na mňa moc. 85/100 ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama