Reklama

Reklama

Na divoké vlně

  • USA Chasing Mavericks (více)
Trailer 1

VOD (1)

Patnáctiletý Jay Moriarty zjistí, že legendární Mavericks, jedna z největších mořských vln na světě, skutečně existuje a nachází se jen kousek od jeho domova v Santa Cruz. Jeho snem je vlnu zdolat. Je ochotný tomu obětovat volný čas i školu. Po dlouhém přemlouvání přesvědčí místní legendu Rickyho Hestona, aby ho začal trénovat. Ten už po prvních hodinách výcviku pochopí, že v Jayovi je skrytý obrovský potenciál. Mezi Jayem a Rickym se postupně vytváří neobyčejné přátelství. Aby Jay dokázal pokořit Mavericks, musí nejdříve absolvovat tvrdou fyzickou i psychickou přípravu. Pak se může i on stát legendou pro další generace surfařů… (TV Nova)

(více)

Videa (17)

Trailer 1

Recenze (266)

hansel97 

všechny recenze uživatele

Upřímně jsem velmi rád, že jsem jméno Jaye Moriarityho nikdy před tím neslyšel, konec byl mě totiž asi nevzal, tak moc jak mě vzal. Celou dobu jsem si totiž myslel, že koukám na poměrně průměrný životopisný snímek o překonávání svých limitů a zrodu hvězdy, ale finální scény - slavný sjezd Mavericks a Jayův konec mě vážně přinutili o filmu smýšlet naprosto jinak. Před tímto finálem jsem dokonce zvažoval dvě až tři hvězdičky, protože příběh je až na konec vysoce průměrný. Jsem rád, že jsem byl donucen změnit názor, protože Na divoké vlně si pozornost rozhodně zasluhuje a chválu taktéž. Pokud někdo neocení surf, myslím, že vztah Jaye s krásnou Kim (Leven) vše hezky doplňuje. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Pokud vám není cizí surfování na divokých vlnách, najdete v tomto snímku o něco více, než jen rodinné drama o mladíkovi, jehož jedinou vášní jsou vlny a dokáže probudit život i ve stárnoucím profesionálovi, který na život zanevře po osobní tragédii. Ovšem, pokud odečte ten surf (o který jde ve filmu daleko méně, než by se mohlo na první pohled zdát) nezbude vám nic jiného než x krát viděné téma, které se navíc opírá o skutečný životní příběh. ()

Reklama

René.girl 

všechny recenze uživatele

Frosty: What's going on inside of you, Jay? What are you afraid of? You've got a chance to change everything. Take it. This is about more than just surfing. This is about choices you make in life. This is about finding that one thing that sets you free. You need to believe in yourself or none of this matters." Film, který vás nutí zamyslet nad tím, jestli opravdu žijete život na plno. !DOPORUČUJI! 89% ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 6.8/10] | me: Mega vlny, oceán, surfy, vôľa prekonať sám seba, mentoring,.... športová dráma podľa skutočných udalostí, ktorá je plná vody a Gerarda Butlera, využíva okrem športového ducha a odhodlania ísť za svoje hranice aj pre tento žáner množstvo typického klišé. Vsádza na istotu a overené "hodnoty" a radí sa medzi ostatné štandardné športové filmové záležitosti. Záver plný skvelých záberov príjemne osvieži a zanechá fajn pocity. As for the rest, all I will say is... the ones who push the limits, discover the limits sometimes push back. ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Jako sociální drama vcelku průměrná záležitost plná otřepaných klišé, ovšem coby sportovní snímek nadprůměrná věc. Počáteční nesympatie k hlavní postavě záhy vystřídal obdiv. Nechybí dramatické situace i hluboké dialogy, zejména v situacích, kdy Frosty ( skvělý G. Butler) hovoří o podstatě oceánu, o vztahu člověka k němu apod. Některé scény přicházejí znenadání a zůstávají neobjasněny, ovšem přesto bez vlivu na zážitek z filmu. Sentimentální závěr přijde k chuti a divák odchází od obrazovky z pocitem, že poznal heroickou osobnost s vůlí pevnou jako skála, která se mu v rozhodujících životních okamžicích stane inspirací. 75% ()

Galerie (26)

Zajímavosti (9)

  • Výroba a autorizovaná distribúcia filmu podporili viac ako 14 000 pracovných miest. (Laslo)
  • Natáčanie filmu prebiehalo na viacerých miestach v americkom štáte Kalifornia. (MikaelSVK)

Související novinky

Zemřel režisér Michael Apted

Zemřel režisér Michael Apted

09.01.2021

Ve věku 79 let zemřel britský režisér a producent Michael Apted. Rodák z hrabství Buckinghamshire započal svou kariéru v televizi, brzy se však proslavil sérií časosběrných dokumentárních filmů „Up“… (více)

Reklama

Reklama