Reklama

Reklama

Nedaleko horského města, které se potýká s řadou únosů a vražd, se samotářský spisovatel Paul (Banderas) ze všech sil snaží vyplodit scénář v naději, že tím konečně odstartuje svou kariéru. Když se v restauraci za napjatých okolností seznámí s tulákem Jackem (Rhys Meyers), Paul mu nabídne nocleh. Podrážděný a neodbytný Jack se však brzy vetře k Paulově práci. Když se pak kvůli bouři ocitne odlehlá chatka bez přísunu elektřiny, oba muži rozehrají nerovnou hru kdo z koho, která ukončí minimálně jeden příběh. (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (80)

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Ten úvod je sice pomalejší, ale působí tak nějak záhadně, že to diváka celkem zajímá. Jenže cca od jedné třetiny, kdy se Banderasův host začne chovat jako debil, to začne jít z kopce a valí to z něj vlastně až do konce. Ona snaha tvůrců udělat z toho šíleně chytrej thriller je ve výsledku úplně na škodu, protože postupně přichází twist za twistem, až jsem si říkal, že už to snad není možný. A. Banderase jsem po dlouhé době rád viděl, hraje si svůj kvalitativní standard, ale bohužel si vybírá opravdu špatný filmy, nedá se nic dělat. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"I DESERVE TO LIVE WITH THIS PAIN." -------- Do prvého väčšieho zvratu to bola bomba, hlavne z pocitu úplnej reálnosti a oddychovky v americkom zapadákove. Nádherné prostredie, skvelý dom, pôsobivý drevený interiér, jazero, Antonio pod vplyvom alkoholu a všestranný Rhys Meyers, čoby muž do voza aj do koča? Naneštastie, film je až moc prekombinovaný, nezvláda sám seba, je to samý twist za twistom, až záverečné rozuzlenie je skôr pobavením, než ukončením napínavého thrilleru. ()

Reklama

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Z Černého motýla se vyklubala celkem povedená zábava, která nabídla několik zajímavých zvratů a udržela mě do samotného konce v napětí. Pár nelogických momentů se díky objasňování na konci vysvětlilo. Jen mě mrzí samotné finále, které jsem sice nečekal, ale kdyby to utli o 5 minut dříve, jednalo by se o hodně lepší film. Tak jako tak, doporučuji. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Příjemný thriller stojí s kvalitními herci. 1) Spoiler. Snímek se pokouší i o překvapení. Závěr zpochybňuje, že byl pachatel dopaden a ponechává nepozorného a nemyslícího diváka na pochybách o tom, kdo je vrah. 2) 57letý Antonio Banderas (spisovatel Paul) odvádí kvalitní práci a 40letý Jonathan Rhys Meyers (tulák Jack) je prostě neodolatelný...inu, jako vždy. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tonda Banderas si tady hraje s lidskou dušičkou. Nejen, že Jonathan Rhys Meyers nehraje čistou hru, ale Tonda tady, coby spisovatel, jasně úřaduje a zřejmě neví, co s nově rozepsanou knihou. Takže si potřebuje trošičku vylejt vztek a přijít na nějakej parádní zakončovák. Škoda ale, že to co baví Tondu, nebaví jeho diváka. Spisovatel samotář je vděčný téma, ale s takovým přístupem dojde maximálně tak do důchodu. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (3)

  • Spisovatel jistě umí psát na psacím stroji a nepíše jenom jedním prstem jako je ukázáno v závěru filmu. (PROCESOR)
  • Pri záverečnom výsluchu drží Jack (Jonathan Rhys Meyers) fotografiu v dvoch po sebe idúcich záberoch najskôr zospodu a potom zvrchu. (Johnny.ARN)
  • Filmovanie snímky prebiehalo na viacerých miestach v stredotalianskom regióne Lazio. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama