Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do čela soukromé střední školy plné rozmazlených studentů nastoupí nový, démonický ředitel. Při náhodném zemětřesení zůstane skupinka studentů ve škole uvězněna - a zažívá hrůzostrašnou noc. Otřesy totiž probudily dávné duchy, kteří rozhodně nejsou hodní. A pak je tady šílený školník v podání Dannyho Treja... (oficiální text distributora)

Recenze (65)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Lando nikdy nepatřil a asi nikdy ani nebude patřit mezi dobré režiséry, takže jsem od tohoto televizního hororu od Syfy nečekal absolutně nic. A taky jsem skoro nic nedostal, takže já určitě žádné velké zklamání nepocítil. Tyhle céčkové braky jsou jen pračkou peněz a předháněním Syfy s Asylum o natočení co možná nejvíc stupidní podívané. Občas se sice mezi nimi urodí i něco poživatelného, ale tohle rozhodně není ten příklad. Pokud však nejste příliš náročný divák a hledáte něco, u čeho by jste mohli v poklidu usnout, je Ghostquake tou správnou volbou. Nuda je tu totiž všudypřítomná a to i přesto, že tu „zařve“ docela slušný počet postav. Většinou však mimo záběr kamery, takže si divák musí vystačit jen se hrou stínů, nebo vlastní představivostí. No a když už se objeví nějaká ta mord scéna, tak kvalita speciálních efektů vás připraví i o zbytek vašich iluzí. Podezírám však tvůrce, že se snažili natočit něco na způsob černé komedie, protože pokusů o černý humor je tu spousta, leč jen málokoho tyhle frky dokáží skutečně rozesmát. Což samozřejmě znamená, že o nějaké děsivé atmosféře či snad návalu napětí tu nemůže být ani řeč. Tu a tam jsem však i zde narazil na několik slibnějších momentů, kvůli kterým nedám ODPAD.Takže pokud se mám přesunout k závěrečnému ohodnocení, dám 10% za Treja, dalších deset za ženského zubatého ducha a tu poslední desítku dostane Stephanie Fischer, která objevila v jedné z vedlejších rolí. 30%. ()

RypavaDvojka 

všechny recenze uživatele

Asylum a SyFi? Známka kvalitní zábavy filmového braku. A ty já rád. Jako horor bylo tohle příšerné. Na druhou stranu jsem se perfektně bavil. Efekty k pousmání, děj ne až tak tragický jak bývá zvykem a film jako celek dává nádech vcelku zdařilé (byť to nebylo v plánu) hororové komedie, která pobaví a zkrátí dlouhý večer. Jako komedie, která by měla být přidána do žánru, zasloužených 55% ()

Reklama

ZdenoLo odpad!

všechny recenze uživatele

Čo toto sakra malo znamenať ?! Ten dej, tie efekty, tie herecké výkony...no odpad je veľmi slabá nálepka pre túto "žumpu". A nechápem čo tam robil Danny Trejo ? To ako mysleli že keď tam obsadia nejaký známy ksicht tak to nejak zachráni film ? No tu by to veru nezachránilo ani osadenstvo Expendables 1,2,3. Normálne sa mi rozum pozastavoval skoro počas celého filmu. V 60 tych rokoch by to možno ohúrilo nejakú bandu feťákov ale teraz.. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Filmové studio Syfy (dříve Sci-fi channel) je spřízněné se studiem Asylum, a tak se dají očekávat jenom céčkové snímky. Tento televizní duchařský počin mi ale nepřijde zase až tak špatný. Pokud tedy budu brát fakt, že je určen především pro mládež. Tomu odpovídá lehčí ztvárnění hororových scén a hlavně vzhled duchů. Jako kdyby tvůrci čerpali inspiraci s českých duchařských filmů pro děti a mládež. Škoda jen, že je klasický námět zcela bez nápadů. Bohatě by stačil na 40. minutovou epizodu Tv seriálu. Viditelně je děj uměle natahován. Po necelé hodině stopáže jsem si už říkal, ať tam proboha naklušou známí krotitelé duchů, aby už byl od nich pokoj. Některé scény a dialogy vzbuzují úsměv a vytváří dojem trapnosti. Jako třeba scéna, kdy mládež zjistí, že je v místnosti uzamčena a jeden mladík kvůli tomu začne ponižovat druhého, že je jeho dědeček masový vrah. Jakou to má souvislost opravdu nevím. Filmové triky jsou sice taktéž klasické, ale zvládnuté dobře. A tak to vidím pouze jako lehčí duchařskou vyvražďovačku, kdy citlivější diváci nebudou omdlévat hrůzou a hororový nadšenci si budou zklamaně říkat: "Tak tohle tedy ne, to má na nás až pohádkový rozměr." ()

Litsarch 

všechny recenze uživatele

To, že Danny Trejo veme roli v každé menší či větší ptákovince je už skoro klasika. Ghostquake bych ale nazval ptákovinkou menší, která trpí režií (co si budem namlouvat, Lando nic extra ještě nenatočil a asi to ani nehrozí) a asi i malým rozpočtem, což se hodně podepsalo na speciálních efektech a maskách, které svým až katastrofálním vzhledem snímek sráží k naprostému dnu. Je to velká škoda, jelikož samotný děj až tak špatný není. Scénář filmu není sice na Oscara, ale nejedná se o nic proflákého a určitýmy momenty se v něm dá nalézt i něco zajímavého, leč bohužel špatně zpracovaného. Udělat z toho hororovou komedii, zlepšit masky a efekty, tak myslím, že film bude daleko lépe hodnocen = bude lepší, jelikož segmenty např. s létajícíma "zlýma" tričkama či "Frankenžáby" k hororové komedii přímo vybízí. A to nemluvým o hercích kteří, skoro po celý film, jakoby z komedie vypadli. Škoda, vzít Ghostquake z trochu jiné stránky, přihodit jim pár penízků navíc do rozpočtu, tak z toho mohla být i sympatická horor zábava. A vsadím se, že v ten moment by tričko Shawna C. Phillipse s nápisem "Philosohacker" bylo žádaným zbožím. Takhle snímek spadá do hlubin odstrašujících případů a ukázek, jak se to dělat nemá. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (3)

  • Názov filmu sa objaví v 10. minúte. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama