Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po tragických prožitcích v minulosti se nejlepší kamarádky Jenna a Renee vypraví do chatky u jezera, aby se pobavily a odpočinuly si. Spolu s nimi jedou Michael a Ian. Slibně vypadající víkend se však změní v noční můru, neboť jsou uzamčeni v horké sauně. (LIVINGDEAD)

Recenze (35)

misterz 

všechny recenze uživatele

Priemerný, zručne natočený thriller so sympatickou hereckou zostavou. Mám rád survival filmy, ale musia mať dobre vybudovanú atmosféru (ako napr. vo Frozen, 2010) a to tu nevyšlo celkom podľa mojich predstáv, chýbala tomu väčšia dramatická iskra a napätie. Tiež na psychológii postáv sa mohlo zapracovať, pretože toto sú presne tie prípady, ktoré sú na to ako stvorené (na prvý pohľad bezvýchodisková situácia zaváňajúca smrťou, v tomto prípade uškvarením). Vlastne sa to aj očakáva, pokiaľ má mať film hlbší význam. Koniec síce niečo podobné ponúka, ale iba light verziu. Na druhú stranu snímok aspoň nenudil, stále bolo na čo pozerať, aj keď občas vytáčali niekedy až príliš okaté "náhodičky". 60/100 ()

Okara 

všechny recenze uživatele

Začátek je neuvěřitelně natahovaný, dalo se to naprosto v pohodě zkrátit na třetinu a divák by ani nezaznamenal rozdíl. Mimochodem nevím, proč se snímek jmenuje 247°F, když se k této teplotě ani nepřiblíží, proto neočekávejte žádné velké horko. Potěšilo mě, že postavy uvažují logicky a jednají přiměřeně. S jejich hereckých výkonem to jde ale značně z kopce, chápu, že potřebovali nějaké hezounky, ale Copon hraje opravdu jak poleno. Atmosféra se bohužel naprosto vytrácí častými přechody scén mimo saunu, takže o nějaké napínavosti nemůže být bohužel ani řeč. Spoiler! Bylo mi dost líto, že se z toho nevyklubala nějaká pointa, třeba s Tylerem Manem, který na to vypadá. Takhle byl závěr značně fádně odfláknutý a ještě přežijí, zklamání. Konec spoileru! Škoda no, dalo se z toho vytřískat víc, když by se tvůrci sami trochu zapotili a kouřilo se jim z hlav. 40% ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Nic extra. Film je pro mě podprůměrný a to ze dvou důvodů. Postavy které tu hrajou jsou neuvěřitelně otravné do jedné. Chovaj se stupidně a neuvěřitelně mě iritovaly ty dvě pipky, věřím že měly schizofrenii protože jednu minutu se nesnášely a druhou se objímaly. Chlapy byly nesympatický hovada i když jeden z nich se aspoň snažil být rozumný. Mě už samotná idea přijde lehce úsměvná a ne zrovna filmu hodná. V sauně jsou postavy zamklý někde kolem 40 minuty a před tím je jenom nuda o čem? No přece o křičená. Ne že by se po uzamknutí v sauně(díky žebříku) zlepšilo. Abych ale jenom nehanil, některé scény jsou dostatečně napínavé, a film je i zručně natočen. Ale i tak film u mě nedosáhne ani průměru. Spíše těch 35-40%. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Průměrné thrillerové představení, které těží především z netradičního (uzavřeného a malého) prostoru. Tento koncept, ať už se odehrává v jediné místnosti (Exam), v atomovým krytu (The Divide), výtahu (The Devil), na lanovce (Frozen) nebo třeba v rakvi (Buried), mě ve spojení s žánrem thriller a horor dokáže prakticky vždy zaujmout. To samé se dá říct o tomto filmu, který se v českém provedení bude zřejmě jmenovat 120°C. Klasický (primitivní) úvod je vystřídán hlavní zápletkou, která mě v jistým momentech velmi mile překvapila, následuje celkem slušný napětí, pár slabších momentů zvenčí a trocha toho divnýho chování, kterého je podle mě ještě docela únosná míra (některý podobný kousky jsou na tom o dost hůř a ono taky dost těžko soudit, jak by se člověk v takový situaci zachoval, když se do ní vlastně nikdy nedostal), a vše vyústí v konec, který teda nestojí za moc, ale těsně před koncem se tam zase najde úsek, který dokáže potěšit... Celkově vzato bych to v rámci žánru hodnotil pozitivně, existuje takový množství dementních hororů (thrillerů), že tenhle kousek si v těch lepších, minimálně průměrných vodách zaslouží být. 60% ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Mne to pripadalo ako jedna nekonečne dlhá epizóda z nejakého teenagerského seriálu, kde troch hlavných predstaviteľov (model, modelka, hysterka) zavreli do sauny a nechali tak. Nie sú si istí, či sa tam zavreli sami, alebo im chcel zavariť niekto iný a objasní sa to samozrejme až na konci. Dovtedy to však je dosť zdĺhavé, nudné, jednotvárne a otravné, s niekoľkými dementnými náhodičkami. 2 hviezdy dám, ale znovu by som to nepozeral ani keby ma mali zamknúť do sauny. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo ve městě Tbilisi. (Terva)
  • Scout Taylor-Compton a Tyler Mane se již setkali na plátně filmů Halloween (2007) a Halloween 2 (2009), kde ztvárnili role sourozenců Laurie Strode a Michaela Myerse. (korbitch22)

Reklama

Reklama