Reklama

Reklama

Michael Myers při převozu do márnice po autonehodě pohřebního auta ožije a po roce, kdy se skrývá v polích coby bezdomovec, se na Halloween opět vrací do ospalé venkovské díry, Haddonfieldu, kde kdysi žil se svou rodinou, než ji jako desetileté dítě vyvraždil. Michael je nutkán představou své psychopatické matky a svého dětského já k tomu, aby našel svou sestru Laurie, zabil ji, a tak ji přivedl ke své podivné rodince, zřejmě do pekla. Michael tedy vyrazí do městečka a cestou vraždí každého, kdo mu přijde pod ruku. Myersovi však nestačí své oběti zabít, on je musí utlouct, ubodat, rozmlátit na kaši, a tak dále. Postupně se Myers dostává blíž a blíž ke své sestře, která zatím díky nenažranému a hloupému psychiatrovi Loomisovi  a jeho knize zjišťuje, že je příbuznou největšího psychopatického vraha v dějinách USA. Nakonec Myers Laurie unese opět do jejich starého domu, když ji předtím zase zmasakruje její kamarádky... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (400)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Mně se tedy pokračování řádění Michaela Myerse líbilo více. Rozhodně však ne o mnoho. V minulém dílu se teprve zacvičoval a vraždění nestálo za moc. Teď je však zpět a je nasraný více než kdy předtím. Kromě dokonalé práci s nožem naši pozornosti neunikne ani rozšlápnutá hlava či průsek sekerou. Docela dost mi na filmu překážely ty posrané vidiny spojené se strašně blbým příběhem. Takže nakonec bude asi nejlépe, když zůstanu s hodnocením na té ubohé *. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Tyler Bates: 1. He's F****** Dead ,2. Nights In White Satin - The Moody Blues ,3. Halloween Is Coming ,4. The Things We Do For Love - 10cc ,5. Who's Lee Marvin ,6. Amerarockers - Scream ,7. Jam & Jelly ,8. Kick Out The Jams - MC5 ,9. Ass Good ,10. (I Know) I'm Losing You - Rod Stewart ,11. D-E-A-D ,12. The Chase Is Better Than The Catch - Motorhead ,13. I'm Angel Myers ,14. Laurie's Theme - John 5Rob Marlette ,15. I Want To Party ,16. Translyvania Terror Train - Captain Clegg/The Night Creatures ,17. Jack-O-Lantern and a Blonde ,18. Honky Tonk Halloween - Captain Clegg/The Night Creatures ,19. Bring Your Baby Back Home ,20. I Just Want To Make Love To You - Foghat ,21. Snapped On By Weird Al ,22. Time To Die - Void ,23. I Love You Mommy ,24. Love Hurts - Nan Vernon ,25. Nurse Killa - Tyler Bates , ()

Reklama

Socrates 

všechny recenze uživatele

Ach jo, tak po velice slušný jedničce přišel Rob s plytkým pokračováním, který se zařadilo mezi "moderní hnusáckou podívanou". Nemám rád tyhle filmy, u kterejch přivírám oči nebo odvracim zrak ne zděšením nebo hrůzou, ale díky hnusu, kterej je na plátně k vidění, a toho bylo hlavně v první půlce filmu víc než dost. Takhle ne. ()

JohnnyD odpad!

všechny recenze uživatele

Robovi Zombiemu sa to podarilo. Dokázal nakrútiť ešte horší film ako jeho remake Halloweenu. Ak mal prvý film nejaké elementy, z ktorých fanúšikovi nebolo na grc, bola to pôvodná hudba, Mišova maska a Loomis. Po Carpenterovej hudbe niet ani stopy, zdrap, ktorý sa tvári ako maska sa už na seba ani nepodobá a Loomis prešiel takým neuveriteľným prerodom osobnosti, že sa to ani nedá opísať. Inak všetko ostáva na rovnakom - strašní herci, ešte horšie dialógy a naivný príbeh. Ten je inovovaný o snové vízie, ktoré sú úprimne na smiech a dávajú veľký kopanec do zadku logiky (Michael a Laurie sú azda nejako telepaticky prepojení?). Perličkou je biely kôň, ktorý je jedno veľké WTF. "Zaujímavý" koniec je výsmech študovanému fanúšikovi, lebo vie, že vykráda minimálne dve klasiky (štvrté diely Piatka trinásteho a Halloweenu). Nechutným vrcholom všetkého je Michael Myers čoby 40 ročný metalista-drevorubač. Zlaté Halloweeny 3, 5, či 8 - oproti tomuto tu sú to veľdiela. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Spíš než za samostatný film bych ‚dvojku‘ Halloweenu označil za jakýsi datadisk. Pracuje se zde s motivy z předchozího dílu, akorát s tím rozdílem, že scénář totálně rezignoval na něco, co by mělo připomínat souvislý děj, a s absolutním důrazem na Michaelovo řádění si jede v jakési snové atmosféře psychedelického tripu. Chápu, proč kámoš po skončení prohlásil: „To byla pičovina!“, a stejně tak mi nepřišlo až tak zarážející, že po rozsvícení chyběly v sále dvě třetiny diváků. Rob pouze stvrdil, že v oblasti filmové brutality mu není v současném Hollywoodu rovno. To šílené násilí, kdy se v plném záběru šlape po hlavě či prořezává krk, které se navíc nevyhýbá ani ženám, dalece překračuje to, co se v rámci nejenom politické korektnosti, ale i jakýchsi morálních měřítek, smí. Přiznat, že se vám něco takového líbilo, vlastně není nejlepší vizitka osobního filmového vkusu, ale každý jsme nějaký. Každopádně jde o Robův nejslabší film. Z objektivnějšího hlediska za onu vzpomínanou bezdějovost, a hlavně za dr. Loomise, větší idiot z jeho scénáristického brku prozatím nevyšel. PS: Teď už to opravdu chce něco osobitějšího, byť „trojce“ bych se nebránil, to vyústění je zatraceně vtipné. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (22)

  • Při psaní scénáře přistupoval Rob Zombie k postavě Sama Loomise (Malcolm McDowell) z pohledu jeho egoistické a sebestředné osobnosti, přičemž si za inspiraci vzal i talk show Dr. Phil (od r. 2002). (Takeshi666)

Související novinky

Rob Zombie a mimozemský sliz

Rob Zombie a mimozemský sliz

31.08.2009

Jeho Halloweenu 2 se sice o víkendu nedařilo podle očekávání (hororoví fanoušci dali přednost Nezvratnému osudu 4 ve 3-D), ale 17 milionů je solidní start a film se nakonec určitě zaplatí. A tak si… (více)

Reklama

Reklama