Reklama

Reklama

Spring Breakers

  • USA Spring Breakers (více)
Trailer 1

Čtyři sexy středoškolačky se rozhodnou vyloupit fast food, aby měly peníze na krátkou jarní dovolenou. Jenže to je jenom začátek… Při oslavách v motelovém pokoji se zábava zvrhne a překročí zákonnou hranici. Dívky jsou zatčené a stanou před soudem… pouze v bikinách se ocitnou v soudní síni, kde za ně překvapivě zaplatí kauci nechvalně proslulý místní gangster Alien (James Franco). Alien vezme dívky pod svá křídla a začíná ta nejdivočejší jarní jízda, co pamatují. Na oko drsný Alien má i citlivou stránku, a tak si ho mladé školačky zamilují a vydávají se společně na prázdniny, o kterých se žádné z nich ani nezdálo. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (578)

JFL 

všechny recenze uživatele

Duchovní film pro svět bez Boha před diváky odhaluje planetu utkanou ze snů videoklipové hyperreality, která může být reálně hmatatelná. Stačí jen nasadit správnou pózu a čas se rázem promění z nezachytitelného plynutí do smyčkové koláže, kde minuty neodtikávají, ale pulzují stejně jako světlo neonů. Ale to vše se může velmi rychle rozplynout - stačí jen na chvíli vystoupit z pózy, jenže pak už ale není cesty zpět. Korineho DJský spin na kulturu/generaci povrchu není podvratný v tom, že by ústil do apelativního gesta jako jeho předchozí generační titul "Kids", ale přesně obráceně. Namísto varování představuje omamné a smyslově intenzivní pokušení. Zhmotňuje začarovaný krhu popkulturou hecovaného pozérství a sám sebe činí jeho součástí. Jestliže doposud měli gangstasve smyčce puštěnou "Zjizvenou tvář" nyní si vysokoškoláci budou poutět "Spring Breakers" jako ultimate vzoru jak pořádně zazlobit. Je absurdní číst reflexe, jejichž pisatelé se elitářsky vymezují vůči domnělému publiku, které bude z kina odcházet zpruzelé či zničené, protože očekávalo další disneyáckou taškařici se Selenou a Vanessou, ale při tom oni sami nadšeně skandují "Spring break forever, bitches." Příznačně tak ilustrují, že Korine není v pozici mravokárce, nebo nezaujatého pozorovatele, ani watersovsky zaujatého labužníka. Představuje naopak pro diváky stejného ďábla-pokušitele, jakým je ve filmu Alien pro hrdinky. Kdo včas neuteče, bezmezně mu propadne. ()

leila22 

všechny recenze uživatele

Skutočne som na tomto filme nedokázala nájsť žiadne pozitívum, aj keď som sa snažila. Dokonca som nepostrehla žiadny plynulý dej, akýkoľvek náznak pointy či zmyslu, pre ktorý by sa ho oplatilo natočiť. Taktiež si myslím, že o hereckých výkonoch sa tu hovoriť ani nedá. Film je plný absurdností, nedomyslených situácií...občas som mala pocit, že nepozerám film pre teenegerov, ale ľahké porno. Neviem teda, pre koho je tento film vlastne určený, ale pre mňa rozhodne nie :) ()

Reklama

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Na Spring Breakers jsem se těšila, co já vím, půl roku? Netrpělivě jsem očekávala pořádnej rip (aby ne po informacích o pěkném vizuálu), kór když to v kině jelo vždycky jen ty dny, kdy já trčela v práci. A nakonec jsem dostala film, kterej je sice plnej barviček a koziček, jak slibovala všelijaká proma, ale kromě toho už má v obsahu úplný hovno a od chvíle, kdy se na obrazovce objevil Franco, jsem začala se zaujetím mně nemilým studovat prach pod televizí. Tak nevím, jestli je tohle pro mě zklamání měsíce, nebo dokonce roku, každopádně jsem z výsledku děsně smutná a to, že jsem se nedostala do kina, se mi náhle stává útěchou. A to neustálý opakování hlášek a dialogů mě vyloženě iritovalo, to jako mělo bejt cool? Já v prvních chvílích myslela, že se mi trhá harddisk. 50% ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Vlastně se ani nedivím tomu rozporuplnému hodnocení. Po první minutě jsem si řkal ááááá kozy, bikiny, no sem s tím, ať maj moje oči taky nějakou tu radost ze života, po devatý minutě jsem si říkal, no tak to asi vypnu, po třicatý minutě jsem si říkal, aha to není špatný, abych si na konci filmu řek, tak tohle byl pětihvězdičkovej nářez. Přestože já a MTV generace jdem každý po naprosto odlišný cestě, tak tohle mě sežralo. Film ukazuje kam až vede lidská prázdnota. Sice to ukazuje zvláštním až hypnotyzujícím (kombinace hudby s obrazem ), ale ukazuje to s takovou vytrvalostí, že jsem tomuhle filmovýmu hypnotičnu propad. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Zhlédnuto v kině. Předně bych chtěl říct, že tohle bylo určitě snesitelnější, než Korineho scenáristický debut. Ale to taky nebylo nijak složité, vzhledem ke kvalitě jeho debutu. Spring Breakers je film o mladých (?) pro mladé. Harmony se zde opět vyžívá v tom, že překračuje… ne, on už ani ty hranice nepřekračuje, on je ničí. Ničí hranice čehokoliv (dobrého vkusu, morálky) za zvuku dubstepu a vyžívá se v tom. A upřímně, pár částí mě i bavilo (slow-motion scéna s písní Britney Spears byla asi ta nejpovedenější část filmu), jenže mě štvalo to neustále opakování scén a konec, který, řekněme symbolizuje, proč tohoto "pána" neuznávám - on si žije ve svém vlastním světě, kde normální pravidla neplatí. Ok. Ale když se mě snaží přesvědčit, že tohle by mohl být reálný svět a pak se ještě skrze tohle pokouší něco sdělit o životě… ne, díky. Film na jedno použití. 55 %. ()

Galerie (102)

Zajímavosti (22)

  • Selena Gomez uviedla, že bolo pre ňu ťažké stvárniť rebelku Faith, dokonca jej museli ukázať, ako sa drží cigareta. (Cherry_Bomb)
  • Ve filmu se objeví Rachel Korine, manželka režiséra Korineho, který film napsal i režíroval. (Rostiiik)

Reklama

Reklama