foto

Vanessa Hudgens

  • nar. 14.12.1988 (27 let)
    Salinas, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Vanessa se narodila 14. prosince roku 1988 v Salinas (Kalifornie). její rodiče byli ze smíšeného manželství (filipinsko-čínský-portorikánský irský a americko indiánský) a její prarodiče byli muzikanti v Big Band Era. Její kariéra začala již v osmi letech, kdy v muzikálech zastávala širokou škálu postav, jako například Evita, Carousel, The Wizard of Oz, The Music Man, Cinderella, Damn Yankess, The King a I.

Na filmová plátna a do televize se však Vanessa dostala jinak, než by jsme mohli předpokládat. Jednoho dne se její kamarádka z divadla nedostavila na natáčení reklamy a Vanessa ji tak zaskočila... a už na této úrovni zůstala.

Její první film byl v roce 2003, kdy debutovala ve filmu Třináctka, o rok později pak hrála ve filmu Thunderbirds. Následovali další role, mezi kterými vystupovala v různých show. Ve svých filmech ji chtěla hlavně společnost Disney. V roce 2006 pak spojila svůj herecký, taneční i hlasový talent ve filmu High School Musical, který se stal ve světě velmi uznávaným. Díky tomuto filmu dostala od společnosti Hollywood Records nabídku na nahrání svého prvního CD (jmenuje se "V" a je směsicí různých stylů hudby).

Lukáš "riza-do" Hlaváček

Herecká filmografie

2017 Powerless (TV seriál)
2016 Pomáda: Živě (TV film)
2015 Hříčky přírody
2013 Gimme Shelter
Choose You
Machete zabíjí
Zmrzlá zem
2012 Cesta na tajuplný ostrov 2
Spring Breakers
2011 Netvor
Sucker Punch
2009 Rock ze střední
2008 Muzikál ze střední 3: Maturitní ročník
2007 Muzikál ze střední 2 (TV film)
2006 Muzikál ze střední (TV film)
2005 Sladký život Zacka a Codyho (TV seriál)
2004 Drake a Josh (TV seriál)
Letka Bouřliváků
Quintuplets (TV seriál)
2003 Třináctka
2002 Oddělení loupeží a vražd (TV seriál)
Still Standing (TV seriál)
2001 Ellen Show, The (TV seriál)
2000 Brothers Garcia, The (TV seriál)

Dokumentární

2007 High School Musical: Koncert

TV pořady

2016 The 42nd Annual People's Choice Awards (TV pořad)
2015 The 69th Annual Tony Awards (TV pořad)
2015 MTV Video Music Awards (TV pořad)
2014 2014 Young Hollywood Awards (TV pořad)
2011 The 37th Annual People's Choice Awards (TV pořad)
2010 Conan (TV pořad)
MTV Movie Awards 2010 (TV pořad)
Postavte se rakovině (TV pořad)
2009 Oscar's Red Carpet 2009 (TV pořad)
Teen Choice Awards 2009, The (TV pořad)
Zlatý Glóbus 2009 (TV pořad)
2009 MTV Movie Awards (TV pořad)
81. Annual Academy Awards (TV pořad)
2008 MTV Video Music Awards 2008 (TV pořad)
The Teen Choice Awards 2008 (TV pořad)
2007 Rencontres de cinéma (TV pořad)
Teen Choice Awards 2007, The (TV pořad)
2006 Disney Channel Games, The (TV pořad)
Teen Choice Awards 2006, The (TV pořad)
2004 Fashion News Live (TV pořad)
1991 E! News (TV pořad)
1988 Live with Regis and Kathie Lee (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)
1975 Good Morning America (TV pořad)

Producentská filmografie

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(220)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace