Reklama

Reklama

Býval člen elitní zásahové jednotky, nyní se z něj stal hledaný uprchlík. Joey (Jason Statham) utíká před svou minulostí, kterou je dohnán, až k vojenskému soudu. Nyní na dně, hnán touhou po pomstě se Joey přidává k londýnskému podsvětí, kde bere spravedlnost do svých rukou. Podaří se mu dosáhnout svého vykoupení? (Intersonic)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (349)

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Po všech těch ultra akčních Stathamovských jízdách přichází něco zcela jiného. To, že to bude tak silný film, kterej ve mě rozproudí nádherný pocity, jsem nečekal. Možná je to naposled, co jsme Jasona v takovém filmu viděli,(slzy a úsměv !!) i když byla by to velká škoda, protože má na to, aby hrával i vážnější role. No nic, utřeme slzičky a pomaloučku se budu připravovat na obvyklej nářez v Homefrontu ... už zanedlouho :-) ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Stathamovka? Naštěstí nikoliv. Redemption je film, jaký by si ve své filmografii zoufale přáli mít Steven Seagal a Jean-Claude Van Damme. Ti se neustále protáčejí v rolích bývalých žoldáků, které tíží minulost a ve snaze o vykoupení své duše mordují členy městského podsvětí, tak nějak je to ale vždy ryze béčkové a k smíchu. Steven Knight (scenárista Východních příslibů) se ve svém režisérském debutu naopak snaží i na úkor akce jít seriózní cestou, v níž svého hrdinu za každou cenu netlačí do namachrované pózy alfa samce ani patetických dialogů. Joey Jones se snaží najít sám sebe, svůj cíl a místo ve světě, a i když je trénovaný zabiják, ne vždy je pohotový a schopný přijít se správným řešením. Ale snaží se, stejně jako se sakra snaží Jason Statham dokázat, že kromě pěstí a výhružných pohledů umí zahrát postavu o více než jednom rozměru. S takovým živelnějším a nerozhodnějším charakterem, než na jaký jsme u Stathama zvyklí, je také zřejmé, že ani film samotný není béčkem, které by přímočaře směřovalo k motivu pomsty. Pomsta totiž od začátku není jasným cílem, jak by se ze zde zveřejněného nepřesného obsahu mohlo zdát a hrdinovy se naskýtá mnoho cest a mnoho rozptýlení. Vše z toho už tu vlastně bylo (svět podsvětí, romance hlavního hrdiny), jen méně uvěřitelné a o dost tradičnější. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Jason tentokrát nevystavoval svoje namachrovaný tělo, ale musel ukázat, že umí užívat i obličejový svalstvo. A hele, ono to dobře dopadlo. Vojáka, stiženýho válečným syndromem, jsem mu bez problémů věřil a stejně tak polohu bezdomovce či alkoholika. Skvěle mu přihrávala Agata Buzek v roli jeptišky. Steven Knight svojí prvotinou určitě neohromil, ale rozhodně potěšil a určitě jeho režisérskou dráhu budu i nadále sledovat. 80% ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Nie je to klasická Stathamovka, takže žiadne bang bang nečakajte. Je to skôr dráma o vojnovom veteránovi, ktorý v podstate hlada sam seba. Pravdu povedať by som bol radšej keby v tomto filme Statham vedel kam patrí a záver by bol trošku akčnejší. Príbeh je celkom dobrý, ale chýba mu stúpajúca tendencia. Tie scény skratka nemajú väčšie váhu a celý film sa nosí na rovnakej vlne, čo je pre mňa asi jediné mínus. 65% - 3* ()

Zeebonk 

všechny recenze uživatele

Tak tato upejpavá stórka o novodobém Robinu Hoodovi mě nudila tak urputně, až mi začaly po týlu rašit šedivé štětiny. Nesnáším bouchače s plačtivými traumaty z minulosti a ještě víc nesnáším, když se taková ubohá parodie na člověka pokouší přetáhnout polskou jeptišku. Samozřejmě rozumím, že to není Jasonova standartní přímočará mlátička, nýbrž hluboké drámo se sociálním přesahem, ale na druhou stranu by si tady měl někdo uvědomit, že se svými dvěma výrazy a třemi chlupy na makovici prostě nemá na víc než na rozbíjení zlotřilých držek. Ale zase si nemyslete, že jsem proti tomu Jožinovi s blyštivou šiškou zaujatý, Redemption je stoprocentní slaboduchá ptákovina i bez mého opovržení nad jeho herectvím. ()

Galerie (150)

Zajímavosti (6)

  • Jason Statham měl před natáčením sezení s psychologem, aby poznal způsob života a chování některých ex-vojáků. (Terva)
  • V 39. minúte vyberá Joey (Jason Statham) výpalné od ženy, ktorá telefonuje v slovenskom jazyku. (KN1Fe)
  • Skoro celý film byl natočen v nočních hodinách. (Terva)

Související novinky

Tom Hardy a napínavých 90 minut

Tom Hardy a napínavých 90 minut

12.02.2013

Koncem roku završil mimořádně náročné natáčení Mad Max: Fury Road v žhavých afrických pouštích, a hned jde do dalšího filmu. Britský thriller Locke se může pochlubit scénářem Stevena Knighta … (více)

Reklama

Reklama