Reklama

Reklama

VOD (1)

Kevin Costner září v Disneyho snímku McFarland, USA, dojemném filmu jeho oblíbeného žánru sportovních dramat, založeném na skutečném inspirativním příběhu outsiderů triumfálně překonávajících obrovské překážky. Když trenér Jim White přijede učit na střední školu, kterou navštěvují především Latinoameričané, poměry nejsou nejjednodušší. Když však trenér objeví výjimečné běžecké schopnosti chlapců, věci se mění. Kromě jejich talentu to je síla rodiny, vzájemné oddanosti a pracovní morálky, která je transformuje do šampionů přespolního běhu a pomáhá jim dosáhnout jejich vlastního amerického snu. Zažijte tuto povzbudivou oslavu lidského ducha v dramatu McFarland, USA. (Filmbox)

(více)

Videa (48)

Trailer 1

Recenze (165)

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Pěkný příjemný lidský příběh o začleňování do cizí kultury. O sport tu vlastně ani tolik nejde, ale i tak je sportovní historie městečka famózní. Někomu nemusí sedět americká hymna, ale byla zahrána skvěle. Někomu nemusí sedět tlouštík, co tak překvapivě běhá, ale zde to výjimečně nevadí, protože ta postava má z mnoha jiných pohledů hlavu a patu. Prostě takhle to má vypadat, když i fůra klišé je převálcována vykreslenýma postavama a příběhem. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Too much sugar, ale fakt, že se to podstatný skutečně stalo (a pak v průběhu 14ti let ještě 8krát), to v mých očích povýšil z přeslazené, naprosto předvídatelné limošky, na vlastně celkem zajímavou succes story, která došla zasloužené pozornosti. I tak si ale neodpustím nenapsat, že: 1. bych si o tom raději přečetl třísloupcovej článek na patnácté straně deníku Sport, 2. když už to natočili, tak to nemuseli tak natahovat, 2. nehrát v tom áčková hvězda typu KC, tak po tom neštěkne pes, 3. to bylo v mnoha směrech přikrášlený, a to tak, že hodně, 4. mimo McFarland to byl, je a bude okrajovej, poměrně bezvýznamnej sport, 5. by ti kluci trumfli rodiče v délce studia i bez běhání. Prostě proto, že se změnila doba, a v jejich případě dost možná i občanství. Nebyl to vysloveně špatnej film, ale vysloveně dobrej teda taky ne. Hollywoodská konfekce, nic pro fajnšmekry, nic pro mě. ()

Reklama

progression 

všechny recenze uživatele

Klasické sportovní drama podle skutečné události. Kevin Costner si roli trenéra, který se shodou okolností z trenéra amerického fotbalu přeškoluje na trenéra přespolních běžců, evidentně užívá, Ale není to zdaleka jen film o sportu, ale především o vztazích rodinných i sociálních. Připadá mi, že "ryzost" sportovních výkonů, charakterů i mezilidských vztahů je velice často nepřímo úměrná ekonomickým i sociálním poměrům, ze kterých zúčastnění vyšli. Je tomu tak i v tomto filmu a bohužel to čím dál tím častěji platí i v reálné skutečnosti a netýká se to zdaleka jen sportovců. O peníze přece jde až v první řadě a to ostatní jde bohužel až na vedlejší koleje. V tomto filmu ti "ryzí" hrdinové i díky těm "hodnotám navíc" uspějí, ale ve skutečném životě bohužel nebývá vždycky happy end. Nevím proč, ale při sledování filmu se mi několikrát vybavila rodina Hmongů z vynikajícího Eastwoodova filmu "Gran Torino". Film tématicky dost odlišný, ale ten motiv charakterů, soudržné rodiny i vzájemných vztahů se od hispánských rodin v tomto Carově "sportovním" snímku ani tak moc nelišil. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Když běží, patří jim celý svět, čte se slzami v očích učitelka, která kolegovi tělocvikáři zrovna dvakrát nevěřila. Ten začne poznávat svérázné sousedy i rodiny členů svého týmu a postupně svým svěřencům ukazuje cestu, kterak Mexičané můžou i, světe, div se, na vysokou školu („Na poli knihu nepotřebuješ,“ opětuje otec jednoho z nich). Mezi učitelem a outsidery se stírají sociální rozdíly, jenže ten zároveň zapomene na narozeniny patnáctileté dcery. Holt, máme tu všechno. Hlavně pak látku, která by si scenáristicky zasloužila pečlivější vedení, aby se aspoň v některých pasážích dostala pořádně pod kůži. Celistvější filmový tvar prostě chybí, o tom žádná. A to samozřejmě nezapomínám, že snímek je natočený zručně, Novozélanďanka Niki Caro ale byla v dramatických vodách v předchozích zastávkách (třeba Její případ) mnohem zajímavější. Tohle je tak jen další konzervativní kus ze sportovního prostředí, předvídatelný, přímočarý, snadno zapomenutelný. Zklamání, shrnul bych. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Silno motivačné. Po dopozeraní som mal chuť vybehnúť minimálne na Vinohrady a cestou spať očesať nejaké pole aspoň plné kukurice. Mexikánci síce hrdo spievali národnú hymnu USAA, ale gény nezapreli. Páčilo sami, že tam nebol žiadny neger, ktorý by to povyhrával, ale ostalo to na domácej pôde. U Costnera mi chýbala nejaká silná motivačná reč, ale z budúcich gangstrov vykresal cezpoľných bežcov s výdržou a odhodlaním. Prelínajú sa tam rôzne línie, postavy si taktiež svoje užijú a to teplo priam až cítite. Lepšia motivačka podľa true story. 3 z 5 ()

Galerie (17)

Zajímavosti (1)

  • Film se natáčel dva dny v zemědělské oblasti v blízkosti Camarillo Premium Outlets na Ventura Boulevard. (007.)

Reklama

Reklama