Reklama

Reklama

Te shu shen fen

Trailer

Obsahy(1)

Policista Chan Chi-Lung (Donnie Yen) pracuje již dlouhé roky v utajení, aby mohl infiltrovat gangy v Hongkongu. Rád by se ovšem vrátil ke sboru, neboť triády začínají dělat čistky a v ohrožení začíná být nejen on a jeho lidé, ale i jeho matka. Kapitán Cheung, který Chana do utajení poslal, ho však nechce vzít zpět dokud nesplní svůj poslední úkol - dopadnout Sunnyho, bývalého Chanova kamaráda, který odjel do USA a nyní se vrací do Číny. Chan tedy se speciální identitou odjíždí do kontinentální Číny, aby dokončil svou práci.
Donnie Yen ve filmu opět předvádí své bojové umění, ovšem místo klasického kung-fu zde můžeme vidět souboje více se blížící pouličnímu stylu - surové a neuhlazené. (Tamten)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (45)

Segrestor 

všechny recenze uživatele

"Dut Shu sluneční sranda" je filmem, který vás přestane bavit, i když chováte platonickou lásku ke kopancům Donnie Yena, i když se vám zalíbí jeho filmový vzhled plný kérek čínského menu, i když si počkáte na první bitku... Zkrátka a dobře, humor soudruhů z Číny v moderním akčním filmu prostě nechápu a nevím, proč bych měl tvrdit, že je to dobré. S bídou tři rudé hvězdy, ale to proto, že Donnie Křenovi strašně nadržuju. ()

ywo666 

všechny recenze uživatele

No moc z toho napichaný nie som. Súboje sú dobré. Zapojenie MMA, ktoré s Donnie naučil je očividné a čiastočne osviežujúce. Osobne som našiel kopec maličkostí odkazujúcich priamo na dej MMA. Na druhej strane týh trochu trpelo kung fu. Ale človek nemôže mať všetko. Hlavný problém filmu j v dialógoch. Keď sa postavy rozprávajú tak to stojí za chuja. Akonáhle sú ticho, robia niečo iné, je to super. A najhoršie je keď sa Donnie baví s tou číňakou. To je vyzerá ako teenegerský ramapitekus. Ale na druhej strane je to veľmi pohľadné číňanka, ktorá očividne má aj natrénované. Akurát na môj vkus až prichudá (prichudá skôr do akcie ako do postele). Celkovo som to prežil bez úhony, ale dve triedy slavbšie ako Kill zone. Občas mi film prišiel ako groteska a strácal môj rešpekt. 3* ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Obrovske sklamanie. A to som sa tak velmi tesil, ze Donnie konecne po dlhej dobe natocil film zo súčasnosti. Zapletka je neskutocna hovadina zo zvratmi za ktore by sa hanbila aj tretotriedna telenovela. A to nehovorim o infantilnych dialogoch vdaka ktorym vsetky postavy pôsobia jak nejaki pubertiaci. Proste su tu dve skupiny deti. Jedna sa hra na policajtov a druha na clenov triady. A vsetci pôsobia trapne. Nezachrania to ani akcne sceny. Uplne tu absentuju nejake pôsobive kaskaderske kusky. Namiesto nich sa dockame dratov a hnusneho CGI. Este aj vybuch auta je CGI. To uz fakt nemohli zo znicene auto nechat vybuchnut? No a bitky na tom nie su ovela lepsie. Este choreografia je celkom solidna, ale su otrasne natocene. 90% uderov ide mimo superov alebo zaber kamery. Pomaly pri kazdom udere sa strihne na iny pohlad kamery. Velkym sklamanim je pre mna vysnivany duel Donnie vs. Ken Lo. Pôsobi ako take nezaväzne potlapkavanie namiesto poriadnych ran. Za nieco stoji len finalny duel s Andy Onom, ktory pre zmenu po choreografickej stranke vykrada finale Flash pointu. Aj aj ked je minimalne o triedu horsi, tak jedine kvôli nemu davam filmu aspon jednu hviezdicku. Toto sa ziadnemu chlapovi pacit nemôze. 3/10. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Chen Zi Long (Donnie Yen) přijímá od svého nadřízeného poslední úkol, protože se chce vrátit po dlouhých letech strávených jako policista v utajení do normální služby... Donnie Yen se nezhostil pouze hlavní role, ale byl i jedním z producentů a dělal akční choreografii. Pokud by příběh Special ID (2013) dostal stejnou péči jako akční pasáže, mohlo jít o ultimátní záležitost. Donnie používá zajímavý bojový styl obsahující MMA prvky a potěšil souboj s kaskadérem Kenem Lo, který spolupracoval s Jackie Chanem na mnoha filmových projektech. Vrcholem snímku je dlouhé adrenalinové finále, kde nechybí automobilová honička a zúčtování se záporákem. ()

maty39 

všechny recenze uživatele

Nechci nikoho napínat a tak raději vyklopím, že Donnie se už vyskytnul v lepších, ale i v horších filmech. Donnie hraje celkem sympatického floutka a člena gangu, který je vlastně policistou v utajení (jak jinak). Policie i jeho zločinečtí nadřízení ho vyšlou došlápnout si na jednoho svého bývalého chráněnce, který si začíná vyskakovat. Netřeba říkat, že vše se malinko zamotá a Donnie dostane prostor předvést co v něm je. A poměrně často. Bitek je dost, jsou dobře nasnímané i provedené (žánrový nadstandart, ale ne úplná špička). Pokud hledáte slušný akčňák a máte rádi Donnieho, tak asi moc zklamaní nebudete. Ale jak jsem říkal na začátku, viděl jsem lepší Donnieho taškařice. ()

Galerie (106)

Zajímavosti (3)

  • Do hlavní role se dle původních záměrů tvůrců počítalo s akvizicí čínského herce Jackyho Wu. Ten ale v době předprodukce utrpěl poranění nohy, které si vyžádalo časově náročnou zdravotní rehabilitaci. Ta zapříčinila kolizi s jeho dalším filmem, a tak Jacky od nabídky upustil. Roli naopak hned na poprvé přijal Andy On. (Conspi)
  • S filmem byl spojován i populární čínský herec Wenzhuo Zhao. Ten ale po sérii několika nešťastných výsledků filmové produkce z produkčního týmu vycouval. Po dalším nabádání dokonce odmítl v natáčení pokračovat. Jeho kritický postoj si vyžádal hned dvě tiskové konference, kde se zmiňovaly jak nepatřičné úpravy scénáře bez jeho vlastního vědomí, až k jeho osobní nespokojenosti s lidmi zapojenými v produkčním týmu. (Conspi)
  • Donnie Yen se nezhostil pouze hlavní role, ale byl i jedním z producentů a dělal akční choreografii. (Rominator)

Reklama

Reklama