Reklama

Reklama

Zlo

  • angličtina Evil
Trailer

Obsahy(1)

Ak ste v ZLOm čase, na ZLOm mieste, stačí ZLOmok sekundy a dostane vás…  Videá o paranormálnych javoch sa partii chalanov vymknú spod kontroly, keď prijmú ponuku neznámeho muža, nakrúcať v jeho dome. Udalosti naberú rýchly spád a dom začína odkrývať stále hrôzostrašnejšie tajomstvá. Všetko, čo sa v dome deje im najprv pripadá ako zlý vtip, ale veľmi rýchlo pochopia, že zlo existuje a je stále bližšie a silnejšie. Pohltení reportážou a vlastným strachom začínajú svoj boj o život... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (262)

AllShallFall 

všechny recenze uživatele

Smekám před Slováky. Absolutně mě tenhle film dostal na prdel. Je to takový REC ve slovenském podání. Možná, že se tam našli nějaké chyby, ale já jsem je vůbec nevnímal. Seděl jsm zařezanýa čuměl jak puk. Vážně jsem nečekal tak perfetní hutnou atmosféru. Bylo to perfektně zahrané, efekty byly autentické. Mělo to grády. Já nemůžu jít pod 5 hvězd. Na 100% mě film dostal. Doporučuji každému co se rád bojí. Slováci udělali tímto snímkem obrovský skok dopředu co se týče vývoje kvalit filmů. Viděno 3x a stále stejná atmosférická mrazivost! Bez jakéhokoliv přemýšlení bych se na tento film podíval znova. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Snažme sa zabudnúť na strašných, zhruba 15-20 min na začiatku. Pôsobí to ako vtip a môže to odradiť väčšinu divákov. Potom by ale prišli o hodinu skvelého strašenia, v ktoré som pôvodne neveril ani ja. Slovenský horor? Nieje možné! Ale zdá sa, že je a ja som opäť raz rád, že sa mýlim. Aj keď aj tu sa nájdu tradičné nelogičnosti spojené s týmto žánrom. Odpúšťam, pretože miera hororovej kvality snímku to vysoko vyvažuje. A odpúšťam až príliš ´´prirodzené´´ herecké výkony a rovnako uhladené ( trápne ) dialógy v úvode filmu. Pekný slovenský krôčik do vôd strašidelného žánru. Dúfam len, že nebude posledný, resp. posledný kvalitný. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Kdyby mi ještě nedávno někdo tvrdil, že se slovenská filmová tvorba výrazně posune směrem vzhůru a v mnohém předčí i nikterak kvalitní českou (myslím hlavně tu novodobou a hlavně hororovou), poklepal bych si (mu) na čelo a poslal ho do háje. Jenže dnes už vím, že opak je pravdou (pro někoho smutnou) a já se v krátké době setkal hned s několika opravdu slušnými slovenskými filmy, které určitě stojí za pozornost. No a ZLO je samozřejmě jedním z nich. Found footage nikdy nepatřil a nejspíš ani nikdy patřit nebude mezi moje oblíbené subžánry, nicméně tentokrát si v mých očích alespoň částečně polepšil. A to hlavně díky přístupu samotných tvůrců, kterým se i přes nepříliš velký rozpočet podle natočit docela slušnou podívanou a to jen za pouhých 11 dní. Jasně, nešlo si nevšimnout, že si „vypůjčili“ ledasco z jiných a mnohem známějších filmů, ale kdo to dnes nedělá. První polovina filmu se mi však zas až tak moc nelíbila. Nejdřív jsem měl totiž k trojici mladých filmařů spíše averzi – jejich chování i kecy mi lezlo dost na nervy, ale zas to alespoň okořenili nějakou tou hláškou, nebo „humornou“ situací. To pravé peklo však přichází společně s oním mužem a jeho domem, ve kterém se vlastním přičiněním dostanou do pěkného maléru. V tu chvíli se výrazně obměnila atmosféra – ta byla mimochodem až do samotného závěru velmi dobrá a hlavně se přešlo od keců k pořádné akci a dojde i na několik lekaček. Navíc se Peter Bebjak vytasil i s několika opravdu povedenými triky, které mu můžou lecjaké díly Paranormal Activity jen tiše závidět. 60% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,LIDI TO SLEDUJOU. DĚLÁTE ZÁSLUŽNOU PRÁCI“..... /// Traja chalani s kamerou vyrážej pátrat domů k týpkovi, co prej bydlí se zlem. (udělej mi nějaký záběry cestou, trošku flexibility kurva…) ,,A PROČ SE NEODSTĚHUJETE?“ (to by mě taky zajímalo…). Po cca 26ti minutách, kdy se vyrovnávám s pičovinama a svým odporem k vibrující kameře, mě chlapci začínaj bavit. A řek bych, že je to baví taky. Mix vykrádáček horůrků, kterej překvapivě funguje a (nerad) přiznávám, že je to moje soukromý (hororový) překvápko. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, komu zavolat na Slovensku kvůli bubákům. 2.) Po svatbě se mi změnila žena (nechcu ti do toho kecat, ale navrhuju – do pivnice s ní!). /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

Sandiego 

všechny recenze uživatele

Sice neoriginální nápodoba osvědčeného žánrového modelu, na druhou stranu však po stránce budování atmosféry a napětí zdatně drží krok. Nejde tedy o upocenou a marnou snahu dostihnout "západní" vzor, při níž si řada filmařů z Česka a Slovenska již párkrát "rozbila držku". Film má promyšlenou strukturu, dobrý timing, obratně využívá nepříliš slibného prostředí socialisticky zařízené vilky uprostřed zástavby, z níž se stává mrazivá past. Díky nižší stopáži se mu daří držet tempo, zbytečně neodbočuje a nesnaží se nijak povyšovat či hybridizovat žánrová východiska. Výsledkem je sympatický a fungující počin, který je sice instantní jako chvilková studená masáž zad, ale v kontextu slovenské kinematografie působí velmi svěže, zvláště když jsem jedinkrát nezažil pocit trapnosti či nudného přešlapování. Za to rozhodně palec nahoru! ()

Galerie (21)

Zajímavosti (6)

  • Při rozpočtu pouhých 100 000 eur vznikal snímek během 11 prosinových dnů roku 2011. (Sufferer)
  • Film bol natáčaný iba jednou kamerou. (Moni65)
  • Budova, ve které bylo uvězněno samotné zlo, leží v obci Bernolákovo, nedaleko Bratislavy. (herr_carter)

Reklama

Reklama