Reklama

Reklama

Hamilton: Pokud jde o vaši dceru

  • Česko Hamilton 2: Pokud jde o vaši dceru (více)
Trailer 1

Tajný agent Carl Hamilton mal kedysi svoju rodinu, zničil ju však krutý akt pomsty. Keď unesú jeho sedemročnú krstnú dcéru Natalie, dcéru policajnej riaditeľky Evy Tanguy, všetky bolestivé spomienky v ňom opäť ožijú. Najvyššie vládne kruhy nejavia veľký záujem o vyriešenie prípadu, Hamilton sa tak rozhodne pátrať na vlastnú päsť. Zistí, že Natáliu dal uniesť saudský ropný magnát, presvedčený o vlastnej nedotknuteľnosti. Nepočítal však s agentom Hamiltonom. (RTVS)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (89)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,NÁZOR SÄPO-MANAGERA EWA TANGUY ZVEDL SILNÉ REAKCE ZE ZAHRANIČÍ. BLÍZKÝ VÝCHOD TO CHÁPE JAKO ÚTOK.....“ /// To si takhle emancipovaná paní pustí hubu plnou svobody slova a demokracie na špacír. Pak (překvapivě?) zjišťuje, že se před ní islamisti neposaděj na prdel. Ještě horší je zjištění, že na prdeli sedí dcerka, ale ne doma, nýbrž je ,,zachráněna před nevěřící matkou“. A věřte, že neprozradím nic z ,,Akt X“, když napíšu, že šíleně sebevražednou misi za její záchranou může zvládnout jedině…. (Bond?... ten taky, ale….). Po ,,jinačí“ jedničce je tu zručně natočený Béčko. Bez hlubších myšlenek, bez nečekanejch zvratů (jak nečekanejch, třeba někoho překvapí, že ti zlí….), na který se fajn dívá, ale…. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Páč souhlasím, že demokracie nemá místo v srdci věřících. 2.) Thx za titule ,,raxor“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ * ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Hamilton číslo 2 dorazil k divákům velmi krátce po prvním dílu. "Osobní" zápletka slibovala pořádnou jízdu ve stylu 96 Hodin (těch prvních;)), ale pokud jste trochu podezíraví, tak vás avizovaná devadesátiminutová stopáž musí varovat - a ona je navíc v reálu 82minutová (pak přijdou titulky):P Takže tam, kde jsem čekal něco hlubšího než v jedničce, se paradoxně všechno zvrhlo jen ve zkratkovitou sekvenci špionážních machinací prokládaných bitkami jeden na jednoho a přestřelkami. Ty jsou, pravda, efektní, a po technické stránce opět není švédskému tvůrčímu týmu co vytknout, ale dalo se to celé rozpracovat podstatně zajímavěji. To, čemu se dalo v ohledu postav a jejich pocitů v prvním díle věřit, tady už nemůže fungovat. Jakž takž ještě obstojí matka, které mohamedánský pošuk nechal (nájemnými ex-SAS) unést dceru, ale ostatní včetně samotného Hamiltona to už nemají jak zachránit. Co na tom, že hrátky s motivací tajných služeb tu pustit to, a tam zase zamlčet (i aktivně podpořit) tamto, působí realisticky, když je jich tady tak strašlivě málo? V daném rozsahu se objektivně nedalo vymáčknout z toho něco víc - ale ten potenciál tu jednoznačně byl, chtělo to "jen" patnáct minut výsledného materiálu navíc. Scénárista se přitom nezměnil, takže kde nastal problém? S ohledem na kratičký odstup mezi prvním a druhým dílem, když třetí je v plánu až na rok 2014, se mi zdá, že tady někdo moc moc chtěl nahnat peníze do kasy ještě ne úplně hotovou prací, dokud měli nevděční diváci ještě ve své až příliš krátké paměti povedený úvod tohohle potenciálního zlatého dolu. Byl to tedy podraz na diváky, ale i tak si myslím, že druhá výprava s Carlem Hamiltonem po Evropě i exotičtějších končinách si zaslouží červený čtvereček - nakonec je to přece jen Coq Rouge, ne?;) 70% a doufám, že s trojkou si dají sakra větší práci. ()

Reklama

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Jednotka bola super, preto som sa tešil na dvojku. A konečne som sa dočkal. Hamilton sa radí medzi postavy, s ktorými si rád pozriem film. Tak ako jednotku, ani dvojku nemôžete porovnávať s Bondom. Hamilton si ide svoje, nerieši nejakú politiku, koho môže a koho nemôže zabiť, nie je nad ním nikto, kto by mu pozeral cez rameno. Voľná ruka a pomsta ho ženie dopredu. Asi tak do 3/4 sa mi to zdalo lepšie ako jednotka. Reálnejšie, možno trochu pútavejšie, ale .... Opakovali sa chyby ako v predchádzajúcom diele, či to bol strih osobných súbojov alebo zbytočné zamrznutie deja. Presne tá časť, kedy sa chystali na akciu. Tam, kde to malo gradovať, to nepochopiteľne zamrzlo a ubralo to filmu. Ale zase raz Švéd nakope všetkým prdel, ukáže svoje taktické schopnosti, povozí sa na krásnom Lexuse a pridá sa aj špionáž. Jednotke som dal tri, aby som mal rezervu. Dvojka si síce tie štyri nezaslúži, ale je tam pokrok a filmy s touto tématikou môžem, preto veľmi, ale veľmi slabé 4 z 5 ()

alchac 

všechny recenze uživatele

Vážení diváci, hlásíme se vám ze Stockholmu s reportáží z právě zhlédnutého mezistátního nepřátelského zápasu. Hned zkraje je třeba konstatovat, že kdo byl po prvním utkání natěšen na další švédský uragán, musel být notně zklamán. Oproti předchozímu mači modrožlutých došlo totiž v jejich hře k řadě podstatných změn. Nejenže domácí na led Globenu vjeli v růžových dresech s buldočí držkou Daniela Craiga na hrudi a britskou vlajkou na zádech, ještě ke všemu dostali od trenéra nějaké prapodivné taktické pokyny, nebo v šatně koštovali koks. Jedině tak si totiž dokážu vysvětlit to, že se v první třetině chovali jako totální hovada. Útočníci permanentně kroužili v ofsajdu, obránci zapomínali puk za vlastní brankou, brankář reagoval na signalizaci hostujícího trenéra a urostlý centr prvního útoku se angažoval pouze zuřivým forčekováním, přičemž to ovšem dost často napálil hlavou do mantinelu. Není proto divu, že soupeř několikrát pohodlně skóroval, i když jeho hráči mnoho talentu také nepobrali. Ve druhé třetině se hra sice mírně vyrovnala a v poslední části to Švédové dotáhli díky diskutabilnímu technickému gólu aspoň na nemastné neslané vítězství, nicméně dojem z předvedené hry zůstává spíše negativní. Jak již napsal kolega komentátor kulyk, i ta trojka je v tomto případě dosti milosrdná. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Dnes si už matne spomeniem na svoje prvotné dojmy po zhliadnutí prvého dielu, no na dej si spomínam pomerne dobre, rovnako ako na postavy, zápletku a výbornú severskú atmošku doplňujúcu túto švédsku alternatívu k agentom s iniciálkami J.B. a im podobným. Jediným problémom bolo, že jej už na konci trochu dochádzal dych. To však nie je problémom pokračovania, ktorý má zápletku trochu v štýle 96 hodín či Muže odnikud. Plný počet teda na seba nedal dlho čakať. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (2)

  • Těsně před pokusem o vraždu palestinského politika je možné vidět, že jeden ze strážců v garáži nosí na krku visačku s logem společnosti Dice. Dice je švédská videoherní společnost, kde režisér Tobias Falk dříve pracoval. (Kritiq)
  • Natáčanie filmu prebiehalo okrem Štokholmu a Londýna aj v španielskych mestách Almeria a Granada. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama