foto

Mikael Persbrandt

  • nar. 25.9.1963 (53 let)
    Jakobsberg, Stockholms län, Švédsko
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Mikael Ake Persbrandt začínal s profesionálním herectvím ve stockholmském Královském dramatickém divadle. Před kamerou debutoval v roce 1990, jako filmový herec se pak v rodném Švédsku proslavil rolí policejního vyšetřovatele v televizní krimisérii BECK. Následovaly úlohy v několika celovečerních filmech, z nichž asi největší pozornost si zaslouží drama z roku 2004 DAG OCH NATT, ve kterém obsadil hlavní roli.

Další významná dramatická úloha se už týkala jeho životní dráhy, když se o tři roky později v medializované roztržce ve zlém rozešel s Královským dramatickým divadlem, jelikož nebyl schopen dostát svým divadelním závazkům na úkor těm filmovým. Avšak za další tři roky již zářil v oscarovém dramatu SUSANNE BIER HÆVNEN.

Mikael obdržel v roce 2009 švédskou filmovou cenu Guldbagge za nejlepší mužský herecký výkon, a to za snímek MARIA LARSSONS EVIGA ÖGONBLICK. Je rozvedený s populární švédskou herečkou Mariou Bonnevie. Zajímavostí rovněž je, že jako kluk se vedle fotbalu a boxu, věnoval aktivně i baletu.

Caminzind Caminzind "Caminzind" Caminzind Caminzind

Herecká filmografie

2017 Král Artuš: Legenda o meči
2016 Beck - Gunvald (TV film)
Jeder stirbt für sich allein
The Siege of Jadotville
2015 Beck - Familjen (TV film)
Beck - Invasionen (TV film)
Beck - Rum 302 (TV film)
Beck - Sjukhusmorden (TV film)
2014 Hobit: Bitva pěti armád
Spása
Ten, koho miluješ
2013 Hobit: Šmakova dračí poušť
Mig äger ingen
2012 Hamilton: Pokud jde o vaši dceru
Hamilton: V zájmu státu
Hypnotizér
2011 Någon annanstans i Sverige
Stockholm East
2010 Lepší svět
2009 Beck - I stormens öga (TV film)
Beck - Levande begravd (TV film)
2008 Himlens hjärta
Kmotra (TV film)
Oskyldigt dömd (TV seriál)
Věčné okamžiky Marie Larssonové
Vzpoura v Kautokeinu
2007 Beck - Den japanska shungamålningen (TV film)
Beck - Den svaga länken (TV film)
Beck - Det tysta skriket (TV film)
Beck - I Guds namn (TV film)
Gangster
Jedno oko rudé
Sluneční bouře
Úžasná a milovaná
2006 Beck - Advokaten (TV film)
Beck - Flickan i jordkällaren (TV film)
Beck - Gamen (TV film)
Beck - Skarpt läge (TV film)
Inga tårar
Sök
Špatným směrem
Tjocktjuven
2005 Bang Bang Orangutang
Lovisa och Carl Michael (TV film)
Medicinmannen (TV seriál)
Som man bäddar...
2004 Dag och natt
Tři slunce
2003 Nu
Odstřelovač
2002 Alici má každý rád
Beck - Annonsmannen (TV film)
Beck - Enslingen (TV film)
Beck - Okänd avsändare (TV film)
Beck - Pojken i glaskulan (TV film)
Beck - Sista vittnet
2001 Beck - Kartellen (TV film)
Beck - Mannen utan ansikte (TV film)
Beckova pomsta (TV film)
Øyenstikker
2000 Klepy
1999 Dödlig drift
Fatimas tredje hemlighet
Vuxna människor
1998 Beck - Moneyman (TV film)
Beck - Monstret (TV film)
Beck - Öga för öga (TV film)
Beck - Pensionat Pärlan (TV film)
Beck - Vita nätter (TV film)
Hela härligheten
Smlouva na smrt
1997 Beck (TV seriál)
Beck - Lockpojken (TV film)
Beck - Mannen med ikonerna (TV film)
Jag är din krigare
Persons parfymeri (TV seriál)
Spor i mørket (TV film)
Under ytan
9 millimeter
1996 Anna Holt - polis (TV seriál)
Ellinors bröllop
Chewing Gum
Nöd ut
Nudlar och 08:or (TV seriál)
1995 Radioskugga (TV seriál)
Sommaren
Svarta skallar och vita nätter (TV seriál)
1994 Beck - Polismördaren
Den vite riddaren (TV film)
1992 Rederiet (TV seriál)
1990 Nepřítel nepřítele (TV seriál)
Nigger (TV film)
Storstad (TV seriál)

Dokumentární

2002 Ollebom (TV film) - vyp.

TV pořady

2011 Evropské filmové ceny 2011 (TV pořad)
83. Annual Academy Awards (TV pořad)
1992 Gomorron (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace