Reklama

Reklama

Potulný samuraj Kenšin: Zrození

  • Japonsko Ruróni Kenšin: Meidži kenkaku romantan (více)
všechny plakáty
Trailer 2

VOD (1)

Po skončení bošinské války se někdejší zabiják Kenšin Himura vydává na pouť Japonskem vyzbrojený mečem s obrácenou čepelí, aby se bez vraždění zastával potřebných. (Netflix)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (120)

Genryuusai 

všechny recenze uživatele

Dávám 5*, ale je to jen tak tak. Vlastně to hodnotím tak vysoko, protože je to nejlepší live action anime předělávka, kterou jsem kdy viděl. Casting postav i choreografie akcí překonaly moje očekávání. Zvlášť u akce potěší, že si sice zachovává Kenshinovský ráz, ale zároveň je upravená pro live action a nevyznívá nějak křečovitě. Problém ale nastává u příběhu. Drobné změny byly pro film nutné, tvůrci také chtěli zakomponovat co nejvíc postav, to je ok a pochopitelné. Saito Hajime dostal novou roli, protože film sází na sequely, kde už by měl být divákům známý. To mi přišlo taky ok, i když scény s ním díky tomu byly uspěchané a víceméně bez náboje. Proč ale zakomponovávat tolik různých příběhů a záporáků do jednoho filmu? Jinei nebo Kanryu by stačil sám a ten druhý byl prostě v příběhu úplně navíc. Takhle to skoro připomínalo komiksové faily typu Batman a Robin. Pro diváka se děj stával překombinovaným a pochybuju, že by si takhle mohl získat někoho, kdo nezná předlohu. Já ji ale znám a proto jsem si film celkem užil. ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Hodně povedený samurajský fantasy filmek, ve kterém jsou skvělé souboje, kdy dva bojovníci čelí desítkám protivníkům. Choreograficky je to parádní. Příběh o samurajovi, který se zapřísáhne po velké bitvě, že už nikoho nezajije, je pěkný. Postavy jak kladné, tak i záporné se mi líbili. Jediný, co bych filmu vytknul byla hudební stránka. Radši bych slyšel něco víc klasickýho a melodičtějšího, než ve filmu je. Předlohu filmu jsem sice neviděl, ale filmek se mi líbil hodně. Za mě 80% :) ()

Reklama

Flopik 

všechny recenze uživatele

Až do dneska som o nejakej takejto sérii vôbec nepočul, napokon som celkom milo prekvapený. Japonsko nám predstavuje samurajskú akčnú režbu, kde je paradoxne najväčší kameň úrazu hlavný hrdina, ktorý sa rozhodol zložiť sľub nezabíjania. Ale nebojte sa, nepriatelia zabíjajú a tak si užije aj poriadnu akciu s katanov. Príbeh je veľmi jednoduchý ale o ten tvorcom nešlo, šlo o akciu. No a tej je požehnane, je skvelo natočená a ak prekusnete občasné lietanie tak sa budete skvelo baviť. No a polhodinové finále, 2 vs 250 a následne 2 Boss Fighty, kde súboj s hlavným záporákom trvá dlho a je natočený skvelo ma utvrdilo v 4*. Keby sa pritvrdilo v zabíjaní idem na plný. Na hlavného hrdinu vybrali ale troška "jemného hrdinu", hodil by sa mi tam ostrielanejší herec. Na pokračovanie som celkom zvedavý. ()

ywo666 

všechny recenze uživatele

Koľko dať hviezd? Tri? Štyri? Dám tri, Ale silné tri. Film sa točil bez pomoci CGI a kaskadérov (údajne). Navyše herci neboli nejaký martial art borci. Takže keď zvážim toto súboje sú parádne. Na druhej strane. Keď to vezmem objektívne. Tak často vidno absenciu skillu. Film má kpec zaujímavých postáv. Típek s obrovským mečom, čo sa musí uprostred bitky najesť? Ten ma dostal. Neveril som vlastným očiam. Alebo típek s maskou. Predviedol výborný súboj. Ale čo z toho keď Japoncom neverím ani emócie, ani motivácie. A už vôbec sa im tradične nedarí humor (okrem borca s veľkým mečom), ktorý vyznie trápne. A hrdina si ma nezískal. Nech ide s tupým mečom do riti. Ale zas hudba a vizuál sú super. Komix som nevidel a je mi u prdele. Takže mierny nadpriemer, nič viac. Šlo to spraviť aj lepšie. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Neviděl jsem mangu ani anime, ale jsem ochotný věřit, že názory v této diskusi jsou správné a doopravdy se jedná o jeden z nejlepších přepisů anime do filmu (a s odstupem také jeden z top samurajských filmů, jaké aktuálně znám - 88%). Plnohodnotně rozvést charaktery ze seriálu je samozřejmě nemožné, takže to ani nikomu nevyčítám. Zajímavé postavy. Snad první film z období reformy Meiji, který jsem viděl. Krásně opravdově působící prostředí, oblečení. Realistické v tom, že když postava upadne, je zašpiněna, má zablácenou tvář, větvičky ve vlasech (ve filmu málo vídané prvky). Emi Takei mi dost připomínala Tabe Mikako (což v překladu znamená, že sympaťačka). A vůbec poprvé jsem viděl, aby ve filmu (mimo anime) některá postava mávala takovým megamečem (a nepůsobilo to směšně). ■ P.S. Jestli bude pokračování, chci ho vidět! ■ TV spot k filmu: http://www.youtube.com/watch?v=mML6MuE0S2c ■ Upravuju hodnocení na nejvyšší - ono je to vlastně bezchybné. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (4)

  • Scéna počas bitky v kuchyni, kde Sanosuke Sagara (Munetaka Aoki) podáva víno, je výsledok improvizácie. (ywo666)
  • Predstaviteľ hlavného hrdinu, Takeru Satô, sa musel učiť šermiarskemu umeniu od základov, pretože s tým dovtedy nemal skúsenosti. Napriek tomu, že je držiteľom čierneho pásu. (ywo666)
  • Bitka v kuchyni sa natáčala 24 hodín v kuse. Herec Munetaka Aoki (Sanosuke Sagara) priznal, že to bolo extrémne náročné. (ywo666)

Reklama

Reklama