Reklama

Reklama

Večerníček

(pořad)
Rodinný
Československo, 1965, 10 min

Účinkují:

Michal Citavý

Večerníček se narodil 2. ledna 1965, výtvarnou podobu mu vtiskl výtvarník Radek Pilař, hudbu zkomponoval Ladislav Simon a promluvil hlasem sedmiletého chlapce Michala Citavého. Pořadu předcházel od roku 1963 cyklus podvečerních pohádek pro děti pod názvem Stříbrné zrcátko. První odvysílanou pohádkou byl Kluk a kometa režiséra Ludvíka Ráži. (sator)

(více)

Recenze (84)

Ydrosten

všechny recenze uživatele

Tohle není jednoduché hodnotit. Snad dříve než padl rok 2000 a dál, bych udělil poctivých 5 hvězd, protože takový Křemýlek a Vochomůrka, nebo A,je to či Jája a Pája, byly prostě krásné příběhy. Dneska je to něco čemu absolutně nerozumím a spoustu z těch seriálů ani nechápu. Z těch novějších, je snad jen jediný, který za to stál a to seriály z CHaloupkem a jeho Medvědy, Vydrýskem atd. Takže hodnocení není možné, protože pokud bych mněl nějak hodnotit, musel bych jednotlivě vypisovat za co bych dal 5 plných a za co žumpový odpad. A to mi nepřijde fér. ------------- . Za nesmrtelnou znělku bych přidal další body. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Jak se dá hodnotit pořad Večerníček, když je vždy složený z různých pohádek? No ale budiž. Když už tady ta možnost je, tak tedy hodnotím samozřejmě kladně, protože už několik desetiletí baví tento pořad malé i velké. A co víc si od nejzásadnějšího pořadu přát? Úspěch Večerníčku vždy záleží na pohádce, která v daný týden chodí a většinou se jedná o velmi podařené české pohádky. Najdou se i totální průsery, ale ty se holt musí přežít. Takže jen tak dál, Večerníčku. ()

Reklama

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Televizní pořad s nezapomenutelnou úvodní znělkou, milovaný dětmi všech generací i všech věkových skupin. Díky němu televize natočila a odvysílala za 50 let jeho trvání stovky, snad i tisíce animovaných i hraných pohádek, které dnes patří do zlatého fondu ČT. Oslovila a potěšila miliony dětí, které bez roztomilého kloučka s papírovou čepičkou odmítaly jít večer do postýlek. Patří k nim nejen moje děti a vnoučata, ale i já sama po zaslechnutí známé znělky spěchám k obrazovce a na několik minut se stávám dítětem. Je to moje dlouholetá filmová láska a doufám, že zůstane na obrazovce i v budoucnu a že ji nepřeválcují dravé zahraniční dětské seriály. ()

Slartibarkfast

všechny recenze uživatele

Nevím, jestli lze hodnotit pořad, který je zaměřen specifickému diváctvu přesně dané věkové kategorie a zda je možno udělit jednu známku tolika pohádkám, které jsou tu postupně za ty roky prezentovány. Dělí se na úžasné a nezapomenutelné a příšerné.. zprůměrovat to nechci kvůli těm skvělým. Mám spoustu oblíbených, ale nemá cenu je tu jmenovat. Večerníček plnil večery mnoha dětem a já mu za to vděčím. N/A% ()

Azog 

všechny recenze uživatele

Sice záleží i na obsahu, kterým v tu chvíli pořad právě naplní, ale když jsem byl malý (výškově i věkem) pravidelný divák, tak to byl jeden z mých nejoblíbenějších dětských pořadů. Tím spíš jsem se na něj těšil, když už jsem byl rodiči uznán velkým (věkem) a nemusel jsem jít spát hned po Večerníčku, ale mohl jsem se dívat na jeden večerní film. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (27)

  • Vůbec prvním odvysílaným večerníčkem se 2. ledna 1965 stala nedělní pohádka Kluk a kometa (1964) režiséra Ludvíka Ráži za účasti Černého divadla. Nešlo ale o typickou pohádku tak, jak ji dnes známe. Místo toho herečka a moderátorka Štěpánka Haničincová v černobílém formátu příběh převyprávěla. (TheSlezy)
  • 6letý Michal Citavý obdržel za namluvení Večerníčku honorář 60 kč. (sator)
  • Za padesát let vzniklo 370 večerníčků. (M.B)

Reklama

Reklama