Reklama

Reklama

Město nemrtvých

  • USA Battle of the Damned (více)
Trailer 1

Po propuknutí smrtící virové epidemie se žoldák Max Gatling staví do čela přeživších a společně s několika chatrnými roboty bojuje proti ohromné přesile nakažených. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (173)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to úplne priemerný akčný zombie film s Dolphom Lundgrenom v hlavnej úlohe. Má celkom dobrý príbeh odohrávajúci sa v jednom východoázijskom meste, kde unikol nebezpečný vírus, ktorý premenil väčšinu obyvateľov na zombie a tak muselo byť mesto kompletne uzavreté. Špičkový žoldnier prijme úlohu nájsť a zachrániť dcéru vplyvného muža, ktorá v tomto meste zostala a okrem nej tu nachádza nielen skupinu preživších, ale aj jednotku nasadených bojových robotov. Spracovanie nie je najhoršie, ale ani ma moc nezaujalo. Celková zápletka pôsobí na prvý pohľad dobrým dojmom a spočiatku mi to aj sadlo viac než dobre, vojenská jednotka na misii v oblasti preplnenej zombiami, kde nebezpečenstvo číha na každom kroku. Lenže po tej úvodnej štvrťhodine to už celé upadne, dej vôbec nevyužíva svoj potenciál, za dlhšiu dobu sa pohne len minimálne, všetky vedľajšie postavy sú nezaujímavé, jeden nudný dialóg strieda druhý, jedine občas poteší nejaká trochu zaujímavejšia sekvencia, ale inak tých hluchých miest je až príliš moc. Vloženie robotov mi prišlo nielen úplne zbytočné, ale film to skôr zhadzuje a aj keď sa to v poslednej tretine opäť celkom rozbehne, už si ma to nezískalo. Nemôžem povedať, že by sa na to nedalo pozerať, ale tých nudných častí je viac, ako tých lepších. Akcie je tu priemerné množstvo, ale je iba priemerná. Spočiatku mi sadla, je dobre natočená, na spoluprácu vojakov sa vždy dobre pozerá, zombie pôsobia nebezpečne, používajú sa samopaly, pištole, nože, sekery, takže aj pomerne krvavá. Lenže potom sa už začne utápať v stereotype, aj umiestnenie kamier mi už prišlo horšie, niektoré situácie pôsobia aj dosť hlúpo a prítomnosť robotov ničí kvôli svojim schopnostiam akýkoľvek náznak napätia. Herecké obsadenie je pomerne rozporuplné, na jednej strane samozrejme musím pochváliť Dolpha Lundgrena, ktorého zase rád vidím v hlavnej úlohe, je výborný ako vždy a v akcii mi prišiel dynamickejší a aktívnejší, než má vo zvyku, ale okrem neho už nie je o čo stáť, jedna nudná postava vedľa druhej. Réžia a technická stránka sa samozrejme moc chváliť nedajú, všetko je lacné a často aj dosť nezáživné, ale zase musím povedať, že je to aspoň znesiteľné, takže som si rýchlo zvykol a určite to mohlo byť aj horšie. Škoda, keby bol celý film v štýle úvodu, teda vojenská jednotka na čele s Lundgenom, ktorá plní úlohu v oblasti plnej zombií, tak by som bol omnoho spokojnejší, takto je to opäť len priemer na jedno pozretie, na ktorý sa oplatí pozrieť len kvôli Lundgrenovi. 54% ()

Expendable 

všechny recenze uživatele

Nedá mi to, fil jsem musel furt přetáčet, ještě, že mám KM player. Těch hluchých míst je tu většina, tady na tomto filmu nevidím žádná pozitiva, kamera je tak roztřesená, jako kdyby někdo natáčel rockovej koncert, zombíkům není pořádně vidět do tváři, většinou jsou to jen jakési mihnoucí se siluety pod Dolphovým nožem a ted přijde to hlavní. Holka, kterou má Dolph zachránit mu přímo dalo by se říci znenadání spadne do klína a on se na tvrdácké motorce rozjede kamsi do paláce. Její dialogy stejně jako ostatních jsou mimořádně trapné, až sem to nemohl ani dodívat. ()

Reklama

ywo666 

všechny recenze uživatele

Nič moc. To, že sa jedná o lacný film, bolo jasné. Ale to, že tam bude mať Lundgren málo hlášok už je problém. Akcie je dosť, ale je vcelku jednoduchá. Proste idú a strieľajú (alebo mlátia) zombíkov všetkých čo je po ruke. Potešila hlavne akčná scéna s Dolphom pripútaným o lampu. Páčilo sa mi, že sa tvorcovia s ničím nesrali a násilie je skutočne drsné. Ale na druhú stranu ma zas neskutočne srala hlavná hrdinka za ktorú musím strhnúť aspoň 5% z hodnotenia. A nepomohlo jej ani, že bola celkom jebateľná. Takže normálne by som dal 50% mínus spomenutých päť trestných bodov = 45% => 2*. Pridať 2-3 Dolphove hlášky, 1 mega rozpočet a vymeniť hlavnú ženskú postavu, tak je to veľmi solídna Lundgrenovka. Dúfam žen ďalšie projekty švédskeho dlháňa budú lepšie. ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Velectěné publikum tak prosím račte dál, tohle je náš ancábl a já jsem generál. Za prachy sotva znatelný si užijete šou, roboti trochu debilní zombíci v řadě jdou! A nyní vrchol večera výbuch a hoření, všechno je to hned zhaslý a asi spalený! Ano je to tak já nejsem z filmovýho nebe a oberu o cas zrovna tak i tebe! ***Prvních 20 minut bylo lacinejch, ale bavilo to. 50 procent. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Typické béčko na téma zombie, byť několikrát se ve filmu tvrdí, že o zombie nejde. Max vezme dobře placenou práci - z městy zamořeného smrtící epidemií má přivést dceru vysoce postaveného muže, který je mimo jiné jedním z hlavních viníků celé tragédie. Cesta zamořeným městem není samozřejmě procházkou růžovým sadem. Max je jakýmsi klonem Ramba, který bez jediného kousnutí rube nakažené po desítkách, možná i stovkách, a k tomu mlčí jako Conan. A ani po nalezení dcery nemá zdaleka vyhráno. příjemným zpestřením jsou roboti, kteří dávají filmu přeci jen punc jinakosti. Místy pěkný vizuál kazí jen prasácká kamera v případě útoků a útěků. Já chápu, že to vypadá věrohodněji, mé oči to však nechápou. Hodně dlouho jsem film odkládal, a hle, je to rychlá (až na to žvanění ve třetí čtvrtině) a na jedno podívání obstojná akční vybíjená. p.s.  zdejší obsah se už snad ani víc mýlit nemůže ()

Galerie (17)

Zajímavosti (4)

  • Několik scén ve filmu se natáčelo v malajském Johor Bahru. (Johnny.ARN)
  • Názov filmu sa objaví až v 15. minúte. (Johnny.ARN)
  • Film byl vybrán na prestižní festivaly Sitges International Fantastic Film Festival, Sci-Fi-London Oktoberfest a Detroit Zombie Con. Film byl poprvé uveden v Německu v srpnu 2013 (v omezeném počtu projekcí a na Blu-ray a DVD). Ve Spojených státech vyšel 18. února 2014 na Blu-ray/DVD. V kinech byl uveden ve Spojených arabských emirátech, Indii, Libanonu a Jižní Koreji. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama