Alfovy výjimečné Vánoce (TV film)

• originální název

ALF's Special Christmas

Komedie / Drama / Rodinný

USA, 1987, 49 min

Oblíbený chlupatý mimozemšťan Alf je už druhým rokem na nucené návštěvě naší planety a stále nepochopil, o co o Vánocích jde a v čem je vůbec krása a kouzlo Vánoc. V tomto vánočním speciálním dílu oblíbeného seriálu Alf zjistí, o co jde o Vánocích především a jak malicherné jsou jeho problémy v porovnání s lidmi, kteří jsou nevyléčitelně nemocní nebo kteří ztratili milovanou osobu a nechtějí již nadále žít. Tento 50minutový film je k mému velkému překvapení velmi málo komediální, ale o to více vážný a dojemný a nestydím se přiznat, že jsem měl slzy na krajíčku. Zkrátka tentokrát to tvůrci rozehráli zcela na vážnou notu a se seriálem to má společné tak maximálně ústřední herce (nechybí zde samozřejmě Alfova lidská rodina), ale to je tak všechno, dokonce se tento film ani neodehrává u Tannerů doma. A právě tím, jak se tento příběh odlišuje od seriálu a že mě šokoval svou vážností, si mě tenhle film získal. A co mě překvapilo ještě víc je fakt, že tenhle film se dočkal své české premiéry až v roce 2012, a to díky stanici Prima Family. A Prima příjemně překvapila především tím, že ač od dabingu první série Alfa uběhlo 18 let, tak přesto sehnala tři původní ústřední dabéry, a tak jsme mohli znovu slyšet pány Satoranského a Jiráka a paní Konvalinkovou, kterak se po dlouhých letech vrátili k dabingu kultovních postav ze seriálu Alf. A rozdíl 18 let, který mezi oběma dabingy uplynul, nebyl na poslech nijak příliš patrný, zkrátka staré dobré hlasy doplněné hlasy novými, i to je důvod spolu s důvody výše uvedenými, proč tenhle speciální díl hodnotím pěti hvězdami.(12.2.2012)