Reklama

Reklama

Tenkrát v ráji aneb damals im paradies

  • Slovensko Vtedy v raji (festivalový název) (více)
Trailer
Krátkometrážní / Dokumentární
Česko, 2011, 49 min

Obsahy(1)

Retro dokument z příhrazských skal o prvovýstupech na Kobylu. Pojďte s námi zabrouzdat do minulosti! (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (3)

Choucas 

všechny recenze uživatele

Výborný a skvěle zpracovaný dokument o lezení, který mně, ač nelezu, neskutečně nadchnul a zaujal. 5 hvězdiček málo :) ()

Reklama

blondboss 

všechny recenze uživatele

Tento hraný dokument vcelku pekne zachytáva počiatky horolezeckých výstupov na Kobyly a pre fanúšikov tejto aktivity to bude iste veľmi hodnotný snímok. Mňa to až tak nenadchlo, nakoľko táto hraná forma mi prišla dosť detinská a bez nejakých väčších detailov či faktov. Dosť som sa nudil, preto len podpriemerné hodnotenie. 40 % ()

Galerie (4)

Zajímavosti (3)

  • O prvních výstupech na Kobylu se lze dočíst také v knize "Kamarád ze skal" od Josefa Štyrsy. (zelenymuzik)
  • První výstup na monumentální věž Kobylu tzv. Německou cestou, dnes obtížnost VIIb, se povedl 5. 7. 1937 horolezcům Manfred Kauschka, J. Rösler, Miroslav Jedlička a Rudolf-Otto Bauše. Věž obešli zhora do údolí a tam se jim stěnou podařilo vylézt až na vrchol. (zelenymuzik)
  • Místní čeští horolezci Ladislav Vodháněl a Josef Smitko se vystřídali při přímém výstupu náhorní stěnou 23. 7. 1939, když těžké hladké místo překonali pomocí kruhů (VIIb). Později se podařilo tuto cestu přelézt také čistě (VIIIa). (zelenymuzik)

Reklama

Reklama