Reklama

Reklama

V jižní Africe sužované apartheidem se dva detektivové (Orlando Bloom a Forest Whitaker) vydávají po stopách vraha, který zabil mladou dívku. Během vyšetřování případu je v botanické zahradě Kapského města nalezeno zohavené tělo dcery slavného hráče ragby. Příčinou smrti se zdá být neznámá chemická látka... (HBO Europe)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (331)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Dvojica detektívov Brian Epkeen a Dan Fletcher pod dohľadom kpt. Ali Sokhela vyšetruje brutálnu vraždu mladej dievčiny zo slávnej športovej rodiny. Jedného dňa počas vykonávania klasických úkonov, vypočúvania možných svedkov, príde detektív Fletcher o život. Táto udalosť spúšťa sled okolností, ktoré odhalia tú najtemnejšiu stránku novej drogy "Tik". Pomerne nápaditý krimi thriller obsahujúci zaujímavú myšlienku kombinácie "starej doby", jej "zastaralých" rasistických myšlienok a novej zbrane hromadného ničenia - drog. Film ma celkom bavil. Pozrieť si ho raz, nebol žiadny problém. Napriek skvelému hereckému obsadeniu, na viac nemá. Pomenej akcie, žiadne prekvapenie v závere a občasné nudné pasáže, odsúdili tento snímok na úroveň kvality ľahkého nad priemeru. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv je těchto filmů jako much, občas nějaký z té hromady jasněji zazáří. Nepoznatelný (téměř) Whitaker s Bloomem rozjedou v JAR coby vyšetřovatelé závažných zločinů pátrání po vrahovi mladé dívky. Ale čím hlouběji se do pátrání noří tím více zjišťují, že zde ani tak nešlo o sexuálně násilný akt jako spíše o drogy. A když jde o drogy, jde o velké prahy. A když jde o velké prachy, jde o kejhák, protože do takovýchto záležitostí jsou už často zapletena hodně velká zvířata, která štve když jim někdo kazí kšefty. Zulu je řemeslně zvládnutý thriller ze sluncem rozpálené Afriky a film příjemně uběhl a celkem reálně skončil. Jen jsem si celou dobu říkal jak v tom všem byl zapletený Krejčíř coby největší mafoš v JAR (jak je u nás preznetován) .-)! Dávám 4 neznámé molekuly! * * * * ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době zase konečně solidní francouzská kriminálka, která ale pro změnu s Francií má hodně málo společného. A to především proto, že se celá odehrává v Jižní Africe a jejich okolních zemích. Drsná každopádně je, což je dobře. Škoda jenom, že je drsná hlavně ze začátku a postupně hodně výrazně zvolňuje. To zvolňování nicméně pořád vyrovnává fakt, že Orlando Bloom je zde opravdovým hercem, co předvádí naprosto bezprizorní výkon, který byste do něj nikdy předtím neřekli. Zulu je tak pro mě absolutně specifickým filmem s originálním názvem, na který jen tak nezapomenu hned z několika důvodů. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Navzdory prosluněnosti hutná kriminálka na pomezí noiru a moderní severské školy, která těží a zároveň i trochu dojíždí na nastavování zrcadel důsledkům a pohrobkům apartheidu. Těží ve smyslu, že to díky tomu není jen další tuctová syrová žánrovka "o nějakých hrůzách". Dojíždí ve smyslu, že tvůrci v závěrečné třetině tlačí na pilu "přesahovitosti" přes míru toho, co ještě klasické žánrové mantinely snesou. Nebyl by to problém u Města bohů, Elitní jednotky či Metro Manily; to ovšem nejsou hlavně a především temné kriminálky držící se zuby nehty všech (ne)psaných žánrových pravidel. PS: Kdo by to byl řekl, že zrovna Bloomovi tak sedne role vagabundí macho policejní trosky? ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Takhle nějak si představuju akční kriminálku. Životu nebezpečný prostředí - JAR. Gangy a fet - s nádechem konspirace ve vztahu k danému prostředí. Fízlové - burátnej Whitaker a (ne)uvěřitelně wasted Legolas, ze kterýho táhne lacinej burbon a kterýmu dávám tu pátou hvězdu. Brutální mordy a gore. To celé jest sic trochen vykonstruované, ale sere pes, líbilo se mi to dvakrát víc než naprostá většina akčních hovadin. Doporučuju. 90% v rámci sorty, obecně čtyřhvězdí. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (8)

  • Natáčení začalo koncem září 2012 v Kapském Městě v Jižní Africe. (bianci)
  • Při závěrečné přestřelce nabíjí Ali Sokhela (Forest Whitaker) do své brokovnice prázdné nábojnice, u kterých je vidět, že jsou na konci otevřené. (JohnSmith)

Reklama

Reklama