Reklama

Reklama

Marguerite a Julien

  • Francie Marguerite et Julien (více)
Trailer

Obsahy(1)

Julien a Marguerite de Ravalet, syn a dcera lorda z Tourlaville, se něžně milují už od dětství. Ale jak rostou a dospívají, jejich náklonnost se stáčí směrem k nenasytné vášni. Společnost, pobouřena jejich aférou, donutí dvojici neschopnou ovládat své city k útěku. Snímek vycházející z původního scénáře Jeana Gruaulta je moderní pohádkou o touze, naději, lásce a smrti. Nadčasovým příběhem mimo běžnou morálku. (Film Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (11)

tidwell 

všechny recenze uživatele

Postmoderní vyprávěnka s nezakrývanou stylizovaností, sentimentalitou, s patosem romantických příběhů se všemi tradičními kýčovitými motivy, která však v citlivé režii V. Donzelli neztratila syrovost emocí a sílu (sic trochu neobvyklé) lásky. Od začátku jsem si vyprávění ve vyprávění užíval, vždyť se nám nijak nezakrývá (docela vtipné) vykrádání motivů i různé filmové aluze (Bonnie a Clyde např.) a pointa celého příběhu je skvělá. Prostě jen originální film s dobrým příběhem, a to není málo. Nebýt rušivého věkového rozdílu mezi hlavními představiteli... ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Veľmi slušná historická dráma na pozadí historickej doby, ktorá zachytáva incestný vzťah dvoch súrodencov v dobe, ktorá tomu skutočne nežičila, kedy prudérne Francúzsko netolerovalo akýkoľvek odklon od doktríny. V podstate sa jedná o akési novodobé a iné poňatie príbehu Rómea a Júlie. Váhal som nad tromi alebo štyroma hviezdami, nakoniec som tú jednu hviezdu pridal kvôli tomu, že sa síce jedná o artový film s veľmi pomalým dejom, avšak mňa to do filmu vtiahlo a nenudil som sa. 70 % ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Celkem zajímavý příběh, u kterého mi prostě nesedělo historické zpracování, i když předpokládám, že je podle předlohy, a celkově snaha o uměleckost, která už mi přijde u mnohých filmů opravdu jen samoúčelná. Pomalé, zdlouhavé záběry, které se snaží něco říct, ale ve skutečnosti k tomu mají docela daleko. ()

SaraSoldier 

všechny recenze uživatele

Na filme mimoriadne oceňujem, že sa nikam neponáhľa a ani nepotrebuje obsahovať rôzne prvky typické pre dnešných tvorcov. Téma tiež nie je práve najbežnejšia a tým, že je to francúzsky film; čiže i herci sú Francúzi a nie amíci ako zažívame takmer vo všetkých filmoch, ktoré nás dnes pohlcujú, je toto dielo ešte sviežejšie. Ďalšie plus je vo vyvrcholení. Ani tu tvorcovia nepodľahli klasickému klišé o šťastných koncoch. Skvelý počin naozaj. 95%. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Francouzský snímek Marguerite a Julien vypráví tragický příběh o zakázané incestní lásce mezi sestrou a bratrem. S námětem v zásadě nemám žádný problém, jen mě mrzí, že celé pojetí (včetně hereckých výkonů) působí trochu chladným dojmem. Tento film zkrátka výraznější emoci divákům nepředá. (60%) ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama