Reklama

Reklama

Země z ptačí perspektivy

(seriál)
  • Česko Na ptačích křídlech kolem světa (více)
TV spot
Velká Británie, 2011, 6x52 min (Alternativní 90 min)

Režie:

John Downer

Scénář:

John Downer

Hudba:

Will Gregory

Hrají:

David Tennant
(další profese)

Obsahy(1)

Naše planeta z ptačí perspektivy i přímo z kamer umístěných na jejich těle! Nevídaná a úchvatná podívaná v dokumentu z kolekce BBC Earth... Snad každý z nás sní, že jednou poletí jako pták a vznese se silou svých křídel do oblak. Skutečnosti se ale nic nevyrovná. V tomto cyklu si ukážeme naši planetu, jak ji vidí ptáci, kteří na svých cestách oblétnou celý svět. Spatříme úchvatná přírodní představení. Budeme s ptáky překonávat drsné podmínky. A získávat tvrdě zaslouženou odměnu. Takto vypadá svět prožitý na křídlech. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (35)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

BBC se opět vyznamenala. Zatím hodnotím po prvním dílu. Suprový komentář, vysoká kvalita a nádherné a okouzlijící záběry, spoustu zajímavostí, vizuálně úžasné, dostali mě hlavně přelety hus a část s orlem. Záběry z ptačí perspektivy jsou opravdu skvělé a rozhodně budu sledovat dál. BBC si to zaslouží, protože ještě nikdy neudělala horší dokument než na ****. Věnujte tomu čas. A originál s Tennantem taky musí být bezva. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Vždycky když už si myslím, že už mě moderní dokumenty nemohou ničím překvapit, přijde něco jako právě Earthflight, co mě svou krásou dojímá a vyráží mi dech. Detailní záběry ptáků v letu v obraze ostrém jako břitva, záběry pořízené kamerami umístěnými na ptácích, kongeniální hudební doprovod a jako bonus pro mě komentář Davida Tennanta. Přesto mám výhradu, jakožto sledovatel si nemohu nevšimnout, že některé nápady (krokodýli lovící pakoně, žraloci lovící tuleně... a pár dalších) jsou téměř zkopírovány z Planet Earth, Great nature Events apod. To se mi moc nelíbí, na druhou stranu toho nového, mimořádného a nádherného je v sérii tolik, že stejně musím dát plné hodnocení. ()

Reklama

Vrata88 

všechny recenze uživatele

Je potřeba si rozdělit dokumenty na dvě kategorie : 1) dokumenty od BBC, 2) ty ostatní. Už tolik let se tvůrci BBC činí a vytváří vlastní kategorii nadprůměrných dokumentů. Tenhle další přírůstek to jen potvrzuje. Pro mě je to absolutní vrchol kameramanského umění. Nádherné záběry se střídají jeden za druhým a vy ani nestačíte tu nádheru pochytit. Udělit z ptáků kameramany byl nápad, který tenhle seriál pozvedl do další dimenze. Rozsáhlé bažiny Jižní Ameriky, Himálajské pohoří, útesy Doverské to vše a ještě mnohem a mnohem víc z ptačího pohledu je něco tak nádherného...to se nedá popsat. Ruku v ruce s tím jde perfektní komentář, který jen tak lehce podbarvuje vizuální vjem - žádná zbytečné a nudné informace o vylučovací soustavě čápů, jen to, co je v daný moment důležité - příjemný hlas vám řekne, co zrovna vidíte, pak se zase odmlčí a vás už nic neruší. U mě jasných 6* :) ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelná exhibice úžasných záběrů vás nebude ani tak vzdělávat, jako spíš ohromovat. Takto zblízka jste nikdy přírodu neviděli. A tak i když nejste zavaleni informacemi, budete tiše žasnout a pokud máte rádi přírodu, budete ji o to víc obdivovat. Skalní přírodovědci s tím pábením přírody často nesouhlasí, některé údaje a interpretace chování jsou...minimálně sporné, přesto dokumenty BBC nesmírně přispívají k poznávání přírody a připomínají něco, co by mělo být zřejmé nám všem. Jsme součástí něčeho úžasného a nejsme tak jedineční, jak si myslíme. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Umiestniť kameru na chrbát alebo brucho divej husi, supa alebo orla bol geniálny nápad. Rovnako aj byť s ultraľahkým lietadlom a kamerou ich členom. Môžeme sa tak stať na vlastné oči členom migrujúceho kŕdľa husí alebo obávaným lovcom. A zistíme, že ani v jednom prípade to nemáme celkom jednoduché. V tomto seriáli je všetko filmársky dotiahnuté do dokonalosti skombinovaním úchvatných záberov so skvelými príbehmi a výborným komentárom. --- Posledná časť seriálu bola venovaná spôsobu natáčania, teda film o filme. Až teraz som dokázal pochopiť, ako vôbec mohli niektoré zábery vzniknúť a koľko práce a príprav to stálo. V niektorých prípadoch týždne na vystihnutie záberov, v iných mesiace výchovy od vyliahnutia mláďat a niekedy aj roky čakania na vhodnú konštaláciu letovej prevádzky. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Časť tohto kŕdľa husí pri nakrúcaní v New Yorku odletela do mesta a našli ich vysielačkou až po niekoľkých hodinách v miestnom parku. (Autogram)
  • Pre osvojenie malých husí kameramanom už od vyliahnutia tak, že ho budú považovať za matku, je použitý pojem imprinting (vtištění) - rovnaký pojem bol použitý napríklad aj vo filme Twilight sága: Úsvit - 1. časť (2011). (Autogram)
  • Na zábery preletu nad Londýnom museli tvorcovia čakať dva roky na povolenie úradmi a podarilo sa to až pri príležitosti leteckej prehliadky. (Autogram)

Reklama

Reklama