Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek, odehrávající se ve světě Fartherall, sleduje věčně rozhádanou partu dobrodruhů - zmatkářského kouzelníka Perfa (Christian Doyle), elfskou lučišnici Naru (Anne Kennedy), léčitele Carrowa (Brian Lewis) a bláznivého rytíře Gloriona (Kevin Pitman). Ti se snaží najít a následně zničit mýtický Meč boje, jedinou hrozbu platící na Zkažené krále. Celý příběh z povzdáli sleduje a zaznamenává bardka Wren (Emilie Rommel Shimkus). (Moena)

(více)

Recenze (28)

Kerbello 

všechny recenze uživatele

Výborná věc s neuvěřitelně vyšperkovaným scénářem a postavami. Určitě je škoda, že není více financí na natočení, protože by si to tenhle seriál určitě zasloužil. Snad se dočkáme třetí série. A nechápu co všem vadí na podobnosti se Zeměplochou - stejně film založený na atmosféře knížek ze Zmp. ještě nikdo nenatočil, tak co. Onward! ()

Pelargius 

všechny recenze uživatele

Na to, že to natočila banda nadšenců s naprosto nulovým rozpočtem, je to skvělé. Ale abyste vůbec pochopili, o co vlastně jde a kdy se máte smát, musíte mít za sebou pár fantasy knížek, her a stolních rpg. A to, že ukradli pár ( většinu ) vtípků ze Zeměplochy se dá odpustit. Za tento amatérský počin, za tuto parodii na všechny vážně se tvářící fantasmagorie dávám 80 % ! ()

Reklama

sirien 

všechny recenze uživatele

Cool. Příjemní herci (překvapivě dobře hrající), dobré vtipy (i když místy trochu pro zasvěcené), rozumné efekty... co tomu chybí je údernější příběh, zejména v druhé sérii mi přišlo, že počet postav a příběhových linek začal být trochu přetažený (i když barbarský král se sociálním cítěním s manželkou by si zasloužili spíš vlastní spin-off). Nicméně - kickstarter na s03 vyšel, takže: Onwards! ()

Unnamed 

všechny recenze uživatele

Konečně dílo, které si na nic nehraje, nesnaží se jen něčím být, ono jím je (narozdíl od kalkulů typu Dungeons & Dragons a jiných béčkových fantasy filmů). Herci, kteří k mému velkému údivu nepřehrávají, ale vážně dobře hrají. Postavy, které si zamilujete - padlý cleric Carrow, pošahané duo Glorion a Roderick, roztomilá Wren, věčně zfetovaná Nara a samozřejmě Orkové. I když je tento webseriál vcelku krátký, má spoustu, ale spoustu zábavných momentů a kdo by kdy řekl, že něco takového může vyznívat nenuceně, upřímně a opravdově - vážně jsem často zapomněl na nějaké kostýmy, efekty a nechal se unášet jednotlivými scénami. Jediná má výtka putuje k prostoru dávanému jednotlivým postavám, protože ty mé nejoblíbenější ho dostávají hodně poskrovnu a někdy musím čekat i několik epizod na jeden jejich štěk. Prozatím 4* a s napětím očekávám další série. ()

Aildrin 

všechny recenze uživatele

Příběhy jak vystřižené ze Zeměplochy. Konec konců Perf je slušnou kopií Mrakoplaše a bojechtivý meč s vlastním rozumem a smyslem pro humor se v Zeměploše taky objevil. Ve druhé sérii je ten fanouškovský sponzoring vážně poznat. U Legend of Neil jsem se zasmál víc, ale to neznemená, že by JourneyQuest a jeho parta epických hrdinů neuměla pobavit. Některé hlášky, jako je třeba ta o nekromancii opravdu stojí za to. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • Tvůrci webseriálu si zakládali na tom, že projekt financovali zásadně ze své kapsy, z prodeje DVD a z příspěvků od fanoušků. Proto třetí série nevznikne, dokud se nesežene dostatek financí. (Kerbello)

Reklama

Reklama