Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Summit G8 se blíží ke konci. Ve škole Armando Diaze v Janově v Itálii, která byla ustanovena jako společenské fórum pro novináře, se dobře baví spousta mladých lidí – navzdory násilným střetům s policií, které se objevovaly předešlého dne. Tak jako v předchozích letech v jiných zemích narazily i zde protesty proti globalizaci na policejní těžkooděnce. Nic však dosud nevarovalo tyto „dočasné obyvatele“ školy Diaz před tím, co přijde. Krátce po půlnoci vtrhla do školy policie a brutálně napadla ty, kteří zde přenocovávali. Po dvou hodinách útoků skončila téměř většina z nich v nemocnici a později byla vzata do vazby. Aby policie omluvila své činy, umístila do školy několik výbušnin. Na konci summitu G8 jeden ze zatčených zemřel. Vyprávěno z různých úhlů pohledu, kamera popisuje události onoho dne, posouvá se blíže k oběma skupinám – pachatelů a „cílů“ – dokud není celá krvavá pravda vyjevena. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (77)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Téma silné, zpracování realistické ale přesto mi neseděla určitá násilnost, (ani tak nemyslím násilí jako takové, které ve filmu hraje prakticky hlavní roli) kterou režisér divákům nutí svůj zaujatý postoj k dané události. Přesto zajímavě zpracované téma, krvavého útoku policistů na skupinu demonstrujících. Na podobné téma mě více zaujala "Vzpoura v Seattlu". ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Mno, tak to som si dal púšťať si Diaz pred nočnou šichtou. To sa mi zase bude robiť veselo... Jednoducho, tento film vám na psychike nepridá! Je to jedna brutálne krvavá kúpeľ. Ku koncu filmu si frajeri urobili dokonca i šaolinskú komnatu! Film to je tak na jedno pozretie. Druhýkrát by som to nerozdýchal. Ja som si potom pre istotu pozrel radšej fotky hercov na imdb a hned' som sa ukludnil. ()

Reklama

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Abych řekl pravdu, s výjimkou scény razie ve škole mi to přišlo jako dost užvaněná a tendenční/prolhaná nuda. Zásah je ostrej, to jo, ale kdo někdy viděl zblízka, jak řeší těžkooděnci demostrace nebo fotbalové hooligans, ten tam těžko najde něco vyloženě neobvyklého. Štvalo mě to natolik, že jsem znuděně přeskakoval pasáže, ale nejvíc mi vadilo, že se autoři neobtěžovali reálně ztvárnit, co se v Janově dělo a to se u (psedo)dokumentárního filmu prostě nedělá. Realita prostě nebývá černobílá... BTW: když bylo v Praze zasedání IMF, tak se tu taky sjeli tihle sluníčkoví lidé, kteří nikomu neubližovali. Zůstalo po nich slušně rozmácené centrum a spousta zraněných policajtů. Co se pamatuju, dost z těch, které pražská zásahovka pochytala, nevyprávěla o pobytu na českých služebnách nic pěkného. Takže to asi nebude nějaká italská specialita. Pro ty, kteří po počátečním ničení města čekali, kdy konečně dostanou mladí komunisti do držky, tu je filmový tip s pohledem z druhé strany obušku :), aneb Celerino, figlio di puttana, případně kluci brazilský policejní, opálený ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Perfektní! Takže teď budeme glorifikovat áčka, který řvou s molotovem a dlažebkou v ruce "policejní brutalita". No potěš. Nikdy nezapomenu na mezinárodní nájezd profesionálních demonstrantů, kteří nás v roce 2000 přijeli navštívit do Prahy. Anti-konzumní rebelové se tady za vstřícnost města odvděčili několikadenním bordelem a kromě jinýho mi vymalovali ksicht všema barvama, protože se jim nelíbila kombinace mojí bundy a sestřihu. A přesně ti samí lidé byli demonstrovat i v Janově proti G8, takže jakkoliv se to tady ze strany italský policie zdá brutální, tak já to těm hajzlům přeju. A za to taky dávam 10%, protože jinak se jedná o tendenční sračku. Docela by mě zajímalo, na základě čeho Vicari postupoval. Zřejmě podle výpotků radikálů a ty pro mě nemaj žádnou cenu. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Realita přenesaná na plátno aneb demonstranti (anarchisti) vs. policatji aneb policejní brutalita live. Velice realisticky natočený dokumentární film, okořeněný dokonalým zvukem. Jakmile fízlové spustí "Obušku, z pytle ven", budete si myslet, že ty pecky přes hlavy a záda padají hned vedle vás. 5* - doporučuju! ()

Galerie (71)

Zajímavosti (6)

  • Vytvoriť atmosféru demonštrácie a čo sa stalo v Diaz pomohli dostupné videá a prerozprávanie svedkami, teda obete, medzi nimi aj novinári. (Sufferer)
  • Podtitul filmu Don't Clean Up This Blood pochádza z odkazu, ktorý ktosi nechal na druhý deň v Diaz. Nezmytá krv mala poslúžiť ako dôkaz pre budúce súdne procesy. (Sufferer)
  • „Čo som počul a čítal, bolo horšie ako to, čo som ukázal vo filme. Viac ukázať nebolo možné, ak som teda nechcel nakrútiť horor s márovačkou,“ povedal režisér Daniele Vicari. (Sufferer)

Reklama

Reklama