Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Summit G8 se blíží ke konci. Ve škole Armando Diaze v Janově v Itálii, která byla ustanovena jako společenské fórum pro novináře, se dobře baví spousta mladých lidí – navzdory násilným střetům s policií, které se objevovaly předešlého dne. Tak jako v předchozích letech v jiných zemích narazily i zde protesty proti globalizaci na policejní těžkooděnce. Nic však dosud nevarovalo tyto „dočasné obyvatele“ školy Diaz před tím, co přijde. Krátce po půlnoci vtrhla do školy policie a brutálně napadla ty, kteří zde přenocovávali. Po dvou hodinách útoků skončila téměř většina z nich v nemocnici a později byla vzata do vazby. Aby policie omluvila své činy, umístila do školy několik výbušnin. Na konci summitu G8 jeden ze zatčených zemřel. Vyprávěno z různých úhlů pohledu, kamera popisuje události onoho dne, posouvá se blíže k oběma skupinám – pachatelů a „cílů“ – dokud není celá krvavá pravda vyjevena. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (77)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Né Nelíbilo se mi to ! Už mě SERE! Jak poslední dobou se přehnaně točí ty Drama/Dokumenty o problematice Demonstrantů a podobných ohavnostech! Začíná se to rozmnožovat jako Červi.. Podobně jako Žánr Found Footage! Z mé strany se jevil Absolutní nezájem! Měl jsem Chuť se otočit k filmu Zády, protože jsem šíleně trpěl! Dvě hvězdičky dávám za 10 minutovou Scénu v baráku s Fízlama! Jít na tenhle Počin do Kina, tak nejspíš požádám nějakou spolusedící o Felaci! ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Realita přenesaná na plátno aneb demonstranti (anarchisti) vs. policatji aneb policejní brutalita live. Velice realisticky natočený dokumentární film, okořeněný dokonalým zvukem. Jakmile fízlové spustí "Obušku, z pytle ven", budete si myslet, že ty pecky přes hlavy a záda padají hned vedle vás. 5* - doporučuju! ()

Reklama

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Natočený to je hodně zručně - od režie, přes kameru až po hudbu, ale vypovídací hodnota nulová. Tyhlety "nevinný" náctiletý zfetlý smažky si to štrádujou na každej summit jen proto, aby si mohli zařvat a něco zničit - hlavně, že je to cizí majetek (podobnost s fotbalovými fanoušky čistě náhodná?). A když potom někdy konečně dostanou přes držku, tak je to zase špatně? Kdyby si radši každej všímal svých problémů a makal... ()

Flego 

všechny recenze uživatele

O politických súvislostiach sa nebudem vyjadrovať, ale takto to dopadne, keď sa pod rúškom zákona dostane k činom frustrovaná a gangstersky násilnícka polícia. Poznáme mnoho filmov, keď sama polícia nedodržiavala zákony. Tu ide o skutočnú udalosť a nemám dôvod neveriť, že sa to tak odohralo. A tu sa dostávam k najväčšiemu problému filmu - nemohol som sa zbaviť dojmu, že sledujem doku-drámu. ()

Davson 

všechny recenze uživatele

Pořádná pecka teleskopickým obuškem přímo mezi oči! Vicarimu se v jeho rekonstrukci brutálního a neopodstatněného policejního zákroku proti demonstratům a anarchistům daří zachovávat jistý odstup, film nevytváří zbytečný patos, zároveň však není ani příliš chladný a odtažitý. Stačí lehké představení několika postav, aby násilí na plátně mělo velice nepříjemný až nechutný efekt. Film, ve kterém nespravedlnost a násilí opravdu bolí. Nějakou dobu se teď budu dívat na každého policajta jako na potenciální mlátičku, která jen čeká na záminku, aby mi mohla zlámat všechny kosti v těle. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (6)

  • Producenti dosiahli, aby sa film premietal aj v Európskom parlamente. (Sufferer)
  • „Čo som počul a čítal, bolo horšie ako to, čo som ukázal vo filme. Viac ukázať nebolo možné, ak som teda nechcel nakrútiť horor s márovačkou,“ povedal režisér Daniele Vicari. (Sufferer)
  • Podtitul filmu Don't Clean Up This Blood pochádza z odkazu, ktorý ktosi nechal na druhý deň v Diaz. Nezmytá krv mala poslúžiť ako dôkaz pre budúce súdne procesy. (Sufferer)

Reklama

Reklama